Hücrede Bulunan Değere Göre Koşullu Biçimlendirme Formulü?

Katılım
29 Nisan 2009
Mesajlar
36
Excel Vers. ve Dili
2007
Başlıktan da anlaşıldığı gibi bu konu benim kafamı çok karıştırdı adam akıllı bir başlık bulamadım ... Neyse :)

Benim Yazdığım formül aşağıda

=EĞER((D28-TOPLA(H28:K28))=0;"Hepsi Tamam";EĞER((D28-TOPLA(H28:K28))<0;BİRLEŞTİR(TOPLA(H28:K28)-D28;$N$5);BİRLEŞTİR(D28-TOPLA(H28:K28);
$N$4)))

N4 hücresinde "Birim Eksik"
N5 hücresinde "Birim Fazla" yazmaktadır.

Buna göre koşullu biçimlendirme yapmak istediğim hücrelerde

x Birim Eksik ya da
y Birim Fazla yazıyor...

x ve y değerleri değişken... Ben "x Birim Eksik" olanlar için ayrı bir biçimlendirme "y Birim Fazla" olanlar için ise daha başka bir biçimlendirme kullanmak istiyorum ama beceremedim.. O yüzden burada bulunan ve bu konularda bilgili kardeşlerimden, büyüklerimden yardım bekliyorum... Soru yeterince açık olmuştur inşaAllah...

Yardımcı olanlardan olmayanlardan Allah razı olsun inşaAllah.. !
 

Ömer

Moderatör
Yönetici
Katılım
18 Ağustos 2007
Mesajlar
22,196
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

2 koşul eklemeniz gerekir,

1. koşula,

=A1="Birim Eksik" biçimden renk.

2. koşula,

=A1="Birim Fazla" biçimden renk..

.
 
Katılım
29 Nisan 2009
Mesajlar
36
Excel Vers. ve Dili
2007
Yanlız hücrelede sadece "Birim Eksik" ya da "Birim Fazla" yazmıyor..

x ve y değişken..

yani şöyle söylim

Sözleşme Miktarı________1. Parti_______2.Parti_________Kalan Miktar

____a adet_____________b_____________c__________d=a-(b+c) Birim Eksik


Formül "Kalan Miktar" sütununda.. Sözleşme miktarı farklı olan ve/veya 1. ve 2. partilerde gelen miktarları farklı olan ürünler için Kalan miktarı değişmektedir..

Bu durumda bana lazım olan formül şöyle demeli;

Eğer hücre içerisinde "Birim Fazla" varsa şu renge boya
Eğer hücre içerisinde "Birim Eksik" varsa şu renge boya
Eğer hücre içerisinde "Hepsi Tamam" yazıyorsa şu renge boya..
 
Katılım
5 Mart 2009
Mesajlar
33
Excel Vers. ve Dili
türkce 2003 ve 2007
örnek sayfa eklermisiniz ona göre bakalım
 
Katılım
29 Nisan 2009
Mesajlar
36
Excel Vers. ve Dili
2007
Ekteki dosyada "X Birim Eksik" yazan hücreleri başka bir renk ile boyanmasını istiyorum..


Not: ben 2007 kullanıyorum. ekte 97 versiyonuna çevirdim. biçim kaybı olabilir..
 

Ekli dosyalar

fedeal

Banned
Katılım
29 Mayıs 2008
Mesajlar
1,985
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Örnek olarak m21 hücresine yeni koşul olşturalım hücredegeri yazan yeri formül yapalım karşısına şu formülü yazın =SAĞDAN(M21;5)="Eksik" istedğiniz olacaktır tabi formülün yanıtının sağdaki 5 harfi Eksik olmalı saygılar.
 
Katılım
29 Nisan 2009
Mesajlar
36
Excel Vers. ve Dili
2007
Peki bu formülü belli bir aralık içinde yazabilir miyiz? yoksa her hücre için ayrı ayrı mı gireceğiz..

Tablomda bazı hücreler aynı biçimlendirmeye sahip değil.. Kopyalayıp sadece biçimi yapıştırdığımda taşınmasını istemediğim diğer biçimlerde geliyor..
 

fedeal

Banned
Katılım
29 Mayıs 2008
Mesajlar
1,985
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
bu şartlarda ya tektek yazmalısınız yada makrolu çözüm bulmalısınız.
 
Katılım
29 Nisan 2009
Mesajlar
36
Excel Vers. ve Dili
2007
Teşekkür ederim..

Peki çakışan biçimlendirmeleri önemli veri kaybı olarak nitelendiriyor..

Bu hatayı vermemesi için ne yapmam gerekli..

Aynı hücrede ki diğer biçimlendirme

=M21="Hepsi Tamam"
 
Katılım
29 Nisan 2009
Mesajlar
36
Excel Vers. ve Dili
2007
M12:M23 arasını biçimlendirmeleri inceleyin istediginiz bumu?
Kesinlikle bu idi.. Teşekkür ediyorum..

Allah sizden razı olsun :)

Ayrıca bana çok önemli bir başka konu daha öğretmiş oldunuz.. Onun için ayrıca teşekkür ediyorum
 

fedeal

Banned
Katılım
29 Mayıs 2008
Mesajlar
1,985
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Kesinlikle bu idi.. Teşekkür ediyorum..

Allah sizden razı olsun :)

Ayrıca bana çok önemli bir başka konu daha öğretmiş oldunuz.. Onun için ayrıca teşekkür ediyorum
ricaederim işinize yaradıgına sevindim iyi çalışmalar.
 
Katılım
15 Aralık 2006
Mesajlar
244
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
31-12-2015
emeğinize sağlık
 
Üst