Hücre solundaki sıfırı değer olarak gösterme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007, Türkçe
Hücre soluna bir şekilde eklediğim sıfır, hücre içine girdiğimde üst kısımda değer olarak görünmüyor. Başına " ' " işareti koymadan sıfırı değer olarak nasıl gösterebilirim? Bu sürekli karşıma çıkan ve çözüm bulmam gereken bir konu. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
türkçe 2010
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
24/05/2018
Hücre soluna bir şekilde eklediğim sıfır, hücre içine girdiğimde üst kısımda değer olarak görünmüyor. Başına " ' " işareti koymadan sıfırı değer olarak nasıl gösterebilirim? Bu sürekli karşıma çıkan ve çözüm bulmam gereken bir konu. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Hücre biçimlendir>isteğe uyarlanmış>@

Ekli dosyalar

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Amacınız nedir? neden sıfır koymak istiyorsunuz. Görüntü açısından mı?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007, Türkçe
Amacınız nedir? neden sıfır koymak istiyorsunuz. Görüntü açısından mı?
bir sitenin hazırladığı şablon var elimde. fakat korumalı, üzerinde değişiklik yapamadığımdan ve sıfırların kesinlikle görünmesi gerektiğinden kendim hazırlayıp şablona copy-paste yapmam gerekiyor. Yoksa veri girişlerim gerçekleşmiyor.Bu sağlık bakanlığı ile ilgili bir dosya bu yüzden rakamların "0" dahil oldukça önemi var. bir üstteki yanıtta tam anlayamadım, yardım edebilirseniz sevinirim.

Excel Vers. ve Dili
türkçe 2010
24/05/2018
Teşekkürler yanıt verdiğiniz için ama biraz daha açıklayıcı olabilir misiniz rica etsem?
başına "0" rakamının gelmesini istediğiniz hücreyi seçiniz
Seçili Hücre üzerine mouse ile sağ tıklayınız
Açılan menüde "Hücreleri Biçimlendir.." komutunu tıklayınız
Hücreleri biçimlendir menüsünde "Sayı" sekmesini seçiniz
Bu sekmede çıkan menüde en altta "isteğe uyarlanmış" ı seçiniz
Tür: yazan kısmın karşısına @ işareti yazıp tamam deyiniz
Artık hücrenizin biçimi ayarlanmış olacaktır

AÇIKLAMA: bu şekilde biçimlendirilmiş hücrelerde matematiksel işlem yapabilmeniz mümkündür ancak rakam ve , yani virgül (veya . yani nokta) sistem ayarlarınızda ondalık simgesini hangisini kullanıyorsanız o simgeyi kullanmak şartıyla.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007, Türkçe
Ek ile daha iyi anlatabileceğim sanırım.

Süleyman bey,
öncelikle yardımınız normal şartlarda işe yarıyor ve teşekkür ederim. Fakat elime hazır gelen bir şablonum var.onun üzerinden dediğiniz yöntemi başaramıyorum. çünkü ekte de göreceğiniz gibi numaraların başında ve sonunda 2 görünmeyen karakter var, onları silmem gerekiyor, sildiğimde de işlemi başaramıyorum. bir listeyi incelerseniz bana daha iyi yardımcı olacağınızı tahmin ediyorum, şimdiden teşekkürler. ( Umarım örneği ekleyebilmişimdir )

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
türkçe 2010
24/05/2018
Süleyman bey,
öncelikle yardımınız normal şartlarda işe yarıyor ve teşekkür ederim. Fakat elime hazır gelen bir şablonum var.onun üzerinden dediğiniz yöntemi başaramıyorum. çünkü ekte de göreceğiniz gibi numaraların başında ve sonunda 2 görünmeyen karakter var, onları silmem gerekiyor, sildiğimde de işlemi başaramıyorum. bir listeyi incelerseniz bana daha iyi yardımcı olacağınızı tahmin ediyorum, şimdiden teşekkürler. ( Umarım örneği ekleyebilmişimdir )
Nasıl bir işlem yaptığınıda örnekle dosyada en azından bir hücrede gerçekleştirseydiniz umarım en iyi şekilde yardımcı olabiliridim
Dosyayı yolluyorum incelermisiniz .

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007, Türkçe
Süleyman bey,
yazık ki excell yetersizliğimden dolayı dosyanızı anlayamadım. formülü denedim, başarılı olamadım. benim yaptığım işlem önce f2 komutuyla başındaki ve sonundaki boşluk karakterleri silmekti. öncesinden hücreyi metin özelliği ile çalıştırıyordum. buna rağmen yapmıyordu. ya tek tek içine girip " ' " işareti koymam gerekiyor ki sağlık bakanlığına veri yüklerken " ' " tırnak işaretini tanımıyor, ya da bilemiyorum sıfırı koyamadım. başında ve sonundaki boşluklar olmasaydı problem yaratmıyor, sıfırı gösterebiliyorum. sorun sanırım boşluklardan kaynaklanıyo. ya da bana formülün mantığını açıklarsanız birkaç sütun vardı. belki de daha kolay anlayabilirim. Yardımseverliğinize minnettarım. Saygılar.

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Resimdeki gibi verilerinizin solundaki ve sağındaki boşlukları silebilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007, Türkçe
Yanıt:

Süleyman bey, orada problem yok zaten. boşlukları rahatlıkla silebiliyorum. sorun; boşluklardan sonra sıfırları atıyor. tekrar ekleyemiyorum, eklesem de formül çubuğunda değer olarak göremiyorum. tek tek yapabiliyorum, fakat toplu olarak yapmaya ihtiyacım var. Gönderdiğim liste üzerinde lütfen önce rakamların başında ve sonundaki boşlukları az önceki cevabınızdaki gibi silin, sonra soluna "0" eklemeye çalışın. Orada pürüz yaşıyorum. Belki derdimi iyi anlatamadım bilemiyorum ama bu konuda ciddi anlamda yardıma ihtiyacım var.

Excel Vers. ve Dili
türkçe 2010
24/05/2018
Süleyman bey, orada problem yok zaten. boşlukları rahatlıkla silebiliyorum. sorun; boşluklardan sonra sıfırları atıyor. tekrar ekleyemiyorum, eklesem de formül çubuğunda değer olarak göremiyorum. tek tek yapabiliyorum, fakat toplu olarak yapmaya ihtiyacım var. Gönderdiğim liste üzerinde lütfen önce rakamların başında ve sonundaki boşlukları az önceki cevabınızdaki gibi silin, sonra soluna "0" eklemeye çalışın. Orada pürüz yaşıyorum. Belki derdimi iyi anlatamadım bilemiyorum ama bu konuda ciddi anlamda yardıma ihtiyacım var.
Yardımcı olmıya çalışıyorum belki demek istediğinizi tam anlıyamadım
bu kodu kullandığınız bir satırıda bize yollarsanız daha kolay yardımcı olabiliriz .Kolay gelsin

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007, Türkçe
Süleyman bey,
ekteki dosyada uygulama yapmaya çalıştığım sütun var. Herhangi bir hücrenin içine girip end-ve home yaptığınızda aslında değerin solu ve sağında görünmez karakterler olduğunu göreceksiniz. Normalde değerde zaten "0" var. Fakat benim bu dosyayı yüklerken sol ve sağdaki boş karakterleri silmem gerekiyor yüklemede rakamı görmesi için. Boşlukları sildiğimde var olan sıfırlarım gidiyor. Tam olarak buna çözüm arıyorum. Formülünüz işe yaramış görünüyordu, fakat ben anlayamadım. Ne sıfırmış... Haftalardır buna çözüm üretmeye çalışıyorum.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Sanıyorum dosyanızdaki verilerde boşluk değil de başka bir karakter kullanılmış. Aşağıdaki formülü kullanarak hücredeki o özel karakterleri silebilirsiniz. Daha sonra da bu formüllü hücreyi kopyalayıp istediğiniz yere değer olarak yapıştırabilirsiniz:

Kod:
=YERİNEKOY(YERİNEKOY(A2;" ";"");" ";"")

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Eğer verdiğim formül düzgün çalışmazsa o verilerinizn olduğu hücreye girin ve o boşluğun birini kopyalayıp formülde iki tırnak arasındaki boş yere yapıştırın.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007, Türkçe
Süleyman bey, aslında formül süper. Fakat şöyle bir sorun oluştu. sol ve sağdaki karakterler sanırım aynı değil. Tırnak içine soldaki karakteri kopyaladığımda sağdaki boşluk kalıyo, sağdaki karakteri kopyalasam, soldaki boşluk kalıyo :D her iki tırnak işaretinin arasına her iki yerden kopyaladığımda ise sadece sol baştaki boşluğu siliyo. sondaki 2 karakter hala mevcut kalıyo. Başınızı şişirmişimdir ama sanırım son bir hamle kaldı :)

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Benim önerimi değerlendirdiniz mi?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007, Türkçe
Süleyman bey,

Önerinizi uyguladım. dediğim gibi soldaki ve sağdaki karakterler birbirinden farklı sanırım. tırnak içine soldakini kopyaladığımda, değerin sağındaki boş karakteri silmiyor. ya da tam tersini, değerin sağındaki karakteri kopyalıyorum tırnak içine, bu defa da sol baştaki karakteri tanımayıp silmiyor. sizin formül üzerinden denedim yani.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Formüle dikkat ederseniz iki defa yerinekoy kullanılmıştır. bu yerinekoylardan birinde baştaki boşluğu birinde de sondaki boşluğu kullanabilirsiniz. Zaten ben de öyle yaptım denedim ve çalıştığını gördüm.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007, Türkçe
Teşekkürler!

Yusuf bey,
Nasıl teşekkür etsem bilemiyorum size. Gerçekten o kadar yardımcı oldunuz ki... Bir konuda daha yardım alacağım fakat bugün yeterince sizi yordum. Yarın kısmetse tekrar daha basit olduğunu düşündüğüm bir sorum olacak. İyi günler.