Hücre renklendirme

Excel Vers. ve Dili
2016 English
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
17.02.2020
Merhaba arkadaşlar iki farklı sayfada iki farklı hücre düşünelim 1.sayfadaki A1 ve 2.Sayfadaki A1. 2. sayfadaki A1 hücresini renklendirdiğimde 1. sayfadaki A1 hücresinin rengi dinamik olarak değişsin istiyorum böye bir şey mümkünmü acaba yanlız sadece renk değişmesini istiyorum çünkü bir hücredeki veri yüzde diğer hücredeki veri tarih simdiden saygılarımı sunuyorum.

Excel Vers. ve Dili
visual basic
örnek dosyayı aşağıya ekledim ...

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
visual basic
öncelikle
neden 2 ayrı sayfa ki tek sayfada 2 ayrı sütunda yap b1 hücreleri biçimlendirme ile tarih seç daha sonra rengin değişmesini istediğin hücreye tıkla biçim menüsünden koşullu biçimlendirmeye tıkla gelen pencereden en soldaki açılır menüden formülü tıkla sağındaki kutucuğa "=b1=bugün()" alttan biçime tıkla gelen pencereden de desenlersekmesi rengini seç bu kadar tarih girdiğin hücredeki tarih güncel tarihse kutu rengin değişir

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2016 English
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
17.02.2020
Nedeni su 100 bloklu bir insaat bloklarin ilerleme yuzdeleri 1. Sayfada 2.sayfadada 100 bloga ait shopdrawing durumlari kirmiziysa red yesilse onayli sariysa beklemede oldugunu gosteriyor. Shop drawinglerin onay notuna gore renkleri surekli degisiyor . Yapmak istedigim shop drawingin rengi degisince o bloga ait olan ilerlem yuzdemin bulundugu sayfa 1 deki hucrenin renginin otomatik degismesi

Excel Vers. ve Dili
visual basic
ben de onu diyorum neden 2 sayfada tek sayfada birleştir yanlış anlamadıysam checkbox onaylanınca yeşil onaylanmayınca kırmızı oluyor şimdi kod bilgim kıttır ama örnek yollarsan kurcalarım yada sen 2.sayfada renk değiştiren hücrelerden birini seç (renk değiştirme kodunu kodnu) 1.sayfada ona ait yüzde kutusuna kodu uydurrusan olur gibi geliyor

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Siz dinamik renk değişimi istiyorsunuz. Normal yöntemlerle bu işemi yapamazsınız. Makro kullanmalısınız. Fakat makroda da sayfada renk değişiminde çalışan bir olay olmadığı yardımcı bir işlev kullanarak sorunu çözebiliriz. Mesela renk değiştirip ilgili hücre üzerinde çift tıklama yaparsanız diğer sayfada renklendirme yapabiliriz.

Aşağıdaki kod bu işlemi yapmaktadır. İlk sayfanızın kod bölümüne uygulayın. Herhangi bir hücrenin zemin rengini değiştirip ilgili hücre üzerinde çift tıkladığınızda renk Sayfa2 de aynı hücre adresine uygulanacaktır.

Kod:
Option Explicit

Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
    Cancel = True
    If Target.Interior.ColorIndex <> xlNone Then
        Sheets("Sayfa2").Range(Target.Address).Interior.ColorIndex = Target.Interior.ColorIndex
    End If
End Sub