hücre içindeki yazılı rengi ingilizce çevirme

Excel Vers. ve Dili
exel 2003
merhaba,
örnek dosyada belirttiğim gibi a2 hücresinde yazının içinde belirli bir düzende yazılmamış olarak bulunan farklı renkler türkçe olarak yazmaktadır.
renkler b2 hücresine türkçe ve b3 hücresine ingilizce gelecek. böyle birşey yapılabilirmi?

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 TR
merhaba,
örnek dosyada belirttiğim gibi a2 hücresinde yazının içinde belirli bir düzende yazılmamış olarak bulunan farklı renkler türkçe olarak yazmaktadır.
renkler b2 hücresine türkçe ve b3 hücresine ingilizce gelecek. böyle birşey yapılabilirmi?
Ekteki gibi bir işlem işinize yararmı?

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
exel 2003
dosyadaki durum birçok farklı dosyada bulunmakta.. sizin gönderdiğiniz benim işimi görmemekte.
eğer, düşeyara gibi formullerle bunu çözemezmiyiz.?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 TR
dosyadaki durum birçok farklı dosyada bulunmakta.. sizin gönderdiğiniz benim işimi görmemekte.
eğer, düşeyara gibi formullerle bunu çözemezmiyiz.?
Aranılan değer Grı mavi olsa evet düşeyara veya başka bir formulle bulmak munkun fakat bir cümlenin içerisinde sabit olmayan yerde birden fazla kelime aradığımız için formulun uzunluğu her renk için artar buda baya zor. tabi diğer arkadaşlardan bunun kısayolunu bilen varsa yardım alınabilir. ama bu işlemi benim için formulle yapmak zor.

mancubus

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İŞ: 2021 Win Eng
LONS nedir?

mancubus

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İŞ: 2021 Win Eng
ben de google'da arayıp bulamadığım için sormuştum.

bir renk bileşeni ise "-" işareti metni sütunlara dönüştürmede veya bul/mbul'da kullanılabilir ve işi kolaylaştırabilirdi. mükerrerler kaldırılarak dosyadaki bütün renkler elde edilebilir ve buna göre bir KTF yazılablirdi.

ama aramadan bir sonuç çıkmadığına göre sizin dediğiniz gibi olmalı.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Akşam daha boş bir zamanım da, diğer linkin devamına açıklamaya çalışırım.

.