Hücre Değerine Bağlı Olarak Hücre Rengini ve Yazı Rengini Değiştirme

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

yanlışsam düzeltin lütfen,
Evet yanlış bir bilgi edinmişsiniz.

Koşullu biçimlendirme işleminde hücreleri topluca biçimlendirebilirsiniz.
Bunun ilk önce veri aralığınız seçmeniz yeterli olacaktır.
Örneğin sizin tablonuzda verileriniz 2. satırdan başlıyorsa B3:AZ100 (kırmızı bölümü istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz) aralığını seçin.
Koşullu biçimlendirme formül bölümüne aşağıdaki formülü uygulayın.

Kod:
B3>=B2*1,1
Burada dikkat etmeniz gereken nokta formülünüzün mouse ile seçtiğiniz aralıktaki ilk hücrenin adresinden başlamasıdır. Gerisini excel halleder.

Excel Vers. ve Dili
2007 tr
Merhaba
Eki inceleyin Lütfen
Koşulları kontrol edin.
evet olmasını istediğim buydu, çok teşekkürler.

gerçi fonksiyonlar içerisindeki kaynak hücreler hep sabitmiş gibi görünsede sonuçların doğru çıkması bir hayli ilginç ama, sanırım bu da excel'in ayrı bir güzelliği :)

Excel Vers. ve Dili
2007 tr
Merhaba,

Evet yanlış bir bilgi edinmişsiniz.

Koşullu biçimlendirme işleminde hücreleri topluca biçimlendirebilirsiniz.
Bunun ilk önce veri aralığınız seçmeniz yeterli olacaktır.
Örneğin sizin tablonuzda verileriniz 2. satırdan başlıyorsa B3:AZ100 (kırmızı bölümü istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz) aralığını seçin.
Koşullu biçimlendirme formül bölümüne aşağıdaki formülü uygulayın.

Kod:
B3>=B2*1,1
Burada dikkat etmeniz gereken nokta formülünüzün mouse ile seçtiğiniz aralıktaki ilk hücrenin adresinden başlamasıdır. Gerisini excel halleder.
Biraz ağır oldu ama :) teşekkürler, belirttiğiniz gibi formül kısmını kullanınca gerisini excel halletti :)

asi_kral

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
evet olmasını istediğim buydu, çok teşekkürler.

gerçi fonksiyonlar içerisindeki kaynak hücreler hep sabitmiş gibi görünsede sonuçların doğru çıkması bir hayli ilginç ama, sanırım bu da excel'in ayrı bir güzelliği :)
Dikkat edin işaretlerde bir değişiklik vardır.
Korhan hocamın söyledikleri pek ağır değil sadece dikkatli olmanı istemiş aynı benim gibi

Excel Vers. ve Dili
2007 tr
Dikkat edin işaretlerde bir değişiklik vardır.
Korhan hocamın söyledikleri pek ağır değil sadece dikkatli olmanı istemiş aynı benim gibi
kastetdiğim ;

VE(EMETİNDEĞİLSE(A3);A3<>"";A3<A2*0,9)
VE(EMETİNDEĞİLSE(A3);A3<>"";VE(A3>=A2*0,9;A3<=A2))
VE(EMETİNDEĞİLSE(A3);A3<>"";VE(A3>=A2;A3<=A2*1,1))
VE(EMETİNDEĞİLSE(A3);A3<>"";A3>=A2*1,1)

tüm koşul formüllerinde koşullar A2 ve A3 üzerinden yapılıyor olsa da, biçimlendirmeyi uyguladığımız 3:3 satırının doğru sonuçlar veriyor olması.
bu kısım bana biraz mantıksız gelmişti, sanki hep A2 hücresiyle kıyaslanacak şekilde sonuçlanır sanmıştım, yanılmışım.

asi_kral

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
kastetdiğim ;

VE(EMETİNDEĞİLSE(A3);A3<>"";A3<A2*0,9)
VE(EMETİNDEĞİLSE(A3);A3<>"";VE(A3>=A2*0,9;A3<=A2))
VE(EMETİNDEĞİLSE(A3);A3<>"";VE(A3>=A2;A3<=A2*1,1))
VE(EMETİNDEĞİLSE(A3);A3<>"";A3>=A2*1,1)

tüm koşul formüllerinde koşullar A2 ve A3 üzerinden yapılıyor olsa da, biçimlendirmeyi uyguladığımız 3:3 satırının doğru sonuçlar veriyor olması.
bu kısım bana biraz mantıksız gelmişti, sanki hep A2 hücresiyle kıyaslanacak şekilde sonuçlanır sanmıştım, yanılmışım.
Bunlar hücre değerini sabitlemediğimiz için oluyor sabit olsa farklı işlem olurdu

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Merhaba
D Sütunu Seçin
Koşullu biçimlendirme - Yeni Kural - Biçimlendirilecek Hücreleri Belirlemek İçin Formül Kullan
------------------
=VE($D1<>"";$D1<0,9)
------------------ Biçimlendir - Yazı Tipi'den Renk Seçiniz ( Beyaz ) - Dolguyu Seçin - Renk Seçin ( Kırmızı ) Tamam deyin 2 defa.

Yeni Kural - Biçimlendirilecek Hücreleri Belirlemek İçin Formül Kullan
------------------
=VE($D1<>"";$D1>=0,9;$D1<1)
------------------ Biçimlendir - Yazı Tipi'den Renk Seçiniz ( Beyaz ) - Dolguyu Seçin - Renk Seçin ( Siyah ) Tamam deyin 2 defa.

------------------
=VE($D1<>"";$D1>=1;$D1<1,1)
------------------ Biçimlendir - Yazı Tipi'den Renk Seçiniz ( Siyah ) - Dolguyu Seçin - Renk Seçin ( Sarı ) Tamam deyin 2 defa.

------------------
=VE(EMETİNDEĞİLSE($D1);$D1<>"";$D1>=1,1)
------------------ Biçimlendir - Yazı Tipi'den Renk Seçiniz ( Beyaz ) - Dolguyu Seçin - Renk Seçin ( Mavi ) Tamam deyin 2 defa.
Bir defa daha tamam deyin ve İnceleyin.
Dosyanız Ekte
Teşekkürler!

Son düzenleme: