hücre boş ise formül boş sonuç versin

Excel Vers. ve Dili
excel2007 turkce
merhaba arkadaslar ,
excelde herhangi bir hücreye =a1 dediğimde a1 deki veri geliyor , sayı varsa o rakar gelıyor fakat boş ise (0) veriyor , benim isteğim 0 değilde boş göstersın nasıl yapabilirm .

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

=eğer(a1="";"";a1)

şeklinde kullanabilirsiniz.

Not: Soru başlıklarınızı, sorunun içeriğini ifade edecek şekilde belirlemenizi rica ederim.

.

Excel Vers. ve Dili
excel2007 turkce
Öncelikle cok teskurler ,bundan sonrakı mesajlarımı soru baslıklarına dikat ederek yazaraım ikaz etiğiniz sagolun.
ben gondermiş oldugunuz formulu uyguladım , fakat benim a1 hücresinde baska sayfadan veri cekmıstım fakat olmadı.
örnek asagıdaki gibi gene 0,00 verdi ben boş olrak göstermesini istıyorum .

=EĞER(FORMÜL!AI4="";"";FORMÜL!AI4)

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Arkadaşlar benim istediği yardım yan yana iki hücrede veri var (a1-b1) ben b1 hücresindeki aynı veya değişik olan bir veriyi sildiğimde boş kalan hücrenin renkli olarak gösterilmesini istiyorum bu konuda yarıdmcı olabilrmisiniz.

turist

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 64Bit
English
Arkadaşlar benim istediği yardım yan yana iki hücrede veri var (a1-b1) ben b1 hücresindeki aynı veya değişik olan bir veriyi sildiğimde boş kalan hücrenin renkli olarak gösterilmesini istiyorum bu konuda yarıdmcı olabilrmisiniz.
Ekli dosyadaki gibi bir şey mi?

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Ekli dosyadaki gibi bir şey mi?
Arkadaşım cvp için çok teşekkür ederim emin ol ki bu da çok işime yarayacak fakat ben bunun tam tersini istiyorum yani veriyi sildiğimde diğer hücre renklensin belki kolaydır ama ben yapamadım bu konuda yardımcı olabilrmisin acaba

turist

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 64Bit
English
Arkadaşım cvp için çok teşekkür ederim emin ol ki bu da çok işime yarayacak fakat ben bunun tam tersini istiyorum yani veriyi sildiğimde diğer hücre renklensin belki kolaydır ama ben yapamadım bu konuda yardımcı olabilrmisin acaba
Koşullu biçimlendirmede geçerli alanda yazan
Kod:
=$B:$B
kısmını
Kod:
=$A:$A
şeklinde değiştirin.

Excel Vers. ve Dili
openoffice 4,0,1
Konuyu hortlattım ama aradığım sonuca en yakın başlık bu, umarım yardımcı olabilirsiniz, teşekkürler.

a1*b1=c1 d1*e1=f1 f1-c1=g1 formulünde d1 ve e1 hücrelerine sayı girilmediğinde g1 sonucunda c1 hücresindeki rakamı - (eksi) olarak gösteriyor. d1 ve e1 hücrelerine rakam girilmediği takdirde g1 sonucu nasıl 0 (sıfır) veya boş gösterilir?

Emir Hüseyin Çoban

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Tr - Win10 x64
. . .

Formülün başına eğer şartı ekleyerek yapabilirsiniz.
Ör. =eğer(D1+E1=0;0;formülünüz) gibi.

. . .

Excel Vers. ve Dili
türkçe
İyi günler arkadaşlar, Sizlerden bir yardım isteğim olacak, excelde (=j4*m3) bunun sonucunu tl. olarak alıyorum ve devamlı üst basamaklara tamamlamasını yani, 213,75 tl olan fiyatı 215 tl ve 171,00 tl olanı da 175 tl tamamlamasını istiyorum.
Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft ofis profesyonel plus 2010 . sürüm : 14.0.7166
Dil: Türkçe
veri olmadığı sürece boş göstersin

Merhaba arkadaşlar,
B2 : çıkış saati
c2: dönüş saati
d2: zaman farkı
e2: karar ( devam / tamam)

E2 deki formül , d2 de veri olup olmamasına bağlı olarak devam veya tamam yazıyor. 200 satır var. e2 deki formülü tamamına kopyaladım. ancak, d2 deki formülüde kopyaladığımdan dolayı, d2 ve e2 de değer(d2 de 0 gösteriyor, e2 de devam ) gösteriyor. istiyorum ki, değer olmadığı sürece boş göstersin( yani b2 ve c2 hücreleri boş olduğu müddetçe d2 ve e2 de bişey gözükmesin). Nasıl yapabilirim acaba?

teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
2007
HERKESE MERHABA;

Spor turnuvalarında bireysel eleme turları için kullandığım sporcu puanının büyük olanı bir üst tura taşıyan =EĞER(D10>D11;C10;C11) şeklinde yazdığım bir formülüm var. Yapamadığım şey ise; aynı formüle bir olasılık ve işlem daha eklemek. Eğer sonuçlar girilmemiş ise D10 yada (veya) D11 BOŞ İSE ilk formül çalışmadan hücreyi boş bıraksın. bu iki formülü birleştiremedim, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. teşekkürler

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.

Örneğin, aşağıdaki gibi olabilir.
.
Kod:
=EĞER(YADA(D10="";D11="");"";EĞER(D10>D11;C10;C11))