Barfly
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- Microsoft Office Professional Plus 2026 - Türkçe
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 26-02-2026
Herkese Selam,
Halit Hocamın vermiş olduğu kodla abc.xls dosyasını C4 hücresindeki değer adıyla farklı bir şekilde kaydedebiliyorum. Sıkıntıma gelince abc.xls dosyası bir taslak dosyası ve içerisine veriler giriliyor, farklı kaydediliyor ve verilerin bulunduğu yeni bir dosya oluşuyor. Aşağıdaki kodla abc.xls dosyasını kapatıp tekrar açtığımda abc içindeki verilerinde aynen kaydedildiğini görüyorum. Yani ben yeni dosyayı kaydet dediğimde taslak dosyayıda o haliyle aynen kaydediyor. Bunu engellemem mümkün müdür acaba.Yardımlarınızı rica ederim.
Sub kayıtet()
ActiveWorkbook.Save
yer = ThisWorkbook.Path & "\" & Cells(16, "AI").Value & ".xlsm"
Dim DosyaSistemi
Set DosyaSistemi = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
Dim ds, a
Set ds = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
a = ds.FileExists(yer)
If a = True Then
MsgBox "Bu isimde bir dosya var"
Else
DosyaSistemi.CopyFile ThisWorkbook.FullName, yer
End If
End Sub
Saygılarımla,
Halit Hocamın vermiş olduğu kodla abc.xls dosyasını C4 hücresindeki değer adıyla farklı bir şekilde kaydedebiliyorum. Sıkıntıma gelince abc.xls dosyası bir taslak dosyası ve içerisine veriler giriliyor, farklı kaydediliyor ve verilerin bulunduğu yeni bir dosya oluşuyor. Aşağıdaki kodla abc.xls dosyasını kapatıp tekrar açtığımda abc içindeki verilerinde aynen kaydedildiğini görüyorum. Yani ben yeni dosyayı kaydet dediğimde taslak dosyayıda o haliyle aynen kaydediyor. Bunu engellemem mümkün müdür acaba.Yardımlarınızı rica ederim.
Sub kayıtet()
ActiveWorkbook.Save
yer = ThisWorkbook.Path & "\" & Cells(16, "AI").Value & ".xlsm"
Dim DosyaSistemi
Set DosyaSistemi = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
Dim ds, a
Set ds = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
a = ds.FileExists(yer)
If a = True Then
MsgBox "Bu isimde bir dosya var"
Else
DosyaSistemi.CopyFile ThisWorkbook.FullName, yer
End If
End Sub
Saygılarımla,