Herhangi bir dosyanın değiştirilme zamanını bulma

Katılım
2 Mart 2005
Mesajlar
2,960
Excel Vers. ve Dili
ev: Ofis 2007- Win Xp
iş: Ofis 2010- Win Vista
Makro ile

A1 hücresine girdiğimiz klasör yolu ile (C:\belgelerim)
A2 hücresine girdiğimiz klasör yolu ile (m:\kingston)

dosyaları karşılaştırıp aynı dosya adına sahip olanları m:\kingstona
değiştirilme zamanı = 02/11/2007 15:11 ise 0211071511 e çevirecek ve

mevcut dosya adı & ggaayyssdd formatında kopyalacak makroya ihtiyacım var.

mümkünmü veya bunu yapan hazır program var mı?
 
Katılım
2 Mart 2005
Mesajlar
2,960
Excel Vers. ve Dili
ev: Ofis 2007- Win Xp
iş: Ofis 2010- Win Vista
değerli hocalarım derdimi, anlaşılmadığını düşündüğüm için bir kez daha anlatmaya karar verdim.

A1= C:\test iken
a2 = 1. dosyanın adı/b2 = 1.dosyanın değiştirilme zamanı
a3 = 2. dosyanın adı/b3 = 1.dosyanın değiştirilme zamanı
a4 = 3. dosyanın adı/b4 = 3.dosyanın değiştirilme zamanı
ne kadar dosya varsa devam edecek

d1= k:\ iken
d2 = 1. dosyanın adı/e2 = 1.dosyanın değiştirilme zamanı
d3 = 2. dosyanın adı/e3 = 1.dosyanın değiştirilme zamanı
d4 = 3. dosyanın adı/e4 = 3.dosyanın değiştirilme zamanı
ne kadar dosya varsa devam edecek

g2 = dosya adı ve değiştirilme tarihi aynı olmayanlar
mesala
c:\test\kitap1.xls 15/07/2007 15:10
k:\kitap1.xls 15/07/2007 15:10
ise listelemeyecek
ancak
c:\test\kitap1.xls 15/07/2007 15:10
k:\kitap1.xls 16/07/2007 17:10

ise listeleyecek
yani dosya adı aynı değiştirilme tarihi farklı olanların listesi gelecek.
 
Katılım
2 Mart 2005
Mesajlar
2,960
Excel Vers. ve Dili
ev: Ofis 2007- Win Xp
iş: Ofis 2010- Win Vista
mümkün değilmi acaba
 

Mahmut Bayram

Özel Üye
Katılım
25 Haziran 2005
Mesajlar
1,778
Excel Vers. ve Dili
2016 Excel Tr
Kod:
Sub Dosya_Bilgisi_Göster()
Dim ds, f, s
Set ds = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
Set f = ds.GetFile("C:\Documents and Settings\Mahmut\Desktop\VBA_Statusbar.xls")
s = UCase("C:\Documents and Settings\Mahmut\Desktop\VBA_Statusbar.xls") & vbCrLf
s = s & "Oluşturulma zamanı: " & f.DateCreated & vbCrLf 'Oluşturma
s = s & "Son erişim zamanı : " & f.DateLastAccessed & vbCrLf 'Son Erişim
s = s & "Son değiştirilme zamanı : " & f.DateLastModified 'Son Değiştirilme
MsgBox s, 0, "Dosya Bilgileri"
End Sub
Dosyanın yolunu değiştiriniz...
 
Katılım
2 Mart 2005
Mesajlar
2,960
Excel Vers. ve Dili
ev: Ofis 2007- Win Xp
iş: Ofis 2010- Win Vista
teşekkür ederim hocam....
bana bir klasör içerisindeki tüm dosyaların bilgileri lazım.
 

Mahmut Bayram

Özel Üye
Katılım
25 Haziran 2005
Mesajlar
1,778
Excel Vers. ve Dili
2016 Excel Tr
Ekteki dosya belki işinizi görebilir.
Kolay gelsin.
 
Katılım
2 Mart 2005
Mesajlar
2,960
Excel Vers. ve Dili
ev: Ofis 2007- Win Xp
iş: Ofis 2010- Win Vista
hocam aradığım bu ama ben kendim yaparım sandım ama yapamam
sizden ricam
bu haline oluşturma tarihi eklenmesini
ve sayfa2 yede aynı sayfanın kopyasını oluştururmusunuz?

birinci giriş sayfasında c:\belgelerim sorgulanacak
ikinci giriş sayfasında k:\belgelerim sorgulanacak (USB BELLEĞİM)
 
Katılım
2 Mart 2005
Mesajlar
2,960
Excel Vers. ve Dili
ev: Ofis 2007- Win Xp
iş: Ofis 2010- Win Vista
amacım şu gün içinde işyerinde çalıştığım excel belgelerini usb belleğime dosya adı ve oluşturulma tarihi aynı olanları karşılaştırma(sayfa3) te görüp e sütununa x attıklarımı 2.path (kingston) dosyaadı_ggaayyssdd formatında kopyalamk
herseferinde windowsun karşılaştırma mesajına evet hayır yeni bir ad ile sakla demekten bıktım 2. dk lık işlem 10,12 dk. oluyor.
 

baydeniro

Altın Üye
Katılım
26 Ocak 2007
Mesajlar
4,625
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-02-2025
Sayın mahmut_bayram çok harika bir dosya. Tebrik ederim. Paylaşım için teşekkürler.
 
Üst