Her veri girildiğinde formül hücresinin alt satıra otomatik kopyalanması

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Merhabalar,
Aracımın tüketimini hesaplamak için yaptığım bir tablo var. Depoyu her doldurduğumda son km ve litre değeri giriyorum, tüketim değeri hesaplıyor. Ancak her veri girişimde formülün olduğu hücreleri tutup aşağı çekmek istemiyorum. Önceden çekersem de SAYI/0 hatası çok çirkin görünüyor.
Ne yapmalıyım?

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Dosyanız ekte hazır. Oluşturduğunuz tabloyu "Ekle" menüsünün "Tablolar" kısmında "Tablo" ya tıklayarak Excel Tablosu'na dönüştürüyorsunuz. Bu kadar :)

Tablonuzun son dolu satırının altındaki boş satıra yeni bir değer yazdığınızda, tablodaki biçimlendirmeler ve formüller otomatik olarak bu yeni veri girdiğiniz satıra kopyalanacak.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Hocam, tam da nasıl yaptığınızı soracaktım ki çalıştıramadım. Bir yerde yanlış mı yapıyorum?
Dosya çalışıyor, sorun yok. Ancak Excel Tablosu'nda bu özelliğin çalışması için Excel'in "Veri Aralığını Genişlet" özelliğinin aktif olması gerekir.

Şunları yapın;

- "Ofis Düğmesi" ni tıklayın
- Çıkan pencerede "Excel Seçenekleri" ni tıklayın.
- Çıkan pencerede solda "Gelişmiş" seçeneğini tıklayın.
- Çıkan pencerede "Düzenleme Seçenekleri" kısmında "Veri aralığı biçimlerini ve formüllerini genişlet" seçeneğinin yanındaki CheckBox'ın (kutucuğun) işaretli (dolu) olup olmadığını kontrol edin, değilse bu kutucuğa tıklayarak dolu hale getirin.

Yukarıdakileri yaptıktan sonra tablonuzda en alt satırı tamamen silin ve yeniden bu boş satıra veri girin.