Hatalı Kelime Düzeltme

Excel Vers. ve Dili
office 2003 kullanıyorum
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23/10/2018
Değerli arkadaşlar işim gereği günde onlarca rapor yazıyorum yazdığım raporlarda hatalı olan kelimeleri düzeltmek istiyorum bunun için hazırladığım yaklaşık 4 bin kelimelik listemden taratmak sureti ile yanlış yazılmış kelimelerin listedeki aslı ile düzeltilmesi konusunda yardımlarınızı rica ediyorum ekte gönderdiğim örnek dosyada daha detaylı anlattım yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.

Belgenizi biraz inceledim ve kanaatim o ki; istediğiniz husus bence çok zor.

Aslında imkansız gibi geliyor bana ama bu kelimeyi kullanmak istemem zira bu forumda nice İMKANSIZın OLUR durumunu gördüm.

Otomatik değiştirmek yerine öneriler sunmak daha anlamlı geliyor bana.

►İlk seçenek: harf eksikliği (üstelik eksiklik de 1 harf diyelim) ve örneğin metindeki kelime "açılmaı" ise;
bu durumda yani sadece bir harf eksik durumunda bile 2 seçenek var, AÇILMADI ve AÇILMASI.
►Asıl ilginç kısmı harf yeri değişikliğiyle birlikte harf eksikliğinin tespiti ile ilgili; örneğin metinde "made" yazılı, yine 2 seçenek var: DEVAM ve MADDE.

Umarım sonuca ulaşırsınız.
.

Excel Vers. ve Dili
office 2003 kullanıyorum
23/10/2018
Teşekkürler sayın Ömer BARAN "Otomatik değiştirmek yerine öneriler sunmak daha anlamlı geliyor bana." diye bir ifade kullanmışsınız bu konuda nasıl bir şeyler yapılabilir acaba önerilerden kastınız şu'mu diyelim'ki yanlış kelime tespit edildi ve bu kelimeyle benzerlik gösteren aynı harf yada harfleri içeren 4-5 adet kelime var bunları bir liste halinde sunup hangisi ile değiştirmek istersiniz gibi bir seçenek listesinden seçim yapmak'mıdır sizin kastınız doğrumu anladım acaba

lark

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2021 / Türkçe
Excel'deki "Yazım denetimi" 'ni kullanmak yeterli bence. Seçeneklerden, "özel sözlükler" kısmında "custom" kelimelere, sizin özel kelimeleriniz eklenip, çalıştırılırsa yanlış yazımlarda size önerilerde bulunacak ve siz de değiştirebileceksiniz. Bir incelemenizde fayda var.

Excel Vers. ve Dili
office 2003 kullanıyorum
23/10/2018
Sayın lark öneriniz'deki çalışmayı denedim sizin önerinize göre denetim için tüm kelimelerin ayrı ayrı hücrelerde olması gerekiyor yani denetim hücre bazlı yapılıyor benim istediğim tek bir hücredeki metin içinde denetim yapılması ve yanlışları tespit edilmesi bu konuda değişik önerileriniz olabilir'mi acaba yoksa bu soru imkansızlar arasına'mı kaydolacak

lark

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2021 / Türkçe
Tüm kelimelerin ayrı ayrı hücrelerde olması gerekmiyor. Daha kolay bir kullanım için word kullanabilirsiniz belki. Orada da özel kelimelerle yazım denetimi kullanabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
office 2003 kullanıyorum
23/10/2018
Sayın lark teşekkür ederi. Excel benim için çok daha uygun çünkü onlarca istatistiksel veriye ulaşmam gerekiyor gün içinde bu yüzden word kullanmayı tercih etmiyorum siz örnek dosyam üzerinde sözünü ettiğiniz çalışma hakkında bana daha detaylı bir açıklama yapabilir'misiniz belki ben yanlış anlamış olabilirim