Grafik Sütunlarını Farklı Renklendirme

Excel Vers. ve Dili
2010
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
17.06.2021
Merhaba,
Ekte daha önce hazırlanmış dinamik alan grafiği vardır (sayın sakman26'nın emeğine sağlık, dosya kendisi tarafından hazırlamıştır).
Dosyanın 'Grafik' sayfasında istenilen aylar seçildiğinde, farklı aylara ait sütunları farklı renkte yapılmasını istiyorum.
Örneğin Ocak, Şubat ve Nisan ayları seçildi diyelim. Ocak ayına ait sütunlar mavi, Şubat ayına ait sütunlar turuncu, Nisan ayına ait sütunlar yeşil renk gibi.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
İyi çalışmalar dilerim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Türkçe Ofis 2007
Sayın qazxswedc321
Manuel olarak;
Grafiğin sütunlarından herhangi birine tıklayın, bütün sütunlar seçilecektir.
Daha sonra rengini değiştirmek istediğiniz sütunun üzerinde tekrar tıklayın (biraz uğraştırıyor bazen) sadece o sütun seçili olması gerekiyor. Daha sonra sağ tıklayın, "Veri Noktasını Biçimlendir"meyi seçin, "Desenler" de "Alan" da istediğiniz rengi seçin.
Makro ile;
Ocak, Şubat, Nisan için
Kod:
Sub Makro1()
ActiveSheet.ChartObjects(1).Activate

ActiveChart.SeriesCollection(1).Points(1).Interior.ColorIndex = 5
    ActiveChart.SeriesCollection(1).Points(2).Interior.ColorIndex = 46
     ActiveChart.SeriesCollection(1).Points(4).Interior.ColorIndex = 4
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2010
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
17.06.2021
Sayın alicimri,
Öncelikli ilginiz için teşekkür ederim.
Dediğiniz gibi yapmaya çalıştım, ancak nasıl yapılacağını da tam bilemediğim için yapamadım.

Excel Vers. ve Dili
Türkçe Ofis 2007
"Dosyanın 'Grafik' sayfasında" iken
"farklı aylara ait sütun"a tıklayın. ilk tıkladığınızda tüm sütunlar seçilecektir.
"farklı aylara ait sütun"a tekrar tıklayın. Sadece o aya ait sütun seçilecektir.
Yine "farklı aylara ait sütun"a sağ tıklayın. Bir liste çıkacaktır.
Bu listede "Veri Noktası Biçimlendir" e tıklayın."Veri Noktası Biçimlendir" İletişim kutusu açılacaktır.
Bu İletşim Kutusunda "Desenler" sekmesini açın.
Bu sekmede soldaki "Kenarlık" kısmına dokunmayın. sağdaki "Alan" kısmında istediğiniz rengi seçin. Tamam a tıklayın.

Excel Vers. ve Dili
Türkçe Ofis 2007
Ofis 2007 de baktım. "Desen" yerine "Dolgu" kelimesini kullanmışlar. Orada da Düz Dolguyu seçip altındaki renk kutusundan seçim yapın.