Grafik ayar

Katılım
28 Eylül 2005
Mesajlar
176
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2010 Ingilizce
Arkadaslar Merhaba,

Userform uzerindeki chartspace ile Pier ( pasta dilimi ) seklinde olusturdugum bir grafikte, bir takim bilgilerin gorunmesini istiyorum. Yani dilime ait degeri, yuzdesi, name gibi. Dilimlerin uzerine mouse ile geldigim zaman (eger screentips isaretli ise) istedigim bilgileri gorebiliyorum ama ben bunlari dilimlerin yanlarina yazdirmak istiyorum.

kod
.
With .Charts(0)
.Type = C.chChartTypePie
.
kod

Yukaridaki kod ile olusturdugum grafigi nasil 3D yapabilirim ?

Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler..
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,058
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bu tip verileri aktif hale getirmek için "With .Charts(0)" satırından sonra bir "." (nokta) koyarak açılan penceredeki parametreleri deneyin. Örneğin, grafiğe başlık eklemek için,

Kod:
.HasTitle = True
.Title.Caption = "......... GRAFİĞİ"
Birde chartspace nesnesinin properties penceresindeki özelliklerini inceleyin.

Grafiği 3D yapmak içinde aşağıdaki satırı ilgili satırla değiştirin.

Kod:
.Type = c.chChartTypePie3D
 
Katılım
28 Eylül 2005
Mesajlar
176
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2010 Ingilizce
Selam leventm,

Cevap icin tesekkur ederim..

Grafigin 3D olmasini basardim sayende, ama tum ugraslarima ragmen grafikte degerleri gostermeyi ( screentips de gordugum degerleri; dilimin degeri, yuzdesi, ismi gibi ) basaramadim. Eger konu ile fikriniz varsa tekrar yardimlarinizi bekliyorum..

Tesekkurler..
 
Katılım
28 Eylül 2005
Mesajlar
176
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2010 Ingilizce
Arkadaslar Merhaba,

Saatlardir yukaridaki sorunumu gidermek icin ugrasiyorum, hala basaramadim. Yardimci olursaniz sevinirim..

Paylasimciliginiz icin tesekkurler..
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,058
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Sanıyorum böyle bir ayar yok. Epeyce araştırmama rağmen bulamadım.
 

İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Katılım
21 Ekim 2005
Mesajlar
17,104
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
SayınTRUSA,

Böyle bir şey mi? İstediğiniz.
 
Katılım
28 Eylül 2005
Mesajlar
176
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2010 Ingilizce
Selam arkadaslar,

leventm; haklisin, bende saatlerce sadece bu konu ile ilgili ugrastim ama sonuc alamadim. Artik baska bir cozum bulacagiz. Alakan ve yardimlarin icin tesekkurler.

yurttas; evet istedigim aynen ekteki dosyadaki grafikten. Fakat ben bu grafigi form uzerinde yaptim. Sorun, form uzerinde bulunan grafikteki bilgileri gosterememem. ( yuzdesi,degeri gibi..). Tesekkur ederim yardimlarin icin.
 

İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Katılım
21 Ekim 2005
Mesajlar
17,104
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
....

.......
yurttas; evet istedigim aynen ekteki dosyadaki grafikten. Fakat ben bu grafigi form uzerinde yaptim. Sorun, form uzerinde bulunan grafikteki bilgileri gosterememem. ( yuzdesi,degeri gibi..). Tesekkur ederim yardimlarin icin.
Sayın TRUSA,
Ben formun üzerinde olacağına dikkat etmemişim.

Ekteki dosya olmuş mu?
 
Son düzenleme:

İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Katılım
21 Ekim 2005
Mesajlar
17,104
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Sn yurttas

İstenen chartspace nesnesi üzerine yerleştirilen grafik üzerinde değerlerin gösterilmesidir. Konunun başlangıcı aşağıdaki linklerdedir.

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=19427

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=19923

Sayın Leventm,

1. Konun başka yerlerden geldiğini görememişim. Kusura bakmayın.

2. Verilen bu linklerde yer alan dosyalardaki nesneyi (Object) göremedim. "Could not load some objects because they are not availible on this machine." hata mesajı aldığım için şimdi de onları inceleyemiyorum.

3. Bu son dosya üzerinde bayağı çalışmıştım. Ne yapalım? Sağlık olsun.

4. Bu nedenle, yukarıda verdiğim yanıtları lütfen dikkate almayın.
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,058
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Öncelikle rica ederim neden kusura bakalım. İnsanlara yardımcı olma gayretinizi her zaman takdir etmişimdir.

Bu nesne sizin excel xp de olmayabilir. (2003 te standart olarak mevcut olabilir. Bendekinde mevcut sonradan yüklemedim.) Ama bir VBA nesnesi değildir.

Aslında sizin dosyanızdaki çözüm öneriniz zaten benimde desteklediğim bir öneridir. Tek dezavantajı grafiğin görüntü kalitesi biraz düşüyor.

Not:Aslında bu konunun eski konuların üzerine devam edecek şekilde sorulması uygun olurdu. Aksi takdirde konuyu sadece ilk ilgilenen ben olduğum için ne istendiğini anlayabiliyorum. Bu konuyuda hatırlatmakta yarar var.
 
Katılım
28 Eylül 2005
Mesajlar
176
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2010 Ingilizce
Arkadaslar Selam,

yurttas; yardimlarin ve bildiklerini paylastigin icin tesekkur ederim. Daha oncede soyledigim gibi istedigim aynen ekteki gibi, fakat grafigi aynen o sekilde form uzerinde gormeliyim. Yaptiginiz yontemin olumsuz sebebi var, oncelikle leventm nin dedigi gibi goruntu kalitesi bir hayli dusuyor. En son care olarak bu yontemi kullanabilirim.

Ayrica, sizin gibi bildiklerini bizlerle paylasan degerli hocalarimin yazmis oldugu her bir satirin benim icin cok buyuk onemi vardir. Yazdiklarinizi dikkate almamam sozkonusu bile olamaz..

Sayin leventm; en bastan beri bana yardimci oldugunuz icin size cok tesekkur ederim. Konuyu tekrar yeni bir baslikla baslatip, eski konu uzerine devam etmemem konusunda haklisiniz. Bu nedenle ozur dilerim..

Yardimlariniz icin hepinize cok tesekkur ederim.
 
Üst