gizli formül

Excel Vers. ve Dili
xp
arkadaşlar benim istediğim örneğin e1 hücresinde benim bir formulum var bu formül =a1+b1 olsun a1 de "2" b1 de "3" değerleri olsun f1 hücresinde ise
=e1*3 formulu olsun
şimdi formülden dolayı e1 hücresinde 5 rakamını yazıyor fakat ben ne e1 hücresindeki formülün gözükmesini nede e1 hücresindeki değerin gözükmesini istiyorum
ben bunu hücre korumadan förmülü gizledim yazı renginide beyaz yaptım ancak bu sefer hücre kısıtlamalı oluyor hiç bir hücrede renk değişikliği gibi biçim ayarla yapamıyorum buna da korumayı etkinleştirirken çıkan listedekikutucuklardan izin verebiliyorum bu seferde yazı rengini değiştirdiğim zaman rakam belli olur

ben ne formulun neden formülden çıkan sonucun gözükmesini istemiyorum bu mümkünmü ( sadece 1 hücre için) ama f1 dekiformülde e1 ile bağlantılı olduğu için bunu etkilememeli

şimdiden teşekkür ederim

Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 TR.
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29-06-2023
Merhaba;

Formülün gözükmesini istemediğiniz hücreyi seçin daha sonra biçim>hücreler>koruma>gizliyi seçin daha sonra araçlar korumayı seçerek gizli hale getirebilirsiniz.

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Sn lemvesen bu aynı konu ile açtığınız dördüncü başlık.Hangi birine bakacağımı şaşırdım. Sorunun cevabı geliyor siz tekrar farklı bir başlık açıyorsunuz. Lütfen forum kurallarına dikkat edin.

Excel Vers. ve Dili
xp
ilk sorumda formülü gizlemeyi sormuştum şimdiki sorum ise hem formülün vermiş olduğu değeri gizlemek
verilen açıklamalarda sadece formülü gizliyor değeri nasıl gizleye bilrim onu öğrenmek istiyorum
excele yeni başladığımdan yeni yeni öğrenmeye başlıyorum belki sorularımın bir birine benzer olabilir ama tamolarak aynı değil o yüzden ayrı ayrı yazmıştım artık bu konuda daha dikkatli olurum

Excel Vers. ve Dili
Office Excel 2003 Tr/İng.
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03.01.2019
Ben de bi ilave yapmak istiyorum.Gizlemek istediğiniz hücrenin font rengini de beyaz yapıp gizli seçeneğini kullanırsanız hücreye gelinse de bilgi görünmez!

mehmett

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Biçim, Hücreler, İsteğe Uyarlanmış komutlarından sonra Tür yazan yere ;;; yazın ve Tamam'ı tıklayın.

Bu şekilde biçimlendirilen değerler de görünmez olur.