GetPivotData fonksiyonu hk

Katılım
26 Mart 2008
Mesajlar
51
Excel Vers. ve Dili
2000
Merhaba ,

internette excel üzerine forumları karıştırırken getpivotdata diye bir fonksiyonun olduğunu farkettim fakat verilen örneklerden bir türlü tam olarak ne işe yaradığını çıkartamadım. bana biri ne işe yaradığını ne gibi durumlarda kullanımı olduğunu anlatırsa çok sevinirim.

Ayrıca bir diğer merak ettiğim şeyde data üzerinde bir değişiklik yapıldığında hazırlanmış bir pivotun otomatik olarak kendini güncelleyip güncelleyemeyeceği.. Hazır pivot raporları her defasında tekrar tekrar yapmak durumunda kalıyorum bir kolay yolu olmalı bilgi verirseniz çok iyi olur..

teşekkürler
 
Katılım
25 Aralık 2008
Mesajlar
31
Excel Vers. ve Dili
excel 2016 TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
05/07/2019
Sub AllWorksheetPivots()
Dim pt As PivotTable
For Each pt In ActiveSheet.PivotTables
pt.RefreshTable
Next pt
End Sub
bu kodla güncelleme işini yapabilirsiniz..
 

İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Katılım
21 Ekim 2005
Mesajlar
17,104
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Merhaba ,

internette excel üzerine forumları karıştırırken getpivotdata diye bir fonksiyonun olduğunu farkettim fakat verilen örneklerden bir türlü tam olarak ne işe yaradığını çıkartamadım. bana biri ne işe yaradığını ne gibi durumlarda kullanımı olduğunu anlatırsa çok sevinirim.

Ayrıca bir diğer merak ettiğim şeyde data üzerinde bir değişiklik yapıldığında hazırlanmış bir pivotun otomatik olarak kendini güncelleyip güncelleyemeyeceği.. Hazır pivot raporları her defasında tekrar tekrar yapmak durumunda kalıyorum bir kolay yolu olmalı bilgi verirseniz çok iyi olur..

teşekkürler
1. GetPivotData, Pivot Table - Özet Tablo'dan veri alırken ortaya çıkan bir fonksiyondur. Örneğin Pivot Table'in dışında herhangi bir hücreye = işaretinden sonra Pivot Table'deki hücrelerle ilişkilendirerek bir formül yazarsanız, GetPivotData'yı görürüsünüz.

2. Güncellemek mümkün. Data/List veya dinamik alan kullanırsanız güncelleme mümkün.


.
 
Katılım
26 Mart 2008
Mesajlar
51
Excel Vers. ve Dili
2000
1. GetPivotData, Pivot Table - Özet Tablo'dan veri alırken ortaya çıkan bir fonksiyondur. Örneğin Pivot Table'in dışında herhangi bir hücreye = işaretinden sonra Pivot Table'deki hücrelerle ilişkilendirerek bir formül yazarsanız, GetPivotData'yı görürüsünüz.

2. Güncellemek mümkün. Data/List veya dinamik alan kullanırsanız güncelleme mümkün.


.
dinamik alan nasıl kullanabilirim açıklar mısınız lütfen ?
 

İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Katılım
21 Ekim 2005
Mesajlar
17,104
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Sub AllWorksheetPivots()
Dim pt As PivotTable
For Each pt In ActiveSheet.PivotTables
pt.RefreshTable
Next pt
End Sub
bu kodla güncelleme işini yapabilirsiniz..
Bu kodla pivot table güncellenir. Ancak girilen veri pivot table'in gördüğü alanın dışıda ise pivot table girilen veriyi görmez.

Bu nedenle önce dinamk alanla verinin görülmesini sağladıktan sonra sizin kodu kullanırsa, o zaman tablo tam anlamıyla güncellenir.

.
.
 
Katılım
26 Mart 2008
Mesajlar
51
Excel Vers. ve Dili
2000
ÇOK TEŞEKKÜRLER... MÜKEMMEL BİRŞEY ÖĞRENMİŞ OLDUM ... AMA ŞU YUKARIDA BAHSETTİĞİNİZ 2. Güncellemek mümkün. Data/List veya dinamik alan kullanırsanız güncelleme mümkün. NASIL OLUR ONU DA MERAK ETTİM :) EXCEL DE ÖĞRENMENİN SONU YOK NE YAZIK Kİ...
 
Katılım
26 Mart 2008
Mesajlar
51
Excel Vers. ve Dili
2000
2007 kullanıyorum .. Aslında data list i kullanıyorum fakat pivot da nasıl kullanacağıma dair bir bilgim yok. Onunla ilgili de bir örnek dosya atabilirseniz karıştırarak çıkartırım heralde .

Çok teşekkür ederim bugün çok faydalı birşey öğrendim sizden :)
 

İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Katılım
21 Ekim 2005
Mesajlar
17,104
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
2007 kullanıyorum .. Aslında data list i kullanıyorum fakat pivot da nasıl kullanacağıma dair bir bilgim yok. Onunla ilgili de bir örnek dosya atabilirseniz karıştırarak çıkartırım heralde .

Çok teşekkür ederim bugün çok faydalı birşey öğrendim sizden :)
Yukarıda örnek var. Pivot tablo için alan tararken normal olarak verilerin olduğu alanı seçiyorsunuz.

.
 
Üst