Formüllerin silinmesini engelleme

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2013
Arkadaşlar , Bir excell doyam var içerisinde toplamalar , hesaplamalar var.
Fakat dosya ortak kullanım , gün içerisinde haneleri silip yeniden düzenleme yapıyoruz arkadaşlarla. Dosyadan yanlışlıkla formüllerin olduğu yerleri siliyorlar ve formüller siliniyor.

Formüllerin silinmesini nasıl engellerim. Oynama yapılacak ama formüller asla silinmemesini istiyorum.

Yardımlarınızı talep ediyorum.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Formüllü hücreleri seçip hücre biçimlendirme menüsünden "KORUMA" sekmesine ulaşın. KİLİTLİ seçeneğini seçip.

İşlem yapılacak hücreleri seçip aynı menüden bu sefer KİLİTLİ seçeneğini pasif yapın.

Son olarak excelin üst menüsündeki GÖZDEN GEÇİR sekmesinden SAYFAYI KORU seçeneğini seçip sayfanızı korumaya alın. Bu şekilde kilit olmayan hücrelerde işlem yapabilirsiniz. Formüllü hücrelerden ise işlem yapılamaz.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2013
Formüllü hücreleri seçip hücre biçimlendirme menüsünden "KORUMA" sekmesine ulaşın. KİLİTLİ seçeneğini seçip.

İşlem yapılacak hücreleri seçip aynı menüden bu sefer KİLİTLİ seçeneğini pasif yapın.

Son olarak excelin üst menüsündeki GÖZDEN GEÇİR sekmesinden SAYFAYI KORU seçeneğini seçip sayfanızı korumaya alın. Bu şekilde kilit olmayan hücrelerde işlem yapabilirsiniz. Formüllü hücrelerden ise işlem yapılamaz.
Yeni bakabildim. Uygulayacağım , sorun olursa sormak için dönerim.
Teşekkür ederim.