FormÜl GÖzÜkmesİn İstİyorum, Nasil?

Katılım
21 Eylül 2006
Mesajlar
58
Excel Vers. ve Dili
excel 2003 ingilizce
:yardim: Değerli Arkadaşlar ekli dosyada olduğu gibi, formüller yazıldıktan sonra o hücreye gelip bakıldığında formülü kimsenin görmemesini istiyorum. Örneğin ilgili hücredeki indirim oranını anlamaması için bu değeri sağlayan formülün gözükmemesi gerekli. Belki aynı hücre içersine yazılan formülü macro yazarak yaptırabiliriz. Bu durumda hücreden direk yapılan formülasyon gözükmez. Fikir bu da olabilir ama nasıl yazacağız?
Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

Herekese iyi çalışmalar...
 

Ali

Uzman
Katılım
21 Temmuz 2005
Mesajlar
7,895
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
1 satır (üstü) ve A sütunun(yanı) kısmına (gri boş kare) tıklayıp tüm hücreleri seçin Sağ tuş ile hücre

biçimlendirden Koruma kısmından kilitli ve gizli seçeneklerindeki onay işaretini kaldırın daha sonra F ve G

sütunlarınızı seçin.Sağ tuş ile hücre biçimlendirden Koruma kısmında gizli kısmını onaylayın.Araçlar-Koruma-Sayfayı

Koru seçeneğinden sayfanızı koruyun. F ve G sütununuzdaki formüller gözükmeyecektir.
 
Katılım
21 Eylül 2006
Mesajlar
58
Excel Vers. ve Dili
excel 2003 ingilizce
Koruma ile Yapmayalım.

Açıkçası bu amacımıza hizmet etmeyecek Ali.. o dosyada işlem yapalım ama o formül indirim oranını belli ediyor. Sadece amaç o formülü görmemesi ama böyle değilde makro ile; Makroyu bir kez yazdığımızda, excel hücre formülasyonu ile değil de makro yazımı ile aynı işlemleri yaptırmamız daha uygun olacak. Böylece hücrelerin içinde sadece sonuç olacak. Gizleme yapmadan...:) Ben bu yönde bir destek rica ediyorum. Teşekkür ederim.
 

Ali

Uzman
Katılım
21 Temmuz 2005
Mesajlar
7,895
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Amacınız F ve G sütunlarındaki formülün gözükmemesi olduğuna göre yukarıda bahsettiğim basamaklar bu işi yapıyor amacınıza neden hizmet etmediği konusunada birşey diyemeyeceğim.
 
Katılım
21 Eylül 2006
Mesajlar
58
Excel Vers. ve Dili
excel 2003 ingilizce
Yöntemimiz Makro Yazılımı olsun...?

Makro ile aynı çalışmayı deneyelim. Nasıl yapabiliriz?:roll: Bu konuda bir fikriniz varmı?
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,591
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Örnek dosyanızı inceledim fakat iskonto olarak belirttiğiniz sütunla "H" sütununda bulunan euro değerini çarpıp çıkan sonucu yukarı yuvarlatmışsınız. Burada sanki mantık hatası var gibi geldi bana. Ayrıca bu hesaplama işleminin buton aracılığı ilemi yoksa bir hücreye değer girincemi yapılmasını istiyorsunuz.
 
Katılım
13 Haziran 2006
Mesajlar
374
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Matematik Öğretmeni VB,Excel-VBA,...
Gizlemek istediğiniz sütun için aşağıdaki kodları kullanabilirsiniz:
Kod:
    Range("F6").Select
    Selection.NumberFormat = "0"
    ActiveCell.FormulaR1C1 = "=IF(ISERROR(PRODUCT(RC[+2],RC[+5])),"""",ROUNDUP(PRODUCT(RC[+2],RC[+5]),0))"
    Selection.Font.Bold = True
    Selection.Locked = True 'formül sütununu kilitler ve gizler
    Selection.FormulaHidden = True
formulü denemeye fırsat bulamadım,kontrol edin lütfen.
 
Son düzenleme:
Katılım
13 Haziran 2006
Mesajlar
374
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Matematik Öğretmeni VB,Excel-VBA,...
Formülde küçük bir düzenleme,gizli sütunlar gözümden kaçmış.
Kod:
Private Sub Workbook_Open()
    Range("A:Z").Select
    Selection.Locked = False 'HÜCRE KORUMASINI KALDIRIR
    Dim i As Long
    i = 65536
    Range("F6").Select
    Selection.NumberFormat = "0,00"
    ActiveCell.FormulaR1C1 = "=IF(ISERROR(PRODUCT(RC[+2],RC[+7])),"""",ROUNDUP(PRODUCT(RC[+2],RC[+7]),0))"
    Selection.Font.Bold = True
    Selection.Locked = True 'formül sütununu kilitler ve gizler
    Selection.FormulaHidden = True
    ActiveSheet.Protect DrawingObjects:=True, Contents:=True, Scenarios:=True ' sayfayı koruma altına alır.

End Sub
 
Katılım
21 Eylül 2006
Mesajlar
58
Excel Vers. ve Dili
excel 2003 ingilizce
Yapılan İşlemi geri alabilirmiyiz?

Sayın TANKUT Sazlı,

Öncelikle çok teşekkür ederim. Yardımınız için.
Karşılığında teşekkürden başka bir değerimiz olamıyor sizlere.
Gerçekten mükemmelsiniz. Sizler birer üstatsınız diyebiliyorum ve hayret ediyorum. Umarım sizler gibi ben de başkalarına bu denli yardımcı olacak bilgiye erişebilirim. ( Bu çok zor gözüküyor bana bu arada!..)
Bir sorumda şu bu işlem yapıldıktan sonra formu eski haline geri alabilirmiyiz bu nasıl olur? Belki bir geri alma butonu yapabiliriz. Ama bu nasıl işleyecek.

İyi çalışmalar diliyorum.
 
Katılım
13 Haziran 2006
Mesajlar
374
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Matematik Öğretmeni VB,Excel-VBA,...
Sayın Ulucdinc;
Fazlasıyla abartarak yapmış olduğunuz iltifat için önce tüm forum arkadaşlarım adına teşekkür ederim.Eğer sizin dediğiniz gibi bu işte o kadar usta olsaydık,burda işimiz olmazdı.Herhalde Bill Gates bizi yanına alır çalıştırıdı.:):):)
İşin şakası...
Eski hali derken galiba formül gizlemesi ve hücre korumasını kaldırmaktan bahsediyorsunuz.
Bunun için ekleyeceğiniz düğmenin kodlarına şunları yazmanız yeterli;

Kod:
        ActiveSheet.Protect DrawingObjects:=False, Contents:=False, Scenarios:=False ' sayfayı korumasını kaldırır.
Range("F6").Select ' Formül sütunundaki kilidi ve gizliliği kaldırır
    Selection.Locked = False
    Selection.FormulaHidden = False
 
Son düzenleme:
Katılım
21 Eylül 2006
Mesajlar
58
Excel Vers. ve Dili
excel 2003 ingilizce
Şifre Problemi

Sayın Tankut,
Server ile birbirimize bağlı olan bir grubuz. Ben ortakta olan bir dosyayı kısa yol tanımlayarak açıyorum. Herhengibir satırına koruma koyuyorum, şifre ile. Bu korunan satır haricindeki satırların başkalarınca girilmesine, satır eklenip çıkarılmasına ve silinmesine (Benim kitlediğim satır hariç) olanak veriyorum ve kendi dosyamı kaydedip kapatıyorum. Buraya kadar bir sorun yok. Gidip herhangibir arkadaşın bilgisayarından durumu kontrol ettiğimde ise, bu arkadaşlar benim kitlediğim satırıma gerçekten müdahele edemiyorlar. Ancak sorun bundan sonra başlıyor. Benim kendi bilgisayarımdan serbest bıraktığım ve bunu kontrol ile gördüğüm işlemler de kitli gözüküyor ve yapılamıyor. (Satır ekleme çıkarma özellikle) Tekrar kendi bilgisayarıma dönüyorum ve burada bir problem göremiyorum. Bu nasıl birşey şaşırdım. Bu ne anlama geliyor, neden değişiklik onların bilgisayarında aktive olmuyor. Halbu ki kitleme işlemi onların bilgisayarında çalışıyor da peki diğer isteğim neden gerçekleşmiyor.(Gizleme ve kitleme kriterlerinin tümü onaylı durumda)
2. Sorum yukarıda ilk yaptığımız formül gizlemesinde de şifre problemi oldu. Bu gizleme işi, karşıdaki teklifi alan kişinin yapılan indirimi anlamaması için tasarlıyoruz. Ancaaak.. bu kişi eğer bu işi bilen birisi ise; kalkıp araçlardan, korumayı kaldırdığı an foyamız ortaya çıkıveriyor. Bunu nasıl engeleriz. Şifre ise yukardaki yazılıma bir de şifreleme fonksiyonu eklemeliyiz, ama nasıl yazacağız? Bu çalışmamızın son adımı olacak...:yardim:

Saygılarımla
 
Son düzenleme:
Katılım
13 Haziran 2006
Mesajlar
374
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Matematik Öğretmeni VB,Excel-VBA,...
Sayın Ulucdinc;
Galiba biraz kafa yorgunluğundan dolayı ilk sorunuzu tam olarak anlayamadım,ama sanırım araçlar menüsünden çalışma kitabını paylaştır seçeneğini işaretlerseniz sorunununuz giderilmiş olacaktır.
.ikinci sorunuz için ise önerebileceğim çözüm yok diyebilirm.Çünkü eğer karşıdaki kişi bu işi biliyorsa istediğniz yere(sayfa,kitap,çalışma kitabı,macro.VBA vs) şifre verseniz bile bu şifreleri rahatlıkla kırabilen programlara sahip bir kişinin dosyanızla ilgili yapamayacağı şey yok gibi.
 
Üst