formül görünmesin istiyorum,nasıl yapmam gerekiyor.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016- Türkçe
Office 2016
Sayın leventm bahsettiğiniz şekilde sayfa koruması olduğu taktirde sayfada yer alan veri girişi hücreleri de buloke oluyor..yani formüller görünmüyor değiştirilemiyor fakat veride girilmiyor.Yani maksat sadece formülleri koruyarak girilen veriler doğrultusunda hazırlanmış çizelgenin/tablonun işlevsel olması..
tamamen sayfa koruması sayfaya hiç bir eklem düzeltme yaptırmıyor..sadece formüller görünmemeli ve formüller korunmalı..diğer hücrelerde değişiklik yapılabilmeli tabi ki.bu konuda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim,iyi çalışmalar...
Aynı konuda benim de sorunum var ve bir türlü çözümü nü bulamadım . office 2003 kullanıyorum acaba bundan mı ? yoksa bunun bir çaresi var mı üstadlar ?
Sayfa koruması olmadan sadece formüllerin gizli kaldığı ve veri giriş-çıkışının yapılabildiği bir düzen oluşmuyor mu bu excelde ?

Excel Vers. ve Dili
2016 Ingilizce
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03.10.2019
sevgili arkadaşlar
aynı sorun bende de var. mesela istiyorum ki, A1 hücresine veri girilebilsin, B3-te de formül var. B3 hücresinin ne içeriği gözüksün ne de deyiştirilmesi mümkün olsun. ama diğer tüm hücrelere veri girişi mümkünolsun...
teşekkürler...

Excel Vers. ve Dili
ofis 2016 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
01-07-2025
EXCEL’DE FORMÜLLERİ GİZLEMEK VE KORUMAK

Excel’de bir hücreye formül girdiğinizde, formülünüz bir başkası tarafından görülebilir ve değiştirilebilir.

Excel çalışma tablolarınızdaki formülleri koruma altına alarak değiştirilmelerini veya silinmelerini önleyebilirsiniz.

1) Öncelikle tüm hücreleri seçip, sağ tık ile hücreleri biçimlendir (format cells) seçeneği seçilir.

2) Açılan pencerede Koruma (Protection) sekmesini seçerek buradaki “kilitli”(Lock) kutucuğundaki işaret kaldırılır.

3) formülünüzün bulunduğu hücreye giderek sağ tık ile ile hücreleri biçimlendir (format cells) seçeneği seçilir.

4) Açılan pencerede Koruma (Protection) sekmesini seçerek buradaki “kilitli”(Lock) ve “Gizli”(Hide) kutucuklarından istediğiniz kutucuğa işaret koyulur.

5) Son olarak, Araçlar(Tools) menüsünden Koruma (Protection) seçeneği seçilir ve sayfayı koru (Protect sheet) seçeneği seçilir. (Burada istenirse şifre opsiyonu da bulunmaktadır)

Eğer tablonuzda çok sayıda formül var ise tek tek gidip tüm formül hücrelerini bulmak ve kilitlemek veya gizlemek oldukça uzun ve yorucu bir işlem olacaktır. Bu durumu engellemek ve tüm formül hücrelerini bir seferde koruma altına almak için;

Yukarıdaki 1. madde uygulandıktan sonra, Düzen(Edit) menüsünden Git(Go To) seçeneği seçilir. Açılan sayfada özel (special) seçeneği seçilerek açılan pencerede formüller (formula) grubu işaretlenir. Bu grubun altın bulunan 4 maddeninde işaretli olmasına dikkat edilerek Tamam (Ok) butonuna basılır. Bu işlem yapıldığında, sayfadaki tüm formül hücrelerinin otomatik olarak seçildiğini görebilirsiniz. Seçili hücrelerden herhangi birinin üzerinde sağ tık ile hücreleri biçimlendir (format cells) seçeneği seçilerek Koruma (Protection) sekmesinden “kilitli”(Lock) ve “Gizli”(Hide) kutularından istenenler işaretlenebilir.

NOT: Siteden bulup arşivlediğim bir ALINTIdır
Faydalı bir bilgi.
Teşekkürler.