Fiyat listesine iskonto formülü

Excel Vers. ve Dili
microsoft excel 2003 SP3 English
ekteki dosyada ürün listesindeki fiyatlara %35 iskonto+kdv(%18) ekleyerek liste oluşturmak istiyorum. istediğim zaman sadece iskonto oranını değiştirerek kdv dahil fiyat listesi oluşturabilmek istiyorum, nasıl yapabilirim...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
ekteki dosyada ürün listesindeki fiyatlara %35 iskonto+kdv(%18) ekleyerek liste oluşturmak istiyorum. istediğim zaman sadece iskonto oranını değiştirerek kdv dahil fiyat listesi oluşturabilmek istiyorum, nasıl yapabilirim...
Merhaba,

Sorunuz net değil, dosyanızda açıklama yok.

Nasıl ve hangi hücrelerde işlem istiyorsunuz.

Excel Vers. ve Dili
dosyayı yeniledim, dosyada görünen tabloda ki her ürün fiyatına %35 iskonto+kdv eklemek istiyorum, örneğin; C10 satırındaki fiyat 0,65TL liste fiyatı, benim istediğim 0,65*35%iskonto+kdv=0,49855 ürünün iskontolu ve kdv dahil birim fiyatı. her bir satır için iskonto oranı ve kdv dahil hesap yapabilmek istiyorum. istediğim zaman sadece iskonto oranını değiştirerek yeni fiyatlara ulaşabilmek istiyorum. hangi formülle nasıl uygulamalıyım?

lark

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2021 / Türkçe
Merhaba

Ne istediğiniz anlaşılıyor da ne şekilde istediğiniz tam anlaşılmıyor. İlk satır için eki bir inceleyin isterseniz. Diğer satırları siz uyarlayın.
Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Çok teşekkür ederim, yapmak istediğim tam olarak buydu, son bir eksik var bunu tablonun tamamına nasıl uygularım, formulü tek tek yazmam gerekmiyordur sanırım.

Excel Vers. ve Dili
=C10*(1-$B5)*(1+$B$6) bu formülü ekteki tablonun tamamına nasıl uygularım

lark

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2021 / Türkçe
Dosya güncellendi. (Bir önceki mesaj)

Excel Vers. ve Dili
hocam ekteki dosyada iskonto oranı belirledim ve kdv. bunları ilk satırdaki fiyatlara uyguladım. ve tablonun tamamına uygulamak istiyorum. ben nasıl yapabileceğimi öğrenmek istiyorum. asıl amacımda şu ki, perakende satış için bu türde fiyat listeleri hazırlıyorum. sadece iskontoları değiştirerek kdv dahil fiyat elde edeceğim.

Ekli dosyalar