"Filtre fonksiyonu" yerine ne kullanılabilir

Excel Vers. ve Dili
2016 TR
Merhaba Arkadaşlar,
Excelimde maalesef FİLTRE fonksiyonu yok.. A sütununda olup B sütununda olmayan "veriyi" C sütununa yazılmasını istiyoruz. Nasıl yapabiliriz.. Teşekkürler
(yani a1 den a5 e kadar 5 tane isim yazılı, b1 de bir isim ve b2 de bir isim yazı... C sütununda da Otomatik olarak, (yazılan formül gereği), 3 isim yazılması gerekli

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-12-2029
Merhaba Arkadaşlar,
Excelimde maalesef FİLTRE fonksiyonu yok.. A sütununda olup B sütununda olmayan "veriyi" C sütununa yazılmasını istiyoruz. Nasıl yapabiliriz.. Teşekkürler
(yani a1 den a5 e kadar 5 tane isim yazılı, b1 de bir isim ve b2 de bir isim yazı... C sütununda da Otomatik olarak, (yazılan formül gereği), 3 isim yazılması gerekli
eğersay, doğru, yanlış ve yardımcı sütun ile yapılabilir. Anlatması yapmasından daha zor. Dosya paylaşırsanız deneme yaparım.
dosya.tc dosya.co gibi paylaşım sitelerine dosyanızı yükleyip link verebilirsiniz.

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
Teşekkür ederim üstad
istediğiniz formülü yazdım. A sütununu yardımcı sütun olarak kullandım. İstersen gizleyebilirsin A sütununu. Ben formülleri 1 ve 30 un satır aralığında yazdım. Verilerin fazla ise aralığı arttırırsın.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2016 TR
Üstadadım .. her şey için teşekkür ederim ama MAALESEF dosyayı açamıyorum.. Altın üye değilim :(

Excel Vers. ve Dili
2016 TR
Sayın Üstat öncellikle emeğin için ÇOK teşekkür ederim...
Çalışmanın daha güzel olması adına soruyorum sadece; Burada B sütununda AYNI 4 isim varsa FORMÜL gereği D sütununda da 4 kez aynı isim çıkıyor.. ACABA (inşallah mümkündür:) D sütununda 4 kez yerine SADECE 1 kez yazması mümkün müdür? (Çok teşekkür ederim)

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
Sayın Üstat öncellikle emeğin için ÇOK teşekkür ederim...
Çalışmanın daha güzel olması adına soruyorum sadece; Burada B sütununda AYNI 4 isim varsa FORMÜL gereği D sütununda da 4 kez aynı isim çıkıyor.. ACABA (inşallah mümkündür:) D sütununda 4 kez yerine SADECE 1 kez yazması mümkün müdür? (Çok teşekkür ederim)
Örnek dosya yukleyip link verir misin.

Cumas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Windows 11 TR, Excel 2021 64 Bit Türkçe
02-10-2028
Merhaba Arkadaşlar,
Merhaba belki böyle bir şey de işinize yarayabilir.
C1 hücresine =EĞER(EĞERSAY($C$1:$C$5;B1)>0;"";B1) formülünü yapıştırın ve C5 hücresine kadar kopyalayın.
Bu çözüm ile olan isimlerin karşısına o isim yazılmış
olmayanların karşısındaki hücre boş kalmış.
Belki de sizin veya başkalarının istediği bu olabilir.
Sorunun çözümüne basit ama biraz farklı bir katkı sunmak istedim
Deneyin görün ve sonuç ile ilgili yorumunuzu bekliyorum

Son düzenleme:

muratgunay48

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 - Türkçe (64 bit)
31-01-2026
Eğer filtre yoksa. Alt sürümler için filtre fonksiyonu eklemek mümkün. Kendim bizzat YouTube kanalımda paylaşmıştım. TIKLA

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
@muratgunay48 ,

Paylaşımınız için teşekkürler.. Fonksiyonun kaynağı neresidir?

muratgunay48

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 - Türkçe (64 bit)
31-01-2026
@muratgunay48 ,

Paylaşımınız için teşekkürler.. Fonksiyonun kaynağı neresidir?
Hocam internette Hintli bir genç var. O dosya hazırlamış. Zaten videoda ben yapmadım diye belirttim. Ancak bir çok kişi kullandı. Kullananlar verim aldığını söyledi. Ben kullanmıyorum, 365 olduğu için.
Hintli gence dosyanızı alıp Türkiye'de paylaşabilir miyim diye mesaj yazdım ama okumadı.
Mesajınız için teşekkür ederim 🙏