Fatura takip programı

Excel Vers. ve Dili
2003
Bu sitedeki arkadaşların ve uzmanlarımızın sayesinde fatura takip dosyası hazırladım kendimce. Gördüğüm kadarıyla bununla ilgili epeyce bir program yapılmış durumda. Eğer bu sitedeki arkadaşlar ve uzmanlarımız yardım ederlerse biraz dosyamı geliştirmek istiyorum.

Bu programda yapabileceğim 2 adet ekleme var ve bunların kodlarını oluşturmakta zorluk çekiyorum.
1)Kalan bakiye userformu üzerindeki textlere tarih girerek bu iki tarih arasında Takip sayfasında "L" sütununda sıfırdan büyük olan satırları Rapor 2 sayfasında görüntülemek. kısacası kalan bakiyeleri süzdürmek gibi birşey

2)Cari hesaplar userformu üzerindeki textlere tarih girerek Takip sayfasında bu iki tarih arasında "B" sütundaki firmaların borç alacak durumlarını Rapor3 sayfasındaki şablona göre göstermek.(Bunu yaparken "B" sütununda aynı olan firmaları toplayarak yaptırmam gerekli. yani B2 hücresindeki firma adıyla B45 hücresindeki firma aynı ise ikisinin değerlerini toplasın)

işte bu 2 adımıda gerçekleştirebilirsem dosyam birşeye benzeyecek.

lütfen yardım

buarada dosyanın çalışma şekli hakkında bilgiyide isteyen olursa msn den verebilirim yerindolmaz1512@hotmail.com

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003
sayın fedeal bu sorumda da bana yardımlarınızı esirgemediğiniz için çok teşekkürler . yoladığınız dosyayı açamıyorum ben .rar uzantısı olduğu zaman açmıyor. ziplemeniz mümkünmüdür.
2 sorumda : takip sayfasında B sütununda firma isimleri var ve bunlara ait ödeme bilgileri diğer sütunlarda yeralmakta. ben cari hesap kısmında bu firmaların toplam işlemlerini raporlatmak istiyorum . mesela a firmasına 3 adet fatura kesilmiş ve bunların toplamı diyelimki 100 lira bu firmanın bana yaptığı ödeme toplam 80 lira kalan bakiyesine 20 lira tüm bu sonuçları rapor 3 sayfasında almak istiyorum. bunu yaraken cari hesap userformundaki tarihleri girip rapor al dediğim zaman olması gerekli. umarım anlatabilmişimdir.

Excel Vers. ve Dili
2003
dosyayı açtım ellerine bilgine sağlık gerçkten tam istediğim gibi olmuş. artık size nasıl teşekkür edeceğimi bilmiyorum. ben sizin dosyada koyduğunuz butonu kaldırdım. çünkü userform üzerinde hesap hareketleri bölümünde kalan bakiyeler için buton oluşturmuştum. gerçekten çok teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
2003
2.sorunuzu yaptım kontrol edin olmuşmu?
vallahi hocam nediyeceğimi bilmiyorum. ellerinize kollarınıza bilginize sağlık sizin sayenizde tasarlamış olduğum bu dosyayı nihayet bitirme seviyesine geldim.

hocam size bir sorum olacak yanlız çözümünü istemiyorum. yapılabilirmi yapılamazmı onu istiyorum sadece çünkü yapılabilirse biraz araştırıp uğraşmak istiyorum. dikkat ettinizmi bilmiyorum ama veri giriş panelinde kullanıcı girişi diye bir bölüm vardı(sol alt köşede Combobox) bu panele veri girişi yapılmadan önce kullanıcılar için şifre konulabilirmi?

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Çözümünü kendiniz yapmak istiyorsanız sitede örnek çok çalışmanın açılışında kullanıcı şifreli giriş yaparsanız yetkilendirmeyi yapabilirsiniz ama çok kolay olmayacak bütün yetki gerektiren işlemlerin başına örnegin kaydet butonuna ;

Private Sub CommandButton1_Click()
sheets("ana").range("a6").value="Hayır" then exit sub
If TextBox1.Text = "" Or TextBox2.Text = "" Then Exit Sub
Sheets("Rapor2").Range("a2:l65000").ClearContents
.
.
.
.
End Sub

kırmızı satır gibi sorgu koymalısınız örnegin serkan önalan için kayıt yetkisi yoksa dosya açılışında o hücreye "Hayır" yazdırmalısınız.

Excel Vers. ve Dili
2003
Çözümünü kendiniz yapmak istiyorsanız sitede örnek çok çalışmanın açılışında kullanıcı şifreli giriş yaparsanız yetkilendirmeyi yapabilirsiniz ama çok kolay olmayacak bütün yetki gerektiren işlemlerin başına örnegin kaydet butonuna ;

sheets("ana").range("a6").value="Hayır" then exit sub
Sheets("Rapor2").Range("a2:l65000").ClearContents
.
.
.
.
End Sub

kırmızı satır gibi sorgu koymalısınız örnegin serkan önalan için kayıt yetkisi yoksa dosya açılışında o hücreye "Hayır" yazdırmalısınız.

dosya içerisindeki tüm commandbuttonlara koymam gerekli galiba. zaten yetkileri bazı kullanıcılar için kısıtlamalı yapmayı düşünüyorum. yanlız sizden birşey rica edeceğim. bu kullanıcı paneli için nasıl birşey tasarlamalıyım.veri girişi userformu gelmeden bir başka userform ve burda kullanıcı giriş bölümü yaptırıp bu şekilde veri girişi yapsam
yani küçük bir pencere kullanıcı adını gir. şifre gir doğruysa veri giriş penceresini aç
burdaki kullanıcı girişi ve şifreyi veri girişindeki kullanıcı giriş kısmınayönlendirebilirim. bunu yaptığımzaman her butona yazdığınız kırmızı satır gibi kod yazmaya gerek varmıdır.

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
teferruatlı olacak mutlaka kullanıcı sayfasına belli hücrelere kullanıcı ile ilgili bilgiler yazılacak bunlar sorgulanacak ayrıca yetki formunuda yönetici açabilmeli her butona koymalısınızki kodların işleyişini durdursun şifreli giriş için bir örnek;

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=72873

Excel Vers. ve Dili
2003
hocam verdiğinz linkteki sizin hazırladığınız programa yarın kesinlikle göz atıp sizinle irtibata geçmeye çalışacam.şimdi neden yapmıyorsunuz derseniz evdeki pc de winrar yok açamıyorum. ama yarın sabah ilk iş buna bakacağım

Excel Vers. ve Dili
2003
teferruatlı olacak mutlaka kullanıcı sayfasına belli hücrelere kullanıcı ile ilgili bilgiler yazılacak bunlar sorgulanacak ayrıca yetki formunuda yönetici açabilmeli her butona koymalısınızki kodların işleyişini durdursun şifreli giriş için bir örnek;

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=72873
Sayın Fedeal Hocam yaptığınız bu güzel programa baktım. Buradaki kodları oluşturabilmek için epeyce ekmek yemem lazım anlaşılan. Ben düz mantıkla basit birşeyler hazırlamaya çalışacam bakalım bunu yapabilecemmi. Ama büyük ihtimal hep takılacağım noktalar olacak . işte ozaman eğer değerli vakitlerinizi ayırıp bana yardımcı olursanız sevinirm.

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Sayın Fedeal Hocam yaptığınız bu güzel programa baktım. Buradaki kodları oluşturabilmek için epeyce ekmek yemem lazım anlaşılan. Ben düz mantıkla basit birşeyler hazırlamaya çalışacam bakalım bunu yapabilecemmi. Ama büyük ihtimal hep takılacağım noktalar olacak . işte ozaman eğer değerli vakitlerinizi ayırıp bana yardımcı olursanız sevinirm.
Tabi vaktmiz müsade ettikçe yardımcı olurum.

Excel Vers. ve Dili
2003
sayın fedeal dün yardımlarınız sayesinde hazırladığımız raporlamalar ile ilgili sorunlar var gibi.Bunlar .
1) fatura takip kartı üzerinde hesap hareketleri kısmına girdiğinizde firma ekstresi ve kalan bakiyelerde ilgili rapor sayfalarını açtırıyorum. ama cari hesaplar bölümüne tarih girip rapor al dediğimde rapor3 sayfası karşıma gelmiyor ve sanırım buradaki raporlamayı tam olarak yapmıyor.

2)Textlere fatura miktarlarını toplatmak için
Sheets("Takip").Cells(Satır,E).Value=CDbl(TextBox3)
şeklinde yazdım. bu para girişleri J ve L sütunlarında da var. Hepsindede aynı formatı kullanmama rağmen veriyi kaydettikten sonra E sütuna gelen veride 2300,00 şeklinde diğerlerinde 2.300,00 TL şeklinde yazıyor. Bunun sebebini bulamadım.

3) Kalan bakiyeler ile ilgili rapor aldırdığımda ise ilk iki satırda (Rapor2 sayfası) fatura nnumarası bölümünde bir bozukluk var.

valla Fedeal hocam biraz fazla oluyorum galiba. yanıt vermezseniz sizi anlayışla karşılarım. Ektede dosyanın enson halini yolluyorum. Belki sizden başka hocalarımızda yardımcı olurlar.

Ekli dosyalar

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
2. ve 3 soru sayfanın formatıyla alakalı rapor 2 sayfası ilkiki hücrede format tarih takip sayfası e sütununda ise parabirimi onları istediginiz gibi düzeltin.
1. soruda düzeltme yaptım firma sayısını arttırıp deneyin

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003
hocam cari hesaplarda firmayı arttırdım ama rapor almaya çalıştığımda yine sorun var. tek firma gösteriyor. ve ayrıca toplam olarakta yanlış sonuç veriyor.

Excel Vers. ve Dili
2003 , 2007
merhabalar benim bir sıkıntım var bu siteyede yeni üye oldum , bilginiz varsa lütfen yardım rica ediyorum.Sorum şu köprü ile ilgili diyelim ki bir çalışma sayfasında sayfalarca rapor var rakamlar bunları klasik hep bildiğimiz başka bir sayfadan alıntıyaparak işte + tuşuna basıp ilgili hücreyi seçtiğimizde kaynak yeri belli oluyor biliyorsunuz bunu köprü ile de yapıyorum ancak bir kere bilgisayarda excelde bir ayar yapılıyor ben ne zaman nerde bir bilgiyi + tuşu ile referans vererek aldığımda köprü ayrıca kurmadan her çift tıkladığımda o sayfaya kapalıda olsa açıyor ve gösteriyor kaynağını ..bunun çok kısa bir yolu olduğunuda hatırlıyorum ama nasıl yapıldığını unuttum ve çok acil lazım bu bilgi ...umarım yardımcı olabilirsiniz....çok minnettar kalırım.Saygılar

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
hocam cari hesaplarda firmayı arttırdım ama rapor almaya çalıştığımda yine sorun var. tek firma gösteriyor. ve ayrıca toplam olarakta yanlış sonuç veriyor.
1. hata bendeydi butondaki kodları alttakiyle değiştirin

Kod:
Sheets("Rapor3").Range("a2:l65000").ClearContents
Sheets("Takip").Range("y1").Value = DateValue(TextBox1.Text)
Sheets("Takip").Range("z1").Value = DateValue(TextBox2.Text)
For i = 2 To Sheets("Takip").Range("A65536").End(xlUp).Row
If WorksheetFunction.CountIf(Sheets("Rapor3").Range("b1:b" & i - 1), Sheets("Takip").Cells(i, 2)) > 0 Then
Else
Satır = Sheets("Rapor3").Range("A65536").End(xlUp).Row + 1
Sheets("Takip").Range("aa1").Value = Sheets("Takip").Cells(i, 2).Value
Sheets("Rapor3").Cells(Satır, 1).Value = Sheets("Takip").Cells(i, 1).Value
Sheets("Rapor3").Cells(Satır, 2).Value = Sheets("Takip").Cells(i, 2).Value
Sheets("Rapor3").Cells(Satır, 3).Value = CDbl(Sheets("Takip").Range("ab1").Value)
Sheets("Rapor3").Cells(Satır, 4).Value = CDbl(Sheets("Takip").Range("ac1").Value)
Sheets("Rapor3").Cells(Satır, 5).Value = CDbl(Sheets("Takip").Range("ab1").Value) - CDbl(Sheets("Takip").Range("ac1").Value)
End If
Next

Sheets("Rapor3").Select
Unload Me
Application.Visible = True

End Sub
2. hata sizde c sütunundaki 4 satırdan sonraki tarihler 9.satıra kadar datevalue ile aktarılmamış onuda siz düzeltin hesaplama doğru (tarihin bir karakterini silip tekrar yazın enter tuşuna basın düzelecektir.)

Excel Vers. ve Dili
2003
1. hata bendeydi butondaki kodları alttakiyle değiştirin

2. hata sizde c sütunundaki 4 satırdan sonraki tarihler 9.satıra kadar datevalue ile aktarılmamış onuda siz düzeltin hesaplama doğru (tarihin bir karakterini silip tekrar yazın enter tuşuna basın düzelecektir.)
Fedeal hocam ellerinize sağlık hiçbir sorun yok gibi gözüküyor.Bugunden itibaren kullanmaya başlayacam programı. Bir aksilik veya bir sorun olduğunda özel mesajla size ulaşmam mümkün olurmu?

Ayrıca size bahsettiğim kullanıcı girişi ile ilgilide muhakkak yardımlarınızı isteyecem. gerçekten te size çok teşekkür ederim yardımlarınız için.
Sayın Korhan hocam , Ferhat Hocamızın anlatımları ve sizin büyük yardımlarınız olmasydı bunların hiçbirinide yapamazdım.

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Ricaederim herzaman yardım ederim ancak özel mesajdan soru sormak form kuralları geregi ve paylaşım amacına uygun olmadıgı için bu dosyayla ilgili tüm soruları burdan sorarsanız elimden geldiğince yaparım.
Saygılar.