Farklı sayfalarda arama yapma

Excel Vers. ve Dili
EXCEL2000 TÜRKÇE
Merhaba;

Firmam için stok takibi olması amacıyla dosya hazırlıyorum. Her kategoriye ayrı bir excel sayfası açtım. Birde giriş sayfam var. Fakat giriş sayfasında arama yaptırmak için ürünün hangi sayfada olduğunu belirtmem gerekiyor. (Düşeyara formülü ile)

Kodların içinde sayfa numaraları zaten belirlenmiş durumda. Mesela 1110 kodu 11 sayfasındaki 10 pozlu malzemeyi işaret ediyor. Bu kodlardan otomatik sayfa numarasını alarak ilgili sayfalara ulaşmam mümkün müdür? Örnek olarak excel dosyamı gönderiyorum ekte.

Not: Şu aşamada vbasic kodları kullanmak istemiyorum. Çünkü bu dosya database olacak ve birçok dosyaya bilgi gönderecek.

Şimdiden teşekkürler...

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
EXCEL2000 TÜRKÇE
Merhaba,

Linkte #3 numaralı mesajda sorunuzun cevabı mevcuttur.

http://www.excel.web.tr/f60/vlookup-d-eyara-uygulamasi-t17226.html

.
Cevabınız için teşekkür ederim. Gösterdiğiniz linkte tanımlı "Dolaylı" formülü ile yaptığınız çözümün bir benzerini bende denemiştim. Fakat şöyle bir sorun var. "Dolaylı" formülü eğer arama sayfası ve database aynı excel dosyası içinde ise mükemmel çalışıyor. Ama eğer arama sayfası ile database farklı excel dosyalarında ise, eksik çalışıyor. Arama dosyasının çalışması için illaki batabase sayfasının da bilgisayarda aktif halde açılı durması gerekiyor.

Örnek olarak; verdiğiniz plakadan şehir sorgulama dosyasında, eğer plakaların ait olduğu şehirleri gösteren sayfaları ayrı bir excel dosyası, arama yaptığınız sayfayı ayrı bir excel dosyası yaparsanız, hata aldığını göreceksiniz. Dolaylı formülü sadece aynı dosyadaki sayfalar arasında verim veriyor. En azından benim tecrübe ettiğim bu. Fakat yanlış gözlemlediğim bir konu da olabilir.

Cevabınız için teşekkürler...

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Cevabınız için teşekkür ederim. Gösterdiğiniz linkte tanımlı "Dolaylı" formülü ile yaptığınız çözümün bir benzerini bende denemiştim. Fakat şöyle bir sorun var. "Dolaylı" formülü eğer arama sayfası ve database aynı excel dosyası içinde ise mükemmel çalışıyor. Ama eğer arama sayfası ile database farklı excel dosyalarında ise, eksik çalışıyor. Arama dosyasının çalışması için illaki batabase sayfasının da bilgisayarda aktif halde açılı durması gerekiyor.

Örnek olarak; verdiğiniz plakadan şehir sorgulama dosyasında, eğer plakaların ait olduğu şehirleri gösteren sayfaları ayrı bir excel dosyası, arama yaptığınız sayfayı ayrı bir excel dosyası yaparsanız, hata aldığını göreceksiniz. Dolaylı formülü sadece aynı dosyadaki sayfalar arasında verim veriyor. En azından benim tecrübe ettiğim bu. Fakat yanlış gözlemlediğim bir konu da olabilir.

Cevabınız için teşekkürler...
.

O zaman ilk sorunuzda eksik bilgi var.

Ona göre sorunuzu düzenleyip sorarsanız, bakabiliriz.

.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL2000 TÜRKÇE
Düzeltme

.

O zaman ilk sorunuzda eksik bilgi var.

Ona göre sorunuzu düzenleyip sorarsanız, bakabiliriz.

.
Haklısınız. Sorumu düzeltiyorum. Giriş sayfası giriş.xls dosyasında, bilgiler ise database.xls dosyasının sayfalarında. Giriş dosyasındaki ilgili hücrelere gerekli sayfalardan bilgi çekebiliyor muyum acaba?

Not: Database.xls dosyası kapalı olmalı işlem esnasında. Açık olması durumunda "Dolaylı" formülü ile linkten bilgi alıyoruz ama, database.xls dosyası kapalı olduğunda bilgi gelmiyor.

Teşekkürler...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
EXCEL2000 TÜRKÇE
.

Dosyanız ekte.

.
Teşekkürler "yurttas" kardeş. Fakat şöyle bir ilave durum söz konusu. Belki yine soruyu eksik sormuş olabilirim. Benim database'im örnekte 3 sayfadan oluşuyor. Fakat gerçekte çok daha fazla sayfa var. Yaklaşık 25 sayfa kadar kategori, 25 sayfa kadar farklı sayfa demek. Bu durumda galiba mecburen makro yazmam gerekecek.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Teşekkürler "yurttas" kardeş. Fakat şöyle bir ilave durum söz konusu. Belki yine soruyu eksik sormuş olabilirim. Benim database'im örnekte 3 sayfadan oluşuyor. Fakat gerçekte çok daha fazla sayfa var. Yaklaşık 25 sayfa kadar kategori, 25 sayfa kadar farklı sayfa demek. Bu durumda galiba mecburen makro yazmam gerekecek.
.

Bir de buna bakın.

Kod:
=LOOKUP(REPT("z";255);CHOOSE({1;2;3;4};"Yok";VLOOKUP(B3;'C:\[Database(2).xls]11'!$B$3:$C$6;2;0);VLOOKUP(B3;'C:\[Database(2).xls]22'!$B$3:$C$6;2;0);VLOOKUP(B3;'C:\[Database(2).xls]33'!$B$3:$C$6;2;0)))
Sayfa sayınız 25 ise; Formülün ({1;2;3;4} bölümü 26'ya kadar devam ettirilmesi gerekir.

VLOOKUP'lar da her sayfa için devam ettirilmesi gerekir. Sonra ne olur bilemem. Denemek gerekir.

.

Ekli dosyalar