Excelden Virüs Bulaşır mı

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-02-2025
Merhaba Arkadaşlar,

Birkaç defa insanların Excel yoluyla virüs bulaşıp bulaşmayacağı konusunda tartışmalara rast geldim. Excel & VBA yoluyla virüs bulaşması söz konusu olabilir mi ?

Not : Excel dosyalarını sillme, dosyaların adını değiştirme, içeriğin silme, bozma durumları hariç. Genel olarak PC sistemine etki eden virüs kastedilmektedir.

parametre

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
ofis 2010 turkce
Selamlar Hackerler eldeki degerli verilerinizi almak sizi kendine muhtac etmek için bir cok metodu kullanmaktadır Bunu için biz kullanıcılar tum ihtimalleri degerlendirecek sekilde iyi bir antiviruse sahip olmamız gerekmektedir. saygılar

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
20-02-2025
Teşekkürler parametre.

Excel Vers. ve Dili
MSOffice 2010 TR
19-11-2020
Merhaba ,

VBA ile api ler kullanilarak cd rom surucusu kapagi bile acilip kapatılabildiğini gormussunuzdur.

Mesela en basitinden kayıt defteri registry ye ulasilabilir registry kayıtları değiştirilerek tum windowsu cokertecek basit bir kod yazılabilir. Bir çok orta seviye kullanıcı böyle basit bir zararlı kod yazabilir...

Word de vba kullanilarak yazılmış meşhur bir virus var 90 lı yıllarda tüm dünya ya ismini duyurmuş "mellissa " adında . VBA güvenlik seviyesini kendi düşürebilme yetisine sahip
, Outlook uzerinden yılın belli bir zamanı tüm kayıtlı email adreslerine bir e mail mesajı gönderen gönderildiği hedefte de kendini çoğaltan meşhur bir virus müş zamanında.

Eğer her önümüze gelen Makro içeren bir çalışmayı kodlara en azından bir göz gezdirmeden çalıştırırsak virus programları da pek bir fayda sağlamaz. Zararlı bir yazılımın virus veri tabanlarına kayıt olması için sanırım yüz binlerce kişinin etkilenmesi gereken bir sürec gecirmesi gerekiyor. ilk yüzbine girmeyeceğimizin hic bir garantisi yok. Güncel bir virus programı ve makro guvenlik seviyesini en azından orta seviye tutmak faydalı olacaktır. Tabi bu ancak basit kodlar için için güvenlik sağlar..

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
20-02-2025
hoguz2 paylaşım için teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 EN 64 Bit
25/05/2022
Yakın zamanda biri paylaşmıştı bir excel dosyası ile virüs bulaştırmış ve kodların bir bölümünü yayınlamıştı. Kodların içinde anlaşılır bir tek kelime shell di :)
diğerlerinin tamamı xyz2311 karakterlerden oluşuyordu.

Sonuç olarak bu tür bir endişeniz var ise makro güvenliğini en düşükte tutmayın. Her yeni excel dosyasını makroları etkinleştir sorusu ile açtırın.
Önce vba tarafındaki tüm sayfaları gözden geçirin sonra işlemlere başlayın.

Ben bu şekilde yapıyorum. Size de tavsiyem budur :)

Konuyu buldum. Virüslü excel dosyasına iyi bir örnek
http://excel.web.tr/f50/cryptolocker-virusu-hakkynda-t162534.html

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
20-02-2025
teşekkürler Asri üstadım. Sağlıcakla kalın.