exceldeki tüm çalışma sayfalarını pdf olarak kaydetme

Excel Vers. ve Dili
2019 tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-01-2024
Kod:
Alt PrintChartSheetsToPDF ()
'SUBROUTINE: PrintChartSheetsToPDF
'GELİŞTİRİCİ: Ryan Wells
'TANIM: Tüm grafik sayfalarını bir PDF'ye birleştirin
Dim strSheets () As String
Dim strfile As String
Dim Ch As Object, Sh As Çalışma Sayfası
Sayı olarak Tepe Sayacı
Değişken olarak Dim myfile
'Grafik Sayfası adlarını bir Diziye Kaydet
Her satır için ActiveWorkbook.Charts'da
ReDim strSheets'i koru (icount)
StrSheets (icount) = ch.Name
Icount = icount + 1
Sonraki ch
Eğer icount = 0 Then 'Hiçbir çizelge bulunamadı. Punch hatası
MsgBox "Hiçbir Grafik Tablosu bulunamadığından bir PDF oluşturulamaz.", "No Chart Sheets Found"
Çıkış Sub
Son If
'Konum kaydetmek için sor
Strfile = "Grafikler" ve "_" _
& Biçimlendir (Şimdi (), "yyyymmdd_hhmmss") _
& ".pdf"
Strfile = ThisWorkbook.Path & "\" & strfile
Myfile = Application.GetSaveAsFilename _
(Başlangıç DosyasıAdı: = strfile, _
FileFilter: = "PDF Dosyaları (* .pdf), * .pdf", _
Title: = "PDF Olarak Kaydedilecek Klasör ve Dosya Adını Seçin")
Myfile <> "Yanlış" Sonra 'PDF olarak kaydedin
ThisWorkbook.Sheets (strSheets) .Select
ActiveSheet.ExportAsFixedFormat Türü: = xlTypePDF, Dosya adı: = _
Myfile, Kalite: = xlQualityStandard, IncludeDocProperties: = True, _
IgnorePrintAreas: = Yanlış, OpenAfterPublish: = True
Başka
MsgBox "Dosya Seçilmedi .PDF kaydedilemiyor", vbOKOnly, "No File Selected"
Son If
End Sub
yabancı bir kaynaktan edindiğim bir kod var fakat türkçeye çevrilmiş, dolayısı ile çalışmıyor. kendi diline çevirecek bilgiye sahip olmadığım için, çeviren biri olursa iyi bir kaynak olacağı görüşündeyim. hem ben hem de başka arkadaşlar faydalanabilir diye düşünüyorum.

Excel Vers. ve Dili
2019 tr
04-01-2024
halit bey, örnekleri inceledim. sizin yapmış olduğunuz tabloya göre hazırlığı yaptım pdf olarak çıktı aldım. bir de kendim tek tek seçerek pdf olarak dışarı aktardım ve 2 dosyayı karşılaştırdım. elle yaptıklarımda herhangi bir hata görmedim fakat sizin kodunuzda muhtemelen kalite seçimi yapılmadığından dolayı olsa gerek bazı yerlerde rakamlar düzgün çıkmadı. dolayısı ile bu koda kalite seçimi gibi bir kod ya da nereye kaydedeceğini soran bir pencere eklenirse hem kaydedilecek yeri biz belirlemiş oluruz hem de buradan kalite ayarını yapabiliriz diye düşünüyorum. hem de kendimiz bir isim verebiliriz. bir de ilgili hücrelere sayfa isimlerini listelemesi için bir kod olabilir. elinize sağlık.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
https://www.excel.web.tr/threads/istenen-sayfalari-tek-parca-olarak-pdf-yapmak.157469/

Yukarıdaki linkde ki 4 nolu mesajdaki dosyada userformlar mevcut istenene sayfaları seçebiliyorsunuz.
kayıt yerine gelecek olursak kayıtları dosyanın yanına kayıt yapıyor sizler kayıt yerlerini kendinize uyarlayabilirsiniz.
kalite ile ilgili bir şey söyleyemem
pdf ye dönüştürmek istediğiniz örnek dosyanızı ekleyin birde pdf aldığınız kaliteli ve kalitesiz çıktıları ekleyin neresinde kalite bozukluğu varmış bir bakma şansımız olsun.

Excel Vers. ve Dili
2019 tr
04-01-2024
soldaki sizinki ile alındı, sağdaki manuel... dosyalar büyük olduğu için ekran görüntüsü almak zorunda kaldım. ama anlatıcı olmuştur sanırım. kaydedilecek pdf dosya yerini bize sorarsa eğer, oradan kalite ayarı seçilebiliyor. belki daha kullanışlı olabilir. aman yanlış anlaşılmasın sadece görüş. tenkit etmek değil amacım.

Ekli dosyalar

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.
Forumda pdf kaydı ile ilgili Sayın halit3'ün de verdiği çok sayıda sorunsuz örnek var.

İşlem ile ilgili değil ama, Türkçe'ye çevrildiği için sorun yaşadığınızı belirttiğiniz kod'un orijinaline aşağıdaki sayfada rastladım.
https://trumpexcel.com/convert-excel-to-pdf/
Sadece, ilgili kod'da; strfile = "Selection" & "_" _ şeklindeki satırın hemen üstüne If ThisRng Is Nothing Then Exit Sub
şeklinde bir satır eklemeniz yerinde olur diye düşünüyorum.

Son düzenleme:

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Ben ofis 2007 kullanıyorum ekli resimden de anlaşılacağı üzere dosyada pdf dosyasında kalite bozulmuyor
sizin ya bölgesel ayarlarınızla yada ofis sürümünüzle veya bilgisayar kaynaklı olabilir

diğer sorunuza gelecek olursak ilgili linklerde bir çok uygulama mevcut kayıt sırasında hangi makro kodunu kullanıyorsanız ona düzeltme yapalım yoksa bütün kodlara müdahale edemem.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2019 tr
04-01-2024
Merhaba.
Forumda pdf kaydı ile ilgili Sayın halit3'ün de verdiği çok sayıda sorunsuz örnek var.

İşlem ile ilgili değil ama, Türkçe'ye çevrildiği için sorun yaşadığınızı belirttiğiniz kod'un orijinaline aşağıdaki sayfada rastladım.
https://trumpexcel.com/convert-excel-to-pdf/
Sadece, ilgili kod'da; strfile = "Selection" & "_" _ şeklindeki satırın hemen üstüne If ThisRng Is Nothing Then Exit Sub
şeklinde bir satır eklemeniz yerinde olur diye düşünüyorum.
site yönetimine bir bildirim olarak da alabiliriz belki, 3 harfli pdf ....... diye arama yaptığımda pdf harf sayısı az olduğu için arama seçeneklerine almıyor. bu da aramada sıkıntı yaratıyor. halit beyin örnekleri çok güzel. faydalandım da. başta yazdığım kod da çok güzelmiş.
myfile, Quality:=xlQualityStandard, IncludeDocProperties:=True, _
kısmında kaliteyi ayarlayabiliriz diye düşünüyorum ama elimdeki pdf çevirici standart kalite dışında oluşuma izin vermiyor. deneyemedim o yüzden. highquality yazsam muhtemelen olacaktır. bunu da evde deneyebileceğim ancak. herkesin ilgisinden dolayı teşekkürler. o kadar ingilizcesini aramama rağmen ben bulamamıştım. tebrikler. siz buldunuz.

halit bey sizin de "seçilen sayfaları birleştirerek pdf yap" makrosunda düzenleme yapmanız halinde fazlasıyla yararlanılacaktır. baştaki kod güzel ama sizinki seçmeli olduğu için çok daha kullanışlı.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Bu sitede aramaya bunu yazın
xlTypePDF

halit3

Uzman
Uzman