Excel'de sözlük formatı nasıl olmalı?

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2007-Türkçe
Bu forumdaki ilk sorum olacak bu. Herkese merhabalar.:)

Lütfen bu soru zaten soruldu falan demeyin :) Baktım bu tipte soru sorulmamış. Excel konusunda pek bilgim yok. Sorum basit ama ben acemiyim .

Yaklaşık 15.000 kelimelik bir sözlük hazırlamam gerekiyor. Belki bu sözlük sonra ileride online olarak da insanlara faydalı olur. Bu tipte çok sözlük var gerçi ama benim amacım karşılığı olmayan kelimelerden 15.000 tane oluşturmak... Sorum için ön açıklamalar yapiyim:

Sözlüğüm her biri 5.000 kelimeden oluşan 3 ayrı kategoride olacak. Genel-Bankacılık-Tekstil gibi...

Şu şekilde istiyorum mesela:

İngilizce - Türkçe - CCC- DDD

Sorularım şunlar=>

1)Böyle bir şeye başlamam için elimde hazır format yok. Bunun için elinde format olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

2) Her kategori için ayrı Excel dosyası oluşturmam daha mı anlamlı olur? Yani tüm 5.000 kelimeden oluşan GENEL sözlük ayrı bir Excel dosyasnda, 5.000 kelimelik BANKACILIK sözlüğü ayrı bir Excel dosyasında, ve diğer 5.000 kelimelik TEKSTİL sözlüğü ayrı bir Excel Dosyasında mı hazırlanmalı?

3) Bilgileri sırasıyla değil, fırsatım oldukça yavaş yavaş bir ona bir buna eklemek istiyorum. Atıyorum: bazen GENEL SÖZLÜKTE A harfi bölümüne, bazen C harfi bölümüne kelime eklemek istiyorum. Bazen BANKACILIK sözlüğünde V harfine bazen M harfine vs kelime ekleyim diğerinde yine aynı şey...

Bunları ben de yaparım belki (ama hatalı yaparım gibime geliyor), bir yerde hata patlak vermesin diye UZMANLARA sorayım dedim.

Yardım edecekler için şimdiden çok teşekkürler.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 TR
Merhaba dosya formatını ekteki gibi hucre hucre yaparsanız ileride işlem yaparken daha rahat olur. isimlerin katagorilerinin sıralaması daha sonradan yaptırmak kolay siz sadece en alta ekleyerek gidin.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Merhaba dosya formatını ekteki gibi hucre hucre yaparsanız ileride işlem yaparken daha rahat olur. isimlerin katagorilerinin sıralaması daha sonradan yaptırmak kolay siz sadece en alta ekleyerek gidin.
Çok teşekkürler. Bu arada, eklediğiniz dosyada:
A----- B ---- C ------- D ------ E --- F bölümüne
S.No İngilizce Türkçe Kategori Tür Katagori

şeklinde vermişsiniz. Türden sonra katagori'yi niye yazdınız? Oraya alt alta a) b) c) yazmışsınız. Oraya ne girilecek tam anlamadım orayı.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 TR
Çok teşekkürler. Bu arada, eklediğiniz dosyada:
A----- B ---- C ------- D ------ E --- F bölümüne
S.No İngilizce Türkçe Kategori Tür Katagori

şeklinde vermişsiniz. Türden sonra katagori'yi niye yazdınız? Oraya alt alta a) b) c) yazmışsınız. Oraya ne girilecek tam anlamadım orayı.
Oraya Soldan(A2;1) formulu ile ileride kelimenin baş harlerini getirilebilir ilerde a harfiyle başlayanlar diye listeleme yapmak isterseniz diye.

Excel Vers. ve Dili
Oraya Soldan(A2;1) formulu ile ileride kelimenin baş harlerini getirilebilir ilerde a harfiyle başlayanlar diye listeleme yapmak isterseniz diye.
Teşekkürler.

Son düzenleme: