Excelde ara satır ekleme

Excel Vers. ve Dili
2010
Merhaba arkadaslar;

Biliyorum bu konudan daha once acılmıstır.

Ancak ben makro kullanmayıda olusturmayıda uygulamayıda bilmiorum

Şimdi elimdeki dosyalardan yuzlerce satır var ve ben bu satırların arasında bos satır eklemek istiyorum.

Bana bu konuda yardımcı olursanız cok sevinirim

TEsekkur ederim.

NBATMAN

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2003 excel Türkçe
Merhaba,
Her satırın arasına mı? bir boş satır eklemek istiyorsunuz yoksa belli bir miktarda ve birden çok satırın altına mı? yeni boş bir satır eklemek istiyorsunuz.

Excel Vers. ve Dili
2010
Şidmi oyle izah edeyim ;

Elimdeki veri de belli miktarda birden cok satır var.Bende bu satırların arasına bosluk eklmeye kalkaarsam saatlerimi alacak

NBATMAN

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2003 excel Türkçe
Öncelikle veri kaybı olmaması için dosyanızın bir kopyasını oluşturun. Ve ondan sonra dosya üzerinde aşağıdaki işlemleri deneyiniz.

Dosyanızı açtığınızda ALT+F11 tuşlarına birlikte basarak Visaul basic code sayfası açınız. aşağıdaki kodları açılan pencereye kopyalayarak yapıştırınız...
Visaul basic code sayfasını (penceresini) kapatarak excel dosyanıza da ilgili sayfaya geri dönersiniz. Bu sayfaya 2 adet buton eklemek gerekecek. Bunun için
Geliştirici sekmesinde Ekle butonu ile Commandbutton 1 objesinden 2 adet sayfanıza ekleyiniz. Butonlardan 1. sinin ismi "Boş satır ekle", 2. sinin ki ise "Boş satırları kaldır" olsun. Kolay gelsin.

Kod:
Option Explicit

Private Sub CommandButton1_Click() 'Boş satır Ekleme Makrosu

Dim Satır As Long, i As Long
   Satır = Cells(65536, 1).End(xlUp).Row
    If Cells((Satır - Satır) + 2, "A").Value = "" Then Exit Sub
    For i = Satır To 2 Step -1
        Rows(i).Insert
    Next

End Sub

Private Sub CommandButton2_Click() 'Boş satırı kaldırma makrosu
 Columns("A:A").Select
    Selection.SpecialCells(xlCellTypeBlanks).Select
    Selection.Delete Shift:=xlUp
    Range("A1").Select
End Sub

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2010
Command buttın bolumune kadar geldim ama sonrasını cozemedim.DEdiğiniz dugmeleri olusturdum ama isim veremedim.

Yardımcı olabilirmisiniz ?

NBATMAN

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2003 excel Türkçe
Öcelikle şunu söyleyeyim ben Excel 2010 kullanıcısı değilim. 2003 kullanıyorum. Fakat isim verme konusu aynı diye düşünerek şöyle yapmanızı önereceğim. Bu butonları eklediğiniz Geliştirici sekmesinde Ekle butonun yanında üzerinde gönye+cetvel+kalem şeklinde ve adı "Tasarım Modu" olan bir buton vardır. Ona tıklayınız. sonrada sayfaya eklediğiniz Commandbuttonlara ters tıklayarak açılan menüden özellikler penceresini açınız. Bu pencerede "Caption" isimli ve içinde "Commandbuttonx" yazan bir açıklama olmalı. Bu "Commandbuttonx" açıklamayı silerek ilgili butonun adını buraya yazınız. 2 buton içinde aynı işlemi ayrı ayrı tekrarlayınız. En son işleminiz bittiğinde Geliştirici sekmesinde Ekle butonun yanında üzerinde gönye+cetvel+kalem şeklinde ve adı "Tasarım Modu" butona tıklayınız.

Excel Vers. ve Dili
2010
Dedikleriniz harfi harfine uyguladım ama malesef bos satır yaratamadım sanırım beceremedim ben.

NBATMAN

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2003 excel Türkçe
En son işleminiz bittiğinde Geliştirici sekmesinde Ekle butonun yanında üzerinde gönye+cetvel+kalem şeklinde ve adı "Tasarım Modu" butona tıkladığızda pasif olup olmadığına dikkat ediniz.

Sayfanızda oluşturduğunuz butonlara tıkladığınızda herhangi bir şey olmuyor mu?

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2010
Olayı çözdum cok ama cok tesekkur ederim...Super ya...İşlerim çok kolaylaşacak.

Cok sagolun.

NBATMAN

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2003 excel Türkçe
Rica ederim...Kolay gelsin...