Excel sayfasında bazı rakamları silmek

Excel Vers. ve Dili
2007 Enterprise
İyi akşamlar bir problemim var arama yaptım fakat benzer bir örnek bulamadım :(

Problemim şu elimdeki çalışma kitabında bazı hücreler var.

AS01 DS06 S586 , veya 14 haneli ( 27010070712455 ) benzeri olarak 13 haneli ( 2701007071245 ) ve 5 haneli ( 15105 ) gibi rakamlar var bunları silmek istiyorum. Nasıl yapabilirim ? Şimdiden teşekkürler.
Excel 2007 Türkçe kullanıyorum.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
örnek dosya ekleyip açıklarsanız yardımıcı olunabilir..

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
yanlış anlıyorum yüksek olasılıkla ama şöle söliyeyim..ctrl+a tuşlarına basıp tüm sayfayı seçebilirsiniz..ve ardına delete tuşuna basarsanız hepsi silinir..

Excel Vers. ve Dili
2007 Enterprise
yanlış anlıyorum yüksek olasılıkla ama şöle söliyeyim..ctrl+a tuşlarına basıp tüm sayfayı seçebilirsiniz..ve ardına delete tuşuna basarsanız hepsi silinir..
haklısınız ama arada başka değerlerde var mesela tc kimlik numaraları gibi

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
siz dosyayı ekleyip silmek istediğiniz kısımları mesela sarıya boyarsanız dosyadaki diğer verilerle sarıya boyanmış veriler arasında bir fark yaratılıp silinmesi mümkün olabilir..bu beni aşadabilir belki ama cevap arıyosanız ancak bu şekilde mevcut..bütün verileri görmek ve arada farkı bulmak..

Excel Vers. ve Dili
2007 Enterprise
siz dosyayı ekleyip silmek istediğiniz kısımları mesela sarıya boyarsanız dosyadaki diğer verilerle sarıya boyanmış veriler arasında bir fark yaratılıp silinmesi mümkün olabilir..bu beni aşadabilir belki ama cevap arıyosanız ancak bu şekilde mevcut..bütün verileri görmek ve arada farkı bulmak..
Anladım üstadım. Lakin bu şekilde silinecek hücre sayısı onbinlerce :( Yinede ilginiz için teşekkür ederim.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Bir şeyler sorayım silinmesini istemediğiniz hücrelerin tamamında TC kimlik numarası mı var?

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Silinmeyecek hücre içerikleri,
-metin uzunluğu,
-belli harf içermesi,
-belli sayı içermesi,

gibi herhangi bir ortak özelliği var mıdır?

Öyleyse sorununuz tanımlanabilir demek ve dolayısıyla da çözülebilir demek oluyor.

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Bana göre ortak yanı tanımlanamayan hücre değerlerini silmek için en iyi yöntem, word usulü tüm hücre içeriğini eşleştirmek kaydıyla bul değiştir yapmak.

Excel Vers. ve Dili
2007 Enterprise
İyi günler ;

Ömer bey 13 ve 14 haneli sayıları silmek istiyorum. Ortalama olarak 80000 civarında. Diğer rakamlar TC Kimlik numarası dediğiniz gibi. Ve TC Kimlik No: şeklinde başlıyor filtreleyip siliyorum fakat tüm çalışma kitabına uygulayamayıp aynı zamanda elle sildiğim için ciddi vakit kaybı oluyor. Tek benzer yön karakter sayısı hücrelerdeki. Ayrıca bu değerlerin dağınık olmasıda işi zorlaştırıyor. Rengine göre silme işlemi yapılabilir diye öğrendim ama bu seferde bu kadar hücreyi tek kalemde toplamak için ayrı bir makro yazılması gerekecek sanırım. Zincirleme bir makrodan ziyade karakter saydırıp sildirmek daha kolay olabilir diye düşünüyorum.

VBA bilmiyorum fakat betik dillerinden 2 dile hakimim teknik olarak şöyle bişey olacak sanırım.

switch case denetimi gibi bir kontrol mekanizması veya if else mantıksal denetlemesi gibi değerin karakter sayısını sayıp silecek.Tabi bunu alfanümerik bir karaktere rastladığı zaman bırakacak. İlginiz için teşekkür ederim. Saygılar.

Son düzenleme:

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Yanlış anlamadıysam; dağınık olmakla birlikte, sayfanızda üç tip veri var;
- 13 haneli rakam içeren hücreler,
-14 haneli rakam içeren hücreler,
- TC kimlik no'larının bulunduğu 11 haneli hücreler.

Doğrularsanız çözüm konusunda bir şeyler söyleyeyim.

Ayrıca verileriniz bir excel belgesinin bir sayfasında mı? yoksa birçok sayfasında veya birden çok sayıda excel belgesinde midir?

Söylerseniz pratik bir şeyler yaparız sanırım.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Eğer verilerinizin tümü bir excel belgesinin bir sayfasındaysa (örneğin Sayfa1) , pratik çözüm şöyle olabilir.
Belgenin diğer sayfasına (Sayfa2) geçip A1 hücresine;

=EĞER(YADA(UZUNLUK(Sayfa1!A1)=13;UZUNLUK(Sayfa1!A1)=14;UZUNLUK(Sayfa1!A1)=0);"";Sayfa1!A1)

formülünü uygularsınız, sonra bu formülü kopyalayıp Sayfa2 nin, Sayfa1'deki veri alanı hangi boyuttaysa (sütun ve satır), aynı boyutta (sütun ve satır) hücreyi seçerek yapıştırırsınız.
Alan çok fazlaysa, formüllerin uygulanması, işlemcinizin durumuna göre birkaç dakika sürebilir.

Böylece Sayfa1'deki sadece uzunluğu 13 veya 14 olmayan değerleri Sayfa2'ye almış olursunuz.
Son olarak Sayfa2'nin tümünü seçer ve Kopyala -> Özel Yapıştır -> Değerleri dersiniz.

İşlem tamamdır.

Tabi verilerinizin ve belgenizin durumunu bilmediğim için sadece akıl yürütüyorum.

Eğer bu şekilde sonuç alırsanız, haberdar edersiniz umarım.

İyi günler dilerim.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Başka belirsizlikler de var, örneğin her satırda veya sütunda sadece bir hücre de mi veri var?
Her neyse; dosyanız hakkında bilgi verir veya bir kısmını değiştirerek olsun bir örnek dosya hazırlayıp sayfaya eklerseniz daha net konuşulabilir.

Excel Vers. ve Dili
2007 Enterprise
Başka belirsizlikler de var, örneğin her satırda veya sütunda sadece bir hücre de mi veri var?
Her neyse; dosyanız hakkında bilgi verir veya bir kısmını değiştirerek olsun bir örnek dosya hazırlayıp sayfaya eklerseniz daha net konuşulabilir.
Ömer bey , ilginize minnettarım durum tam olarak izah ettiğiniz gibi. Bir çalışma kitabı bu değerlerle mevcut. Ben ise kurum ve sicil numarası olan bu rakamları silmeye çalışıyorum.Bir sayfada dağınık şekilde belirli bir periyodu yok maalesef. Elde ki tek ortak bilgi sayı uzunluklarının eşit olması.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
13 no'lu mesajdaki hususu denediniz mi acaba?

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Eğer her satırda bir adet veri varsa, başka şey denenebilir.

Excel Vers. ve Dili
2007 Enterprise
Ömer bey ne kadar teşekkür etsem azdır. Tam olarak istediğim işi eksiksiz olarak yapıyor bu formül. :)

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Memnun oldum.