excel ekran görüntüsü değiştirme

iyi günler ben pc ekran formatını 1280*1024 ebatında kullanıyorum e dogal olarak excel 2010 da programı oyle tasarladım sızden ısteyım yazdıgım programa bır makro atamak tuşlu tıklayınca otomatık exceldekı ekran formatı kuculsun yanı excel 2010 sag altında yakınlastırma duzeyı %100 gosterıyor ya onu %50 ye getırsın bu sayede benım hazırladıgım programı 1024*768 ekran formatına baglı bır bılgısayarda actıgım zaman tam ekran gorebıleyım tesekkur ederım ınsallah anlatabılmısısmdır .

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Merhaba,
Her bilgisayarda açıldığı zaman ayrı ayrı ayarlanabilmesi için mutlaka bir kod vardır ama ben bilmiyorum.
Yakınlaştırma düzeyi içinse aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.
Kod:
ActiveWindow.Zoom = 50

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Aşağıdaki kodu boş bir modüle uygulayın. Dosyanızı kayıt edip kapatıp açın. Ekran çözünürlüğüne göre otomatik olarak dosya açılışında sayfa zoom ayarı yapılacaktır.

Kod:
Private Declare Function GetSystemMetrics Lib "user32" _
(ByVal nIndex As Long) As Long

Sub AUTO_OPEN()
    Dim Genişlik As Integer, Yükseklik As Integer
    Dim Zoom_Ayarı As Byte, Sayfa As Worksheet
    Dim Aktif_Sayfa As String

Application.ScreenUpdating = False

Aktif_Sayfa = ActiveSheet.Name
    Genişlik = GetSystemMetrics(0)
    Yükseklik = GetSystemMetrics(1)
    Zoom_Ayarı = 100

Select Case Genişlik & " X " & Yükseklik
        Case "1920 X 1080"
            Zoom_Ayarı = 110
        Case "1680 X 1050"
            Zoom_Ayarı = 120
        Case "1440 X 900"
            Zoom_Ayarı = 100
        Case "1280 X 1040"
            Zoom_Ayarı = 91
        Case "1280 X 1024"
            Zoom_Ayarı = 90
        Case "1280 X 960"
            Zoom_Ayarı = 90
        Case "1280 X 800"
            Zoom_Ayarı = 90
        Case "1280 X 720"
            Zoom_Ayarı = 83
        Case "1152 X 864"
            Zoom_Ayarı = 83
        Case "1024 X 768"
            Zoom_Ayarı = 75
        Case "800 X 600"
            Zoom_Ayarı = 58
        Case Else
            Zoom_Ayarı = 50
    End Select

For Each Sayfa In ThisWorkbook.Worksheets
        Sayfa.Select
        ActiveWindow.Zoom = Zoom_Ayarı
        Sheets(Aktif_Sayfa).Select
    Next

Application.ScreenUpdating = True
End Sub
Ayrıca örnek dosya eklenmiştir.

Ekli dosyalar

birşey daha soracagım pekı program acılınca ekran formatına gore acılıyor pekı excelın ıcınde yaklasık 20 sayfa var onlarada kopru kurdum aynı excel dosyasının ıcınde sımdı excelı actım sayfa 1'e tıkladım onda ekran zoom yapmıyor verdıgınız komutu o sayfanın makro konutuna ekledıgım halde neden aacaba :(

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Merhaba,

Üstteki mesajımdaki kodu ve dosyayı güncelledim. Denermisiniz.

korhan bey denedım fakat bu ılk acılısta ekrn moduna gore ayarlıyor soyle anlatayım ben yazdıgım excel sablonunu acıyorum sızın yazdıgınız koda gore ekran boyutuna gore exceldekı programım sayfa zoomuna gecıyor sorun su excel calısma kıtabım acıkken ıcındekı sayfalara gore zoomunu ayarlayamazmıyım ornegın sayfa 1 de yuzde 100 ken sayfa 2 ye gectıgımde %80 olsun ben modul kısmına sızın verdıgınız kodu yazdım excel ılk acılısta koda gore zoom yapıyor ama sayfalar arası gecıslerde zoom ayarı degısmıyor mıcrosoft excel object menusu altındakı sayfalarada aynı kodu gırdım olmadı yardım edermısnız tesekkurler

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Merhaba,

Ben ekran çözünürlüğünü tesbit edip çalışma kitabındaki sayfaların zoom oranını aynı şekilde değiştirmek istediğinizi düşünmüştüm.

Fakat anladığım kadarıyla siz her sayfanızda farklı zoom oranları kullanmak istiyorsunuz.

Bu durumda örnek dosyanızı ekleyin ve hangi sayfada hangi koşulda zoom ayarının kaç olması gerektiğini belirtin kodu onra göre revize ederim.

slm

korhan bey excel calısma kıtabımı ekleyemıyorum cok buyuk onun yerıne sızın gonderdıgınız ornek dosyanın uzerıne bıseyler yaptım mantıgını kaparsam ana calısma sayfama uyguluyacagım ornektekı calısma sayfasında tıkla 1 tıkla 2 koprulerı kurdum sayfa 1 2 ye mantık su sayfa 1 %100 zoom ayarıyla gelıyorsa tıkla 2 ye tıkladıgımda sayfa 2 % 50 zoom olsun kı bu sayade arabaları tam gorebıleyım tesekkur ederım umarın anlatabılmısımdır .
saygılar,

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Merhaba,

Eski önerdiğim kodun tamamını silin. Hatta modülü komple silin.

Aşağıdaki kodu "ThisWorkbook "bölümüne uygulayın. Kendi sayfa isimlerinizi ve zoom oranlarını yazarak düzenleyebilirsiniz.

Kod sayfalar aktif olduğunda devreye girecektir.

Kod:
Private Sub Workbook_SheetActivate(ByVal Sh As Object)
    Select Case Sh.Name
        Case Is = "Sayfa1"
            ActiveWindow.Zoom = 100
        Case Is = "Sayfa2"
            ActiveWindow.Zoom = 50
        Case Is = "Sayfa3"
            ActiveWindow.Zoom = 45
        Case Else
            ActiveWindow.Zoom = 90
    End Select
End Sub

çok teşekkür ederim tam istediğim gibi oldu korhan bey sağolun bır sualım daha olacak elımde 50 kb lık bır exe uzantılı dosya var bunu excelın ıcıne yukleyebılırmıyım onada kopru kursam farklı kaydet seklınde kaydetse pc lere

Excel Vers. ve Dili
türkçe
korhanbey güzel bir kod paylaşmışsınız teşekkürler bir soruda benim olacak bu kodu user sayfasına nasıl uygulayabiliriz

korhan bey verdıgınız kod da
Private Sub Workbook_SheetActivate(ByVal Sh As Object)
Select Case Sh.Name
Case Is = "Sayfa1"
ActiveWindow.Zoom = 100
Case Is = "Sayfa2"
ActiveWindow.Zoom = 50
Case Is = "Sayfa3"
ActiveWindow.Zoom = 45
Case Else
ActiveWindow.Zoom = 90
End Select
End Sub

activewindow zoom =90 demıssınız o excelın ılk acılıs degerı demı ıste o komuta ılk verdıgınız komutu yazsak olmazmı yanı excel acılırken ekran formatına gore zoomu gerceklestırsın ondan sonra sayfalar arasına ben dıledıgım zoom ayarını ayarlasın yanı kısaca ılk verdıgınız modulle ıkıncı verdıgınız kodlar aynı anda calısmıyor kısaca ben soyle soyleyım ben excel calsma sayfamı acarken ıkı ekran boyutuna gore ayarlıyacagım 1280*1024 yada 1024*768 .... 1280*1024 ekran zoomu 100 acılırken 1024*768 ekran zoomu 50 acılacak dıger sayfaları belırlı zoomlarla bırlestırebılırım çok olmadı demı :(

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Merhaba,

Umarım istediğiniz gibi olmuştur. Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar

korhan bey elınıze saglık su an ıkı komutta calısıyor ancak soyle bır sorun var ornegın 1280*1024 ekran goruntusunde ilk açılışta zoomu 100 ayarladım sayfa1 de zoomu 75 ayarladım 1280*1024 ekran goruntusunde ılk acılısda zoomu 80 ayarladım ya sayfa 1 zoomuda 75 algılıyor hanı thısworkbook yerıne sayfa zoomlarını yazdıgımız yere coklu secenek yapamazmıyız yanı thısworkbook a yazdıgımız kod oyle bırsey olmalı kı module gore excel calısma kıtapcıgı otomatık zoomla acılacak ve o ekran goruntusu boyutuna ıstınaden thısworkbook sayfa yapılarını zoomlayacak yanı kısaca ekran goruntusu 1280*1024 ıse baslangıc zoom 100 sayfa1 80 ıse ekran acılısı 1024*768 baslangıc zoom 80 sayfa1 de zoomu 50 olacak bu yazdıgınız kodda ekran boyuruna gore oto zoom yapıyor ama sayfa 1 dekı zoomlar degısmıyor bılmem anlatabıldım mı :(

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Merhaba,

Bu durumda her sayfanız için zoom oranını elle belirlemeniz gerekir.

Ekteki örnek dosyayı inceleyin.

Kod içindeki "....." olan bölümlere siz diğer sayfa isimlerinizi ve zoom oranlarını alt alta yazarak çoğaltın.

Ekli dosyalar

tesekkur ederım denıyorum sımdı korhan bey

tamam tam ıstedıgım gıbı oldu tesekkurler korhan bey emegınıze saglık

Son düzenleme: