Excel e takvim ekleyip her günü bir sayfa ile ilişkilendirmek!

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
tr
daha detaylı açıklama

merhaba muygun ;

daha detaylı açıklamaya çalıştım umarı bukez daha anlaşılır olabilmişimdir.

.ok teşekkürler ve iyi çalışamalar.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
merhaba muygun ;

daha detaylı açıklamaya çalıştım umarı bukez daha anlaşılır olabilmişimdir.

.ok teşekkürler ve iyi çalışamalar.
Merhaba Syn.bycleveres;
İki turizm ve işletmeden anlamayan kişinin konuyla ilgili detaylı bir tabloyu oluşturmaya çalışması (benim için saçmalığını) anlamış biri olarak sizin anlattığınız ve benim anladığım kadar tablonuzu çözmeye çalıştım.
Bundan sonra tablonuza bir katkım olmayacağı kanaatiyle kendinizin yada bir başka arkadaşın katkılarıyla tablonuzu tamamlamanızı temenni ederim.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
tr
son bir açıklama daha

Günaydın , sayın "muygun" ;

şimdi daha detaylı olarak anlatmaya çalışayım ;

şablon sayfasında

B4-B6-B7-B8-B9-B10 ve B14...B2 , C14...C22 , hücrelerine manuel veri girdikten sonra 01.03.2013 isimli bir günlük sayfa oluşturup kapatıyorum.

bu işlem hergün için aynen devam ettiriyorum ve ekteki dosyada 05.03.2013 e kadar 5 günlük veri girişi yaparak oluşturdum.

yukarda bahsettiğim manuel veri girişi yaptığım tüm ve gün gün oluşturduğum sayfalardaki verileri "hs" sayfamda B2....H2 ye K2 den....S2 ye kadar , Y2 den AG2 ye kadar 5 günlük 5 sayfanın verilerini toplattırıyorum.

5 günlük toplattığım bu verileri , şablon sayfasında aylık toplam rakamları görmek için H3 ten... H12 ye kadar hücrelere yazdırıyorum ,

hücrelerdeki Formülü şöyle " =hs!C2 " ( yani bu dosyada oluşturulan tüm sayfalardan alınıp "hs" sayfasındaki "C2" deki rakamı yazdır.

Gelelim yıllık rakamlara , ocak ve subat dosyalarında da gün gün oluşturduğum ve yine aynı hücrelere veri girip "hs" sayfasında topllatırdığım hücrelerdeki rakamları mart ta ki şablonuma şu formulle çağırıyorum.

=TOPLA('C:\RAPOR\[ocak.xls]hs'!C2)+TOPLA('C:\RAPOR\[subat.xls]hs'!C2)+hs!C2

yaptığım işlem bu ve ben tüm bu formulleri şablon sayfasında tek tek ilgili hücrelere yazdım. hesplama veri çekme vs. hepsi çalışıyor sadece bir tek sorun var oda şu ;

mart ayındaki 3. gün için olan ve sayfa ismi "03.03.2013" olan sayfa üzerinden anlatayım , bu sayfadaki H3 ten H12 ye kadar olan hücrelerdeki toplam rakamlara baktığımızda , dosyada 5 günlük sayfa olduğu için ve hs sayfası enson girilen verileri ekleyip güncel toplama yaptığından burda 5 günlük verilerin aylık ve yıllık sütunlarınıa yansıdığını görüyoruz.

olması gereken ise şu "03.03.2013" isimli sayfada "H3 ten H12 ye" kadar olan aylık ve "N3 ten N12" kadar olan yıllık verilerin , ocak+subat ve 3 günluk rakamlar olması gerekmete , yani 03.03.2013 sayfasında kendinden sonraki 5. gün veya diğer günlerin toplam rakamlarının gelememesi gerekir.

yapabileceğim bundan daha detaylı bir açıklama yok , bu şekilde tekrar bi gözden geçirip sadece bu son detayda bir yardımınız olursa memnun olurum.

olmazsade şimdiye kadarki çabanız ve emeğiniz için teşekkür ederim.

iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Son bir uygulama daha

Merhaba Syn. bycleveres;

Israrlı tutumunuz dosyayı istediğinizi gösterirken ısrarla bilgi vermemeniz ise Kişilerin sizin dosyanıza harcadığı emek ve zamana karşı duyarsızlığınızı gösteriyor.
Oldukça sakin ve ısrarlı yapıma rağmen dosyanızdan vazgeçmiştim.
Son açıklamanızla bir mum daha yaktığınızı gördüm. Umarım ekteki uygulama sizi sonuca götürür.
Dosyanızda bir klasöre sayfa kaydetmekten ilgili klasördeki dosyaları çalışma dosyasında birleştirmeye kadar karmaşık uygulamalar göreceksiniz.
Açıklama dosyasını yazıcıdan çıkartıp adım adım uygulayın.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
tr
teşekkür

Merhaba sayın "muygun" ,

son gönderdiğiniz dosyalarıda uyguladım ama sonuç alamadım daha da karmaşık olmaya başladı ve bu son iki mesajda istediğim şeyden vaz geçip bu işlemi çalışmaya bir "kopyala" sayfa ekleyip sayfa güncelledikten sonra Mart ayı için mart.xls dosyanın içine kopyalarak gün gün biriktirerek çözüm yoluna gittim.

bunuda yapmak için arkadaşların yardımını istedim saolsun cevap verenlerde oldu ve direk kodla belirtilen dosya içine kopyalama yapabildik fakat ben bunu kullanıcıya seçtirerek yaptırmak istedim , onunla uğraşıyorum sizde incelemek isterseniz link aşağıdadır.

http://www.excel.web.tr/f14/bir-sayfayy-ba-ka-bir-caly-ma-kitabyna-t127161.html#post691435

Şuana kadar göstermiş olduğunuz sabır ve yardım için teşekkür ederim.

çalışmanın %70 i sizin yardımlarınızla şekillendi.

Tekrar teşekkürler ve iyi çalışmalar.