Excel e takvim ekleyip her günü bir sayfa ile ilişkilendirmek!

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
tr
Merhaba arkadaşlar , başlık tam olmamış olabilir ama ben size ne yapmak istediğimi anlatayım ;

hergün gün sonunda yapılan satışlara ait veriler bir excel tabloya yazılıp rapor gibi ilgiliye sunuluyor.

yapmak istediğim şey şu örneğin ;

Mart ayı için aynı sayfadan 31 sayfa oluşturup , ilk sayfaya bir takvim eklemek ve ayın kaçını seçtiysem o günün sayfasını açıp verileri girip kaydedeyim ve dosyayı ilgili kişiye verdiğimde de oda takvimden hangi günü seçerse onun sayfası açılsın ve verileri takip etsin.

bunu tüm aylar için yapmam gerekiyor ve tüm sayfalardaki veriler birbirine bağlı olmalı ki aylık ve yıllık oranlar her sayfada doğru görünsün. Sadece her sayfada günlük veriler farklı olmuş olacak ve aylık , yıllık rakamlar tüm sayfalara girilen bilgilere göre hesaplanmış olacak.

ekte bir dosya ile de anlatmaya çalıştım. umarım anlaşılır olmuştur.

bunu nasıl ve hangi yöntemle yapabilirim tecrübelerinizden faydalanmak isterim.

herkese iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Tanımlamanıza göre (yıl toplamı alınacağı için) 365 sayfalı koskoca bir tablonuz olacak.
Bunun yerine 2 sayfalı bir tablo işinizi görür diye düşünüyorum.
Tabloyu vereceğiniz kişinin tabloyu değiştirmesini istemiyorsanız tabloyu vermeden önce;
-veri sayfasından butonları silersiniz ve vba kodlarını şifrelersiniz.
-data sayfasını şifre ile korursunuz.
Eki inceleyin. Aktarma sırasında bir miktar (formüllerin hesaplamasından dolayı) gecikme olsada bence daha kullanılabilir.
İllaki 365 sayfada ısrarlıysanız belirtin ki Ofis 2007 kullanan bir arkadaş sorunuzla ilgilensin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
tr
Devam yanıt

öncelikle cevap ve emeğiniz için teşekkür ederim,

istediğim konuyu yakalamışsınız bir iki küçük ayrıntı ve uyarlamayla sanırım çözeceğiz.

ben esas tablomu ekledim ve o küçük uyarlamaları tablonun sonuna not olarak ekledim.

tekrar bi ilgilenirseniz çok memnun olurum.

iyi çalışamalar

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
İsteğinizi net anlayamadığım için sadece belirttiğiniz siyah hücreleri aktardım.
Ayrıca her ay için bir dosya mı oluşturacaksınız? (dosyalarınız aylık olacaksa sayfa isimlendirmenizde problem yok. 1,2,3... şeklinde olabilir. Ama dosyanız diğer aylara ait günleride kapsayacaksa sayfa isimlendimeleriniz ve kodların değişmesi gerekecek)
İnceleyin. Sorun varsa yazın.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
tr
Devam yanıt 2

Emek için teşekkürler ,

Dosyayı tekrar düzenledim şimdi sadece 1.sayfa var ve ben tarih seçip veri girişi yaptıktan sonra "Aktar" butonuna bastığımda aynı excel dosyasında 2.sayfa olarak 1.sayfadaki tüm verileri sadece butonlar hariç akataracak yani kopyalamış olacak, ben bu işlemi hergece yaptığımda ay sonunda aynı dosyada 30 tane sayfa olacak ve sayfa isimleri ilgili günün tarihi olacak, örneğin 5 martta girdiysem aktar dediğimde yeni eklediği (kopyaladığı) sayfanın ismi "5" yada "05/03/2013" olmalı.

böylelikle ilk sayfada giriş yapıldıktan sonra ayın hangi gününde neler yapılmış tek excel dosyasında ilgili günün sayfasına bakılarak anlaşılacak,

ben böyle düşündüm ama sizin daha pratik bir çözüm öneriniz varsa onuda düşünürüz.

umarım ne anlaşılır olmuştur.

kusura bakmayın sizede rahatsızlık verdim ama aciliyeti var!

iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Birde bunu deneyin.
-"şablon" sayfasında J1 hücresine tarih girin.
-gerekli yerleri doldurun.
-"sayfaoluştur" sayfasına geçin.
-sayfa adını yazın ve entere basın.
-sonra şablon sayfasını TEMİZLE butonuna basarak ikinci sayfanızı oluşturmaya devam edin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
tr
teşekkür ve devam

öncelikle ilginiz ve yardımınız için teşekkür ederim,

ilk aşamadaki sayfa takvim ve tarihli sayfa oluşturma sorunumuz çözüldü,

Fakat başka bir sorun var ;

diyelim 1. günün verilerini yazdık ve sayfayı oluşturduk kapattık , 2 günün sayfasını doldurup kaydettiğimizde , girilen günlük verilerin aylık kısımda toplanıp oranlanması , yine bu oranların yıllık kısmında ilgili toplamlarının ve oranlanması gerekiyor. yani bu sayfalardaki günlük verilerin birbirleriyle toplanıp aylık ve yıllık cetveline yansıması gerekiyor.

örneğin , 5 mart için günlük verileri girdiğim sablonda 4 mart a ait aylık ve yıllık verilerin toplanmış olması lazım ve 5 sayfaya verileri girip sayfayı oluşturuncu toplam mart ayında 5 günlük veriler , elde edilmiş olsun.

Ayrıca Mart ayına ait dosyada yıllık kısmında da bir önceki "şubat" ayının dosyasındaki ayın son günü verilerinin toplama dahil edilmiş olması lazım. şubat içinde "ocak" ayının son günündeki verilerin toplamının yansıtılmış olması gerekiyor.

kafamdaki oluşturmak istediğim yapı böyle siz ne dersiniz olurmu yapabilirmiyiz?

yani bir yıl için düşündüğümüzde 12 tane ay dosyası ve içindeki 365 günlük sayfaları birbiriyle ilişkilendirebilirmiyiz.

ekteki örnek dosyada 4 günlük sayfa oluşturdum.

sizide çok meşkul ettim kusuruma bakmayın.

iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba Syn.bycleveres;
Gördüğünüz gibi 2 nolu mesaja geriledik.
365 sayfa (+3 sayfa daha) Ofis 2003'ü aşar (benim bildiğim Ofis 2003 te 255 sayfa açılabilir)
Diyelim ki açtık.
Hangi hücreler hangi toplamı ,bölmeyi yada % yi kullanacak?
Kaç hücreniz bu şekilde formüllü?
Yapmanız gereken;
1-Ofis 2007 kullanan bir arkadaştan yardım alın
2-tablonuzda 01.01.2013 , 02.01.2013 , 03.01.2013 ve 04.01.2013 isimli 4 sayfa oluşturun.
3-bu sayfalarda sadece hesaplama yapılacak alanları renklendirin.
4-manuel olarak bu hücrelere verilerle ilgili işlem yaparak açıklama yapın.
örn:01.01.2013 sayfasında E3 hücre değeri=79
02.01.2013 sayfasında E3 hücre değeri (ay toplamı alacağı için bu ayın 2 sine kadar E3 hücreler toplamı+B3 hücresi olacak, Yada ortalaması olacak, bugüne kadar olan bu aya ait günlerin yüzde oranı alınacak vs...vs... gibi.
çözüm üretecek kişi adına (Ben yada başkası) çözüme yönelik yardımcı olmuş olursunuz.

İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
tr
Teşekkür

öncelikle yardımınız ve zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.

tavsiyelerinizi ve yönlendirmelerinizi dikkate alıp uğraşmaya devam edeceğim.

size iyi günler iyi çalışmalar dilerim..

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
tr
calismaya devam ve yine yardım

Merhaba sayın “muygun” , ben halen dosya üzerinde uğraşıyorum biraz yol aldım ama yine tıkandım ve yine sizin yardımınızı rica edeceğim.

Şimdi şöyle bir durumum var , ben gün sonunda günlük verileri giriyorum ve o verilerin aylık ve yıllık ta oranlaması gerekiyor.

Örneğin ; bugün 16 mart ve ben mart.xls içinde 16.03.2013 isimli bir sayfa oluşturup kaydediyorum, burada sorun yok ancak aylık ve yıllık oranlama yapmam için henüz mart aynın diğer günlerine ait sayfalar ve nisan mayıs ... diğer ayların xls leri ve sayfaları oluşturulmamış.

Formül şu kilde olunca çalışıyor ;

=TOPLA('C:\DOSYALAR\[ocak.xls]01.01.2013:31.01.2013'!$E$4)+TOPLA('C:\DOSYALAR\[subat.xls]01.02.2013:28.02.2013'!$E$4)+TOPLA('01.03.2013:16.03.2013'!$E$4)

şimdi gelelim formule , formülü öyle düzenlemeliyizki toplama yaparken varolan xls ve sayfalarındaki rakamları toplasın , eğer diğer aylara ait xls dosyaları ve sayfalar henüz yok ise onları sıfır kabul etmesin oluşturuldukça toplama dahil etsin ve onlar yok diye hata vermesin, aşağıdaki kodda henüz mart ayının kalan diğer günleri ve nisan mayıs haziran xls ve sayfaları henüz yok.

örnek kod ;

=TOPLA('C:\DOSYALAR\[ocak.xls]sayfa1:sayfa30'!$B$3)+TOPLA('C:\DOSYALAR\[subat.xls]sayfa1:sayfa28'!$B$3)+TOPLA('C:\DOSYALAR\[mart.xls] sayfa1:sayfa30'!$B$3)+TOPLA('C:\DOSYALAR\[nisan.xls] sayfa1:sayfa30'!$B$3)+TOPLA('C:\DOSYALAR\[mayis.xls]sayfa1:sayfa30'!$B$3)+TOPLA('C:\DOSYALAR\[haziran.xls] sayfa1:sayfa30'!$B$3)

Kodu böyle yazınca xls ve sayfalar olmadığı için hatalar veriyor.
yine aynı formülü mart.xls içinde de henüz oluşmamış günler için de oluşturmamız gerek. örnğin henüz 17 ve sonrası için sayfalar yok. onlar içinde yoksa hata vermesin ve var olanı işleme dahil etsin.

örnek kod;

+TOPLA(' sayfa1:sayfa30'!$A$5)

Umarım istediğimi anlatmayı becermişimdir. Yardımcı olursanız memnun olurum.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Tam anladımmı bilmiyorum ama (çünkü asıl uyguladığınız dosya burda yok Formülünüzden anladığım C:\DOSYALAR klasöründen bir dosyaya belirli hücrelerin toplamını alıyorsunuz.)
Ekte mart ayı için oluşturduğunuz dosyaya bir sayfa ilavesi (hs sayfası) yaptım. Esnek bir formülle dosyada var olan sekmelerin istediğiniz alanlarını bu sayfaya çekmeniz ve toplamanız mümkün.
Bu sayfa ile ilişkili bir makro açılışta 4. sekmeden itibaren sekme adlarını alır. (bu nedenle ilk 3 sekmenin yerini değiştirmeyin) hs sayfasını incelerseniz tüm hesaplama işlemlerini burda yapabileceğinizi göreceksiniz.
Bundan sonra sonuç yada oluşturacağınız hesaplama sonuçlarını ister aynı dosya üzerindeki sekmelere alır, isterseniz çalıştığınız dosyaya alabilirsiniz.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
tr
güzel olmuş

hocam elinize sağlık iyi olmuş teşekkür ederim ve alternatif kullanım için işimi görecektir sanırım ,

yalnız siz sayfalardaki b3 alanını almışsınız ben onu çoğaltmak istedim b6 , b10 vb. başka hücreleride almak için ama yapamadım. dosyayı ekledim nasıl çoğaltacağım konusunda da yol gösterirseniz memnun olurum.

iyi çalışamalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
tr
teşekkür

hocam eline sağlık dediğim alanları eklemişsin.

peki ben başka bir hücrenin içeriğini almak istediğimde bunu nasıl yapacağım , nerde ne gibi değişiklik yapacağım bunu da izah ederseniz bir daha sizi meşkul etmiş olmam.

örneğin "b12" hücresini eklemek istersem bunun nasıl yapabilirim.

sizede çok zahmet verdim anlayış için ayrıca teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
tr
tamamdır hocam çok teşekkür ederim.

böylelikle hs sayfasında toplattığım değerleri istediğim aylık ve yıllık oranlarda güncel kullanabilirim.

şimdilik benim işimi görecek sanırım.

tekrar yardımınız ve ilginiz için teşekkür ederim.

hayırlı geceler.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
hocam eline sağlık dediğim alanları eklemişsin.

peki ben başka bir hücrenin içeriğini almak istediğimde bunu nasıl yapacağım , nerde ne gibi değişiklik yapacağım bunu da izah ederseniz bir daha sizi meşkul etmiş olmam.

örneğin "b12" hücresini eklemek istersem bunun nasıl yapabilirim.

sizede çok zahmet verdim anlayış için ayrıca teşekkürler.
Merhaba;
başka hücre sonuçlarını hs sayfasına almak için (son eklediğim dosyada hs sayfasında);
E sütununu kopyalayın.
F sütununa yapıştırın.
F3 hücresine b12 yazın.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
tr
son bir detay kaldı

Merhaba sayın "myugun" , öncelikle yardımlarınız için teşekkür ederim.

tablo ve sayfaları eksiksiz hazırladım ve çalıştırdım herşey tamam gibi ama gözden kaçan bir detay kalmış, o detay şu ki ;

diyelim sayfa 18.01.2013 oluşturdum ve kaydettim. günlük veriler ve ay bazlı olarak 18 günlük , yıl bazında ise ocak şubat ve mart ın 18 boyunca oluşan değerler görünüyor.

ertesi gün için 19.01.2013 verilerini girip kaydettiğimde ve "hs" sayfasında buton veya açılıştaki auoto open özelliğinden verileri güncellediğimizde 19.03.2013 sayfasında sorun yok ,

bu güncelemelerden dolayı 18.03.2013 teki aylık ve yıllık veriler 19.03.2013 yani son sayafaya göre güncellenmiş hali geliyor. yani kendinden önceki sayflardaki aylık kısımlarıda güncelliyor.

ve ben gelip 18.03.2013 veya daha önceki oluşturduğum sayfalara bakınca günlük veriler tamam fakat aylık ve yıllık veriler enson kaydedilen sayfadaki güncel verilerden oluşuyor.

olması gereken şu 18.03.2013 nolu sayfayı açtığımda günlük verilerin dışında , aylık ve yıllık verilerin ise 18 günlük olaması gerekiyor.

yine 15.03.2013 nolu sayfayı açtığımda günlük verilerin dışında , aylık ve yıllık verilerin ise 15 günlük olaması gerekiyor.

bu durumu nasıl çözebiliriz , benim kullandığım formül hücrede şu şekilde yazıyor.

yıllık için ;

=TOPLA('D:\RAPOR\[ocak.xls]hs'!B2)+TOPLA('D:\RAPOR\[subat.xls]hs'!B2)+hs!B2

Aylık için ;

=hs!B2

birebir örnek dosya ektedir , inceleyebilirseniz belki daha net anlaşılır olur.

iyi çalışamalar.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba Syn.bycleveres;
Öncelikle ekteki dosya bir çözüm değil.
Yukardaki notunuzda detaylı açıklamanıza rağmen ne yazıkki bir şey anlamadım.
Tek anladığım geriye doğru bir istatistik almak istediğiniz.
Şimdi ekli dosyayı açın. şablon sayfasında B3 : S12 aralığındaki tüm beyaz hücrelerin açıklamasını yapın.
manuel veri gireceğiniz alanlar için "manuel veri gireceğinizi" belirtin.
yada hesaplamanın ne olacağını hesaplama kriterinin ne olduğunu belirtin.
Dosyanıza baktığımda kodlardan çok "acaba ne yapmak istiyor" sorusuna cevap arıyorum.
Lütfen birazda siz çabalayın. 40 hücreye kodlama istiyorsanız 40 hücre için;

B3=manuel veri girilecek
H3=N1 hücresindeki tarihe göre bu ayın ilk gününden N1 hücresindeki tarih dahil (yada hariç) h sayfasındaki X sütunu verilerinin toplamı. vs...
açıklama yazmak zor olmasa gerek.
Not:açtığınız her sayfada B3 : S12 aralığı hs sayfasına buton vasıtası ile kaydedilecek.İsteğinizi net belirtirseniz istediğinizi almak mümkün.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
tr
açıklamalar yapıldı

merhaba sayın "muygun"

gerekli açıklamaları yapıp dosyayı ekledim umarım bukez anlaşılır olmuştur.:yardim:

teşekkürler ve iyi çalışamalar.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Syn. bycleveres;
Ben Turizimci yada Otelci değilim. İsteğinizi anlayamıyorum.
Düz mantıkla size hangi hücre hangi kritere göre hangi veriyi alması gerektiğini sordum. Ama gerekli açıklamayı ne yazıkki alamadım.
Size en son (çözüm üretebilmek için) ekteki basit tabloyu gönderiyorum.
Tabloyu anlayabileceğim şekilde gönderirseniz üzerinde çalışırım.
Ama açıklamalarınız üstteki tablolarla sınırlıysa benden pas. Çözüm üretmek için konunuzu (isteğinizi) anlamam gerekiyor.
Konuyu ve çözümü anlayan bir arkadaşımız yardımcı olacaktır.

NOT: h sayfası tüm oluşturduğunuz sayfalardaki ekteki belirttiğim adreslerdeki veriyi barındıracak. Diğer oluşturacağınız sayfalara veriyi burdan alacağız. (buna göre düşünün)

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar