Ev Kütüphanesi Arşiv ve Ödünç Kitap Takip Programım

beab05

Özel Üye
Katılım
19 Mart 2007
Mesajlar
1,371
Excel Vers. ve Dili
Office 2013
Merhabalar;
Sayın Taruz, yaptıklarınız, yapacaklarınız gerçekten harika görünüyor, ne var ki tüm rivayetleri doğru çıkarırcasına konuya olan bir ilgisizlik hakim olmaya başladı gibi.. Lakin ben de son derece ümitliyim, bu işi bitiririz..
 
Katılım
15 Kasım 2006
Mesajlar
583
Excel Vers. ve Dili
Ms Office 2003 Türkçe
Merhabalar,

sayın Taruz, daha önce süpersin diyen oldu mu sana? Olmadıysa ben demiş olayım önce :)

Evet beab05 kardeşim, konu uzadıkça ilgi azalıyor. Önümüzdeki hafta elimizdekileri toparlayıp başlayalım mı? Ne dersiniz?
 
Katılım
18 Nisan 2007
Mesajlar
2,053
Excel Vers. ve Dili
Access 2019
Merhaba Arkadaşlar..

Taslağı beğendiğinize sevindim. Teşekkür ederim. Gidişata göre değiştirir, geliştiririz.

Bence de, epey zaman geçti. Bir yerden başlamak lazım.

Buradayım; istediğiniz zamanda başlayalım. ( sayın gitarisyen'i bekleyim tabi.. Projenin gerçek sahibi kendisi. Bu aralar ortalarda yok gerçi.)

Selamlar
 

gitarisyen

Özel Üye
Katılım
25 Ağustos 2007
Mesajlar
218
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2003 Türkçe
Merhaba;

Öncelikle konuya bir süredir mesaj yazıp ilgilenemediğim için kendi adıma çok özür dilerim. Ancak geçen haftaki işlerimin yoğunluğundan foruma bile sadece misafir olarak göz atabildim. Sanıyorum bu iş yoğunluğum bir hafta kadar daha sürecek. Bu haftanın sonunda da Sayın yeni54’ün dediği gibi “elimizdekileri toplayıp başlanabilir” diye düşünüyorum. (Biraz da “acaba başka öneri getiren olur mu?”, “internetten bize fikir verebilecek bazı örnekler bulabilir miyiz?” gibi sebeplerle biraz beklemeyi uygun bulduğum gibi Sayın blues79’un yazdıklarını da düşündüm). Ama sanıyorum artık elimizdekileri değerlendirip, şu ana kadar yapılmış öneri ve bilgilerin ışığı altında yavaş yavaş çalışmaya başlamak gerekiyor gibi de geliyor bana. (Eksik kalan veya unutulan bir şey olursa, programın yeni versiyonlarında eklenir sanırım). :)


blues79' Alıntı:
Sevgili Gitarist
Öncelikle şunu belirteyim heyecanın ve azmin için seni kutlarım... Yaptığın programı inceledim; eksikliklerinin olmasına karşın arayışım sırasında incelediğim pek çok programdan daha kapsamlı düşünülerek hazırlanmış bi çalışma olmuş.
Uzunca sayılabilecek bir zamandır... bahsettiğim program için internetten ve ulaşabildiğim danışma kaynaklarından araştırmalar yaptım... Profosyonel anlamda bir kütüphane programı yazmak için bence; yazılım, tasarım ve kütüphanecilik konu alanlarına tam manası ile hakim olmakla mümkündür.... Onun için öncelikle eğer imkanın varsa Prof. Dr. Hasan Sacit KESEROĞLU 'nun Kütüphane-Bilgi Belge Merkezi Kurma Kütüphane Programı Yazma Kılavuzu. isimli kitabını edinmeni öneririm... (Bu arada kitabın yanında lisanslı bir kütüphane programıda verdiği için fiyatı 250 ytl. Ama bulunduğun şehirde büyük bir kütüphane mevcut ise belki oradanda temin edebilirsin )
Sayın blues79;

Her şeyden önce şunu belirtmek isterim ki; bu heyecan ve azim bana değil, Sayın yeni54, beab05 ve Taruz’a ve diğer arkadaşlara aittir. (Özellikle Sayın Taruz’un yaptığı ve önizlemelerini eklediği tasarımları görünce insan “şu iş bir an önce bitsin de, gururla yapılan eseri izleyelim” diye düşünüyor). Ben çok basit ve evde kullanabileceğim bir uygulama yaptım, onlar gelişmesi ve mükemmel olması için uğraşıyorlar.

Bahsettiğiniz kitabı sadece bir kitapçıya sordum ama bulamadım. Onun dışında araştırma imkânım olmadığı gibi, bulabilirsem bile alabilecek gücüm yok. (Kitap fiyatları pahalı derlerdi de inanmazdım). :) Ama yazınızı ve kitabın içinde geçen konuları –sizin eklediğiniz kadarıyla- defalarca okudum.


blues79' Alıntı:
Şimdilik bu kadar yazıyorum...
Yaptığın çalışma neye yönelik?... Hangi büyüklükteki dermenin organizasyonu için kullanılacak?... Dermenin özellikleri ne?... materyalin cinsi ne?... konu yelpazesi geniş mi?... vs.... Bana bilgi verirsen sana elimden gelen yardımı sunmaya hazırım....
Biz bir okul kitaplığı veya kütüphanede nasıl bir sistem izlenebileceğine, nasıl kayıt tutulabileceğine veya bu konuyla ilgili kişilerin neye ihtiyacı olabileceğine dair ayrıntılı bir fikre sahip olmadığımız için öneri ve bize ışık tutacak bilgiler istiyoruz. (Sanıyorum bu konuda diğer arkadaşlar da bana katılırlar). Bu yüzden bazı terimleri veya kütüphanecilikle ilgili kavramları –en azından kendi adıma- anlamam biraz zor oluyor. (“Derme” kelimesini ilk defa duyuyorum ve sizin yazınızı okuduktan sonra araştırma yapıp öğrendim). Kısacası bir kütüphanede veya okul kitaplığında kitap veya yayınların arşivini, veritabanını tutan ve bunları kullanması gereken kişilerin neye ihtiyacı olabileceğini –çok faydalı olabilecek bilgilerinizle- basitçe izah edebilirseniz çok yararlı olacağını düşünmekteyim.


Sayın Taruz;

Mesajlarınızın hepsini okudum. O yüzden mesajlarınızdan alıntı yapmadan genel olarak konuşmak istiyorum: Başından beri gösterdiğiniz azminize ve tasarımlarınızdaki harikalığa hayran olmamak mümkün değil. Hele yaptığınız ve resimlerini eklediğiniz uygulamayı görünce bu çalışmanın bitmesini bile bekleyemeyeceğimi düşünerek bir an önce uygulamanızı görmek için sabırsızlanıyorum.

Hele 60 numaralı mesajınızı ve “Uyumak İstediğinizden Emin misiniz?” penceresini görünce ince mizah anlayışınıza ve yaptığınız ironiye, -anladığım kadarıyla- incelik dolu dokundurmanıza hem bayağı güldüm hem de hayran kaldım.

Sayın yeni54’ün de dediği gibi “Süpersiniz”. (Sizin, Sayın beab05’in ve Sayın yeni54’ün bu konudaki müthiş çalışma ve örneklerini gördükçe bazen sizleri kıskanmıyor ve aranızda çok çok acemi kaldığımı düşünmüyor değilim). Tasarımınız şimdiki haliyle bile “harika ötesi” olmuş. İş bitince nasıl olabileceğinin hayalini bile kuramıyorum. Zamanınız, emeğiniz ve bu çalışmanız için –haddim olmayarak- tebrik ediyorum.
_____________________

Artık belli bir süre de geçti sanırım. Bu yüzden Sayın yeni54’ün dediği gibi önümüzdeki hafta elimizdekileri toplayıp, önerileri bir araya getirip bunlar üzerinde konuşup, değerlendirip başlayabiliriz gibi geliyor bana. Bu arada gelecek öneri veya bilgiler olursa onlar da değerlendirilir.

Sayın beab05’in dediği gibi ben de ümitliyim. Bu iş biter. Sizler olduktan sonra bitmemesi imkânsız gibi görünüyor zaten bana.
__________

Bu arada yardımcı olabilmesi ve bize bir fikir verebilmesi açısından www.inndir.com’dan bir kitaplık programı indirdim. Bayağı geniş ve kapsamlı hazırlanmış ve Access veritabanını kullanıyor. Ben biraz inceledim ancak yabancı dilim çok iyi olmadığından ayrıntısına inemedim. Program, kullanım kısıtlamalı ve 50 giriş yapılabiliyor. Ancak bir fikir verebilmesi ve inceleyebilmeniz açısından programın tanıtım sayfasının olduğu ve indirip inceleyebileceğiniz linki aşağıya yazıyorum:

http://www.inndir.com/program.php?id=36942



Saygılarımla…
 
Son düzenleme:
Katılım
18 Nisan 2007
Mesajlar
2,053
Excel Vers. ve Dili
Access 2019
Merhaba

Sayın gitarisyen adınızı anmamla ortaya çıkmanız bir oldu; güzel oldu..



Linkteki programı yükledim ve üstünkörü inceledim.. İşimize yarar gibi geldi.

İyice karıştırıp kendimize fikir verebilecek bilgileri bu süreçte toparlarız.

Selamlar.
 
Son düzenleme:

gitarisyen

Özel Üye
Katılım
25 Ağustos 2007
Mesajlar
218
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2003 Türkçe
Taruz' Alıntı:
Buradayım; istediğiniz zamanda başlayalım. ( sayın gitarisyen'i bekleyim tabi.. Projenin gerçek sahibi kendisi. Bu aralar ortalarda yok gerçi.)
Estağfurullah, projenin gerçek sahibi ben değilim. Hep dediğim gibi ben sadece basit ve kendime yönelik bir uygulama yapmaya çalıştım. Hep siz yeni şeyler düşünüp, öneriler getirdiniz, geliştirdiniz ve geliştirmeye devam ediyorsunuz.

Eğer bir mazeret olarak kabul görürse yaklaşık bir haftadır forumda olamayışımın nedeni de işlerimin yoğunluğu yukarıda açıklamaya çalıştığım gibi. Ve bu yoğunluk bir hafta kadar daha sürecek. Umarım bu yoğunluk çok sevdiğim forumdan ve sizlerden -bir haftalığına da olsa- fazla ayrı kalmama neden olmaz.

Taruz' Alıntı:
Sayın gitarisyen adınızı anmamla ortaya çıkmanız bir oldu; güzel oldu..
Evet... Sanırım ben mesajımı tam olarak hazırlayıp göndermeden 3 dakika önce sizin "gitarisyen, bu aralar ortalarda yok gerçi" diye yazdığınız mesajınız, benim -sizden 3 dakika sonra gönderdiğim- mesajın üstüne yerleşmiş. :) Ben mesajı gönderirken sizin mesajınız yoktu daha. Kendiminkini gönderdikten sonra sizinkini gördüm. :) Güzel bir tesadüf oldu...

Bu arada dediğiniz gibi linkteki programda işimize yarayabilecek şeyler var gibi geliyor bana. Ben de anlayabildiğim kadarıyla biraz daha inceleyeyim. (Gerçi -program kullanım kısıtlamalı olduğundan- benim 5-10 giriş hakkım daha kaldı sadece ama hayırlısı...) :)
 

gitarisyen

Özel Üye
Katılım
25 Ağustos 2007
Mesajlar
218
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2003 Türkçe
Önerilerin Toplanması ve Görüşlerim

Merhaba;

Epey bir ara verdik sanırım. Bu akşam elimden geldiğince buraya kadarki önerileri kendime göre süzgeçten geçirerek toparlamaya ve sizlere sunmaya çalışacağım. Aslında ben de diğer arkadaşlarım gibi –özellikle öğretmenlerimizden- daha çok öneri ve görüş gelsin isterdim ama olmadı. (Neredeyse 3 haftadır da bekliyoruz). Bu da demektir ki; elimizdekilerle, buraya önerilerini yazan arkadaşların mesajlarıyla, kendi görüşlerimizle ve kendi bilgilerimizle idare edip bir şeyler yapmaya çalışacağız. (Sayın Taruz’un tasarımını gördükten sonra bu projenin bir an önce bitmesi için ben de sabırsızlanmaya başladım).

Aslında incelediğim birkaç kütüphane programına göre bizim yapacağımız daha kolay anlaşılır ve tasarım açısından zengin bir program olacak gibime geliyor. Bu projeye imza atacak kişiler de işinin uzmanı insanlar olduğuna göre, şimdilik bu önerilere göre (kabul görüp onaylandıktan sonra elbette) projeyi oluşturup, daha sonra ihtiyaçlara göre daha da geliştirilebilir diye düşünüyorum.

Sayın yeni54’ün bana yazdığı bir mesajdan (“özellikle okullara nasıl uyarlarız”ı düşünün diye yazmıştı) anladığım kadarıyla bu projenin daha çok okullarda kullanılması ama kütüphanelere de hitap etmesi gerektiği sonucunu çıkardım. Herhalde çalışmalar da bu yönde olacak.

Her neyse lafı fazla uzatmadan önerileri maddeler halinde sıralamaya geçeyim. Zaten fazla yok. :) Benim önerim ve görüşüm şöyle: Bu önerileri değerlendirip, bir veya iki hafta içerisinde kesinleştirelim ve çalışma başlasın. Ben buraya topladığım önerilerin altına kendi görüşlerimi de yazdım. Sizlere kolaylık olması bakımından önerileri oylamak ve görüşlerimizi yazabilmek için öneriler sayfasını eklenti olarak da koyuyorum. Eğer herkes bu eklentiyi indirip, her önerinin altına kendi görüşünü yazar ve tekrar foruma eklerse –herkes öneriler konusunda birbirinin görüşünü göreceğinden- daha kolay ve hızlı olur diye düşünüyorum. Buna göre de her öneri ve fikir hakkındaki genel kanı belirmiş ve işimiz kolaylaşmış olur. (Aslında bazı konularda genel bir kanaat ve eğilim de oluştu ancak ben yine de öneri derlemesini yaparken –size gereksiz bile görünse- hiçbir ayrıntıyı atlamadan hepsini toplamaya çalıştım)…

Eklenti olarak gönderdiğim word belgesinde her önerinin altına “GÖRÜŞÜM” diye bir bölüm koyup, kendi görüşlerimi yazdım. Eğer siz de öneriler hakkında görüşlerinizi bildirmek isterseniz benim görüşlerimi silip kendi görüşlerinizi buraya yazabilir ve sonra foruma ekleyebilirsiniz.

Hatalarım için şimdiden özür diliyorum.

Saygılarımla…


_____________________________________________


KİTAPLIK PROGRAMI HAKKINDA ÖNERİLER VE GÖRÜŞLERİM


1) “Her ihtiyaca cevap verecek şekilde olması için gerekenleri sıralayın.” (yeni54)

(Her ihtiyaca cevap verilebilmesinin sağlanması önerisi)

GÖRÜŞÜM: Bu konu zaten açıklığa kavuştu kanaatindeyim. Hepimiz elimizden geldiğince her ihtiyaca cevap vermesi için öneriler getirdik.

----------​

2) “Özellikle okullara nasıl uyarlarız ı düşünün.” (yeni54)

(Özellikle okullarda kullanılabilmesi önerisi)

GÖRÜŞÜM: Bu konuda da sanıyorum hem kütüphaneler hem de okullarda kullanılabilmesi konusunda fikir birliği var.

----------​

3) “Öncelikle kullanıcı rahat olmalı; ekleme,silme,güncelleme ve veri gözlemleme konularında bilhassa.. Revizyon gerekiyor açıkçası…” (beab05)

a) (Kullanıcının programı kullanırken rahat olması)
b) (Rahatça ekleme yapabilmesi)
c) (Rahatça silme yapabilmesi)
d) (Rahatça güncelleme yapabilmesi)
e) (Rahatça veri gözlemleme yapabilmesi) önerileri.​
GÖRÜŞÜM: Kesinlikle katılıyorum. Programı kullanırken, bilgisayar kullanımına en uzak kişi bile rahatça ve kolaylıkla kullanabilmeli.

----------​

4) “Mesela okullar vb. yerler içinde kullanılması düşününülürse bence birde okuyucular tablosu olması gerekir… Hangi kitap ne kadar okundu, en çok hangi yazar tercih ediliyor gibi sorulara yanıt bulmak için de bu gerekli sanırım…” (Taruz)

(Okuyucular tablosu olması ve hangi kitabın ne kadar okunduğu, en çok hangi yazarın tercih edildiği gibi istatistik verilere yanıt verilebilmesi önerisi)

GÖRÜŞÜM: Katılıyorum. Her türlü istatistiğe yanıt alınabilecek bir program olmalı bence.

----------​

5) “farklı renkler olayını iyi düşünmüşsünüz. Ancak bu da kitapturleri olayı gibi olmuş. Her farklı renk için farklı program oluşturmak gerekiyor.” (yeni54).

“Nedense renk olayına taktım ben ve hiç aklıma bile gelmeyen bir yöntemle ilgilisine arşivlik bir renk değiştirme olayına girdim.. Artık çok fazla renk özgürlüğünüz var, kodlarda oynama yapılarak random yani rastgele değiştirmesi önlenebilir ama o zaman da değişken atama gerekir…” (beab05)

“Access'de epeydir bir uygulamayı açtığımda bu kadar heycanlanmamıştım.. Mükemmel...“ (Taruz) (beab05’in renk değiştirme uygulaması için söylediği sözlerden)

(Kullanıcıların butonlar yardımıyla formda istediği renkleri seçebilme özgürlüğünün olması önerisi) (Bu konuda zaten beab05 çok güzel çalışmalara başlamış bile).

GÖRÜŞÜM: Program renklerinin kullanıcı tarafından seçilebilmesi çok güzel. Ancak naçizane bir fikrim var bu konuda: Eğer yapılabilirse, ana renkler yanında renklerin tonunu seçebilme imkânı da olur mu? Bu harika örneği yapan Sayın beab05, bunu da yapabilir gibi geliyor bana.

----------​

6) “Bu arada media player denetimindeki sesin nerden geldiğini anlamam çok uzun sürdü. İş yerinde ses kapalıydı. Evde arandım sesin kaynağı için Kendi yolladığımda kaldırdım…” (beab05)

(Programın açılışındaki müziğin kaldırılması önerisi)

GÖRÜŞÜM: Sayın Taruz, programın açılışına bir buton koyarak bu işi çözdü zaten. İsteyen müziği kapatabilir. Ama müzik tamamen kalkabilir de. Bu konuda çekimserim.

----------​

7) “Çok kitabı olanlar için sanırım yerini bulmak zor olur. Kitabın kütüphanedeki yerinin sabit olduğunu varsayarsak, kitap girişi yaparken bir de raftaki yerini belli edecek bir alan olması kolaylık sağlayabilir sanki... Tabi bu durumda raflarında isimlendirilmiş veya numaralandırılmış gerek…” (Taruz)

(Kitapların kitaplıktaki yerini belli edecek bir alan olması ve buna göre bir anlayış geliştirilmesi önerisi).

GÖRÜŞÜM: Aslında başta bu görüşe karşıyken şimdi katılıyorum. Aşağıda bir öneride daha var bu konu. Kitapların rafdaki düzeniyle program uyumlu olmalı gibi geliyor bana da. Ancak hâlâ, kitaplığa kitap eklendikçe kitapların kitaplıktaki yerinin sabit kalmayacağına dair endişelerim var.

----------​

8) “Giriş için öncelikle güvenlik açısından ,art niyetli kişilerin girmesini önlemek ve kullanıcı kontrolü açısından şifre ile girilmesi gerekir.” (celoy)

(Projenin güvenliğine önem verilmesi ve şifreyle girilmesi önerisi).

GÖRÜŞÜM: Katılıyorum güvenli bir uygulama olmalı ve şifre mutlaka olmalı.

----------​

9) Bir kütüphaneci gibi düşünmek lazım neler yapıyorlar sıkıntıları nelerdir.. (beab05)

(Bir kütüphaneci gibi düşünebilme önerisi)

GÖRÜŞÜM: Bu konuda çok fikrimiz olmamasına rağmen bu çalışma için yaptığımız önerilerle bir şeyler öğrendik gibi geliyor bana. Ama bir “okuyucu” gibi düşünmediğimizi kimse söyleyemez. :) Aslında bir kütüphaneci de biraz okuyucuları düşünüyordur sanırım. :)

----------​

10)

K: Kütüphaneci
O: Okuyucu

O- Merhaba, xx isimli kitabı almak istiyorum
K (1)- ( Açıyor programı) Üzügünüm ama o kitabın 3 ü de verilmiş.( dolayısıyla birden fazla olabilir aynı kitap)
K (2)- Bir dakika, kitap tarih kitaplarının bulunduğu 3. rafta ordan alayım.Çok şanslısınız diğer ikisi henüz dönmemiş ama bu daha 1 gün önce geri verildi. ( Kitap hakkında tüm bilgiler görülüyor. Türüne göre, ismine göre, yazarına göre çok basit filtrelerle) (beab05)

(Bir kitabın birden fazla olması ihtimaline binaen, buna uygun ve kitabın kronolojisini takip edebilecek bir yapı oluşturulması önerisi)

GÖRÜŞÜM: Katılıyorum. Bu aynı zamanda raf düzeniyle de ilgili.

----------​

11)

K (1) - İsminiz lütfen, daha önce kaydınız yapılmamış ve diğer bilgileriniz( q,w,z,v,b)..(Yeni bir kayıt ama bölgeye göre okula göre vs. gruplandırılmış bilgilerle edilmeli)
K( 2) - İsminiz lütfen, kayıtlısınız siz evet daha önce de 12 kitap almışsınız ufak gecikmeler yapmışsınız iade konusunda.. Sanırım tarih kitaplarına meraklısınız 7 tanesi bu konuda..
O - Adresim değişti bu arada günceller misiniz?

K -(2-a) - Tabii söyleyin lütfen.. (beab05)

(Kitap alan kişilerin bütün kayıtlarının tutulabileceği ve bu kişilerin kitap olaylarını kolaylıkla izleyebileceğimiz bir yapı oluşturulması önerisi)

GÖRÜŞÜM: Katılıyorum. Kişiler ve kişilerin kitap olayları izlenebilmeli.

----------​

12) 1- Dönmesi geciken kitaplar.. ( Kişilere oto-mail oluşturulabilir) (beab05)

(Tarihe göre dönmesi gereken kitapların takip edilebileceği, bu kitapların kimde olduğunun görülebileceği ve geciken kitaplar için kişilere toplu-otomatik e-posta gönderilebileceği sorgu ve yapıların oluşturulması önerisi)

GÖRÜŞÜM: Katılıyorum.

----------​

13) 2- En çok okunan tür, yazar, kitap adı.. (beab05)

(Kitap ve kişilerle ilgili her tür istatistiğin tutulabilmesini sağlayacak sorguların oluşturulması önerisi)

GÖRÜŞÜM: Katılıyorum.

----------​

14) 3- Kitap yerleşim düzeni.. (beab05)

(Kitaplıktaki kitaplarla programın uyumlu olması ve raf düzenine göre programdan kitapları takip edebilme önerisi) (Bu konuyu Sayın Taruz da gündeme getirmişti)

GÖRÜŞÜM: Yukarıda 7. öneri başlığı altında bu konuda görüşümü açıkladım. Bazı çekincelerim olmakla beraber katılıyorum.

----------​

15) 4- Okuyucularla ilgili tüm verilere kolayca ulaşabilme.. (beab05)

(Okuyucuların tüm verilerinin, kayıtlarının, kitap hareketlerinin kolayca ulaşılabilecek bir düzende tutulabilmesi önerisi) (Bu konuyla ilgili yukarda satır aralarında öneriler vardı ancak önemine binaen tekrar ve genel bir öneri başlığı altında tekrar yazmak istedim)

GÖRÜŞÜM: Katılıyorum.

----------​

16) Öncelikle tutulacak olan verileri tespit etmemiz gerekiyor. Başlangıç olarak küçük bir çalışma yaptım. Bunu incelerseniz nekadar esnek olduğunu görürsünüz. Ödünç alanlar öğrenci de olabilir, öğretmen de olabilir, veli de olabilir. Ödünç alanların türüne göre tabloları çoğaltabiliriz.

Bu işin temeli önce sağlam bir tablo yapısı ve sağlıklı bir ilişkilendirme oluşturmak. (modalı)

(Programın esnek bir yapısı olması gerektiği, tabloların –gerektiğinde çoğaltılabilecek şekilde- sağlam bir yapıya ve sağlıklı bir ilişkilendirmeye sahip olması gerektiği önerisi)

GÖRÜŞÜM: Sayın modalı ne der de ben katılmam? Ama bu iş, uzmanların üstesinden gelebileceği bir iş. Ben ancak, yapılan çalışmalara hayran hayran bakabilirim.

----------​

17) Şimdi; uygulamada bir de "KİTAP BAĞIŞLAYANLAR" veya "KİTAP VERENLER" gibi bir tablo olsa ve bu tablo aynı zamanda "OKUYUCULAR" ya da "KİTAP ALANLAR" ismiyle anılabilecek tablolarla ilişki kursa bu sayede, kitaplığa kimlerin kitap verdiğini, ne zaman verdiğini, hangi okuyucunun ne kadar kitap verdiğini v.s. gibi verileri de görme imkânımız olur diye düşünüyorum... (gitarisyen)

(Hem bireysel hem de istatistiksel bağlamda kitaplığa kitap veren ya da bağışlayanların tek tek veya toplu olarak kayıtlarının tutulması ve hangi kitapları verdiklerinin görülebilmesi önerisi)

GÖRÜŞÜM: Katılıyorum. (Ne de olsa kendi önerim) :)

----------​

18) aslinda barkod sistemine benzer bir numaralama sistemide kullanilabilir. (dev arsivleri olan okullar icin olabilir) yani kaydet dedikten sonra bu kayitlarin numaralarini yazicidan cikti alabilmeliyiz.

ayrica kucuk bir onerim var. tabi kayda deger bulunur mu sizin takdirinize sunuyorum. kitap listesi raporunu gor dedigimizde yazarin ulkesini gosteriyor. aslinda bu pek onemli degil. onun yerine sayfa sayisi yazsa daha bilgilendirici olur diye dusunuyorum. kolay gelsin. (alper198)

a) (Barkod sisteminin uygulanabilmesi, –yanlış anlamadıysam- bu uygulama sonucunda yazıcıdan etiket bastırarak kitapların numaralandırılması önerisi)
b) (Tüm kitapların liste halinde raporu alınırken özellikle sayfa sayısının raporda gösterilmesi önerisi)​
GÖRÜŞÜM: Katılıyorum. Aşağıda 19. öneri başlığı altında da bu etiket konusuna değindim.

----------​

19) Bilge v2 programı kullanan herkes için, istediği öğelere bağlı olarak istediği biçimde etiket, demirbaş defteri, kart, liste, sonuç vb. çıktı öğelerini düzenleyip bastırma, grafik, kaydetme, diskete alma gibi özellikleri bulunmaktadır. (blues79)

(Programdan isteğe bağlı olarak akla gelebilecek her türlü etiket, demirbaş defteri, kart, liste v.b. gibi öğelerin düzenlenerek bastırılabilmesi, grafik, kaydetme, diskete alma gibi özelliklerin bulunması önerisi)

GÖRÜŞÜM: Katılıyorum. Özellikle, okuyuculara tanıtım kartı verme veya kitapların kapağına ya da içine kitap bilgilerini yapıştırabilmek bakımından kişi veya kitapları tanıtıcı bir etiket uygulaması iyi olur diye düşünüyorum.

----------/----------​

Evet arkadaşlar; top sizde artık. Bu öneriler hakkında buraya veya eklediğim word belgesine görüşlerinizi yazar ve buraya eklerseniz sevinirim. Hem bu şekilde karar vermemiz de kolay olur. Önerileri ve yapılacakları kesinleştirip, artık Access üzerinde çalışmaları da başlatırız sanırım.

Saygılarımla...
 
Son düzenleme:
Katılım
18 Nisan 2007
Mesajlar
2,053
Excel Vers. ve Dili
Access 2019
Merhaba arkadaşlar...

Sayın gitarisyen, çok güzel detaylandırıp maddelere ayırmışsınız..

Başta çok detaya(sorgulama, şifre vs.) girmeden tabloların elemanlarını hazırlamakla başlamak en iyi sanırım. Siz ne düşünürsünüz?

Sayın modalı hocamızın konu içine eklediği çalışmasından esinlenerek, ben de kafamda hemen oluşan elemanları yazdım, ekliyorum.. Bunu çoğaltarak ve-veya eksilterek temeli oluşturalım..

Selamlar
 
Katılım
15 Kasım 2006
Mesajlar
583
Excel Vers. ve Dili
Ms Office 2003 Türkçe
Elinize sağlık arkadaşlar.

Bu aralar yoğunluk tavan seviyelerinde. Ancak ara ara okuma fırsatı bulabiliyorum.

İnşallah önümüzdeki hafta tablo yapılarına son şeklini vermiş oluruz.
 

beab05

Özel Üye
Katılım
19 Mart 2007
Mesajlar
1,371
Excel Vers. ve Dili
Office 2013
Merhabalar;

Yeni54'ün işleri de umarım bu hafta azalmıştır ;) Sadece tabloların olduğu bir vt yi oluştursak başlarız sanırım ve başlamak gerçekten en zor kısmı.Belki de Sayın Taruz ve sayın modalı'nın tablolarından bir harman yapmalı.. İş bölümü yapalım desem bu daha da zor gibi şu aşamada. Bilemiyorum.. Nerden nasıl başlasak??.. Sayın Gitarisyen de bütün öneriler doğrultusunda şu, şu olsun dese (ne de olsa bir kütüphane sahibi) ve bizler de şu, şu da olsun diyerek yapsak??

Not: Sayın Gitarisyen 5. maddede önerinizi yazmışsınız, ben renkler için yeni bir uygulamayı koydum zaten 16 milyon renk seçeneği var onda 255*255*255
Renkler konusunda teknik bilgiye sahip değilim,başka birşey mi demek istediniz bilemiyorum, yanıltıcı bilgi vermek istemem;)
 
Katılım
15 Kasım 2006
Mesajlar
583
Excel Vers. ve Dili
Ms Office 2003 Türkçe
beab05,

şu renk seçme olayı, accessteki renk seçimi şeklinde olabilir mi?
 
Katılım
18 Nisan 2007
Mesajlar
2,053
Excel Vers. ve Dili
Access 2019
Sayın beab05,

Kendi adıma şunu söyleyebilirm ki; yaptığınız bu uygulama, mevcut kullandığım access programlarıma küçük çaplı bir devrim yaşattı.. Tekrar teşekkür ederim..

Yapacağımız bu uygulamada kullanmak için izninizle biçimde bir kaç değişiklik yapmak istiyorum..

Selamlar..
 
Katılım
15 Kasım 2006
Mesajlar
583
Excel Vers. ve Dili
Ms Office 2003 Türkçe
Yeni54, bir bakar mısın, doğru mu anlamışım?? Üstelik bu diğerlerine göre çok daha kolay oldu
Olay bu işte. Teşekkür ederim beab05. Gerçekten çok iyi oldu.

Bu arada farkettiyseniz yavaş yavaş alt yapı kuruluyor. Bunları hep projemizde kullanacağız.

Hızımız yavaş olsa da devam arkadaşlar.
 

beab05

Özel Üye
Katılım
19 Mart 2007
Mesajlar
1,371
Excel Vers. ve Dili
Office 2013
Kendi adıma şunu söyleyebilirm ki; yaptığınız bu uygulama, mevcut kullandığım access programlarıma küçük çaplı bir devrim yaşattı.. Tekrar teşekkür ederim..

Yapacağımız bu uygulamada kullanmak için izninizle biçimde bir kaç değişiklik yapmak istiyorum..

Selamlar..
Merhaba;

Güzel sözleriniz için size ve yeni54 e teşekkür ederim, Dilediğiniz gibi değişiklik yapın, canınız ne isterse. ;)
 

gitarisyen

Özel Üye
Katılım
25 Ağustos 2007
Mesajlar
218
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2003 Türkçe
Sayın beab05;

Benim kesinlikle söylemek istediğim şey buydu... Ellerinize sağlık... Ama Access'te yapılıp yapılmayacağını bilemediğimden çok açık ifade edemedim demek ki... Ama siz bunu yaptığınıza göre, "Access'te yapılamayacak bir şey var" dediklerinde, ilk aklıma gelen isimlerden birisi olacaksınız ve cevabım şu olacak: "Hayır, beab05 bunu yapar"...

Saygılarımla...
 
Katılım
15 Haziran 2006
Mesajlar
3,704
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Merhabalar,

Ben forumun Excel' ciler tarafında olmama rağmen, Access bölümünde bu başlığı yakından takip etmekteyim.

Müthiş bir azim ve işbirliği gösteriyorsunuz.

Sadece tebriklerimi sunmak ve başarılar dilemek için araya girdim. Kusura bakmayın.

İyi çalışmalar ve başarılar ....
 

beab05

Özel Üye
Katılım
19 Mart 2007
Mesajlar
1,371
Excel Vers. ve Dili
Office 2013
Merhabalar,

Ben forumun Excel' ciler tarafında olmama rağmen, Access bölümünde bu başlığı yakından takip etmekteyim.

Müthiş bir azim ve işbirliği gösteriyorsunuz.

Sadece tebriklerimi sunmak ve başarılar dilemek için araya girdim. Kusura bakmayın.

İyi çalışmalar ve başarılar ....
Sayın fpc;
Yakın ilginiz ve güzel düşünceleriniz için teşekkür ederiz..
 
Üst