Etopla ile tarih aralığını toplamak

Excel Vers. ve Dili
2003
Benim toplamak istediğim tarih aralığında bir toplama ama belli bir tarih aralığı ve bir koşul ile birlikte. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003
Evet teşekkürler istediğim tam olarak bu.
Benim istediğim işlem için daha kısa bir formül yok mu acaba?
Bu baya uzun ve ben bunu kendime göre uyarlamaya kalktım ama beceremedim.

Yardımın için teşekkür ederim. çözmeye çalışacağız artık.

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
hımm 2. sayfadaki formüller 1. sayfadakileri ayrıştırıp ay ay dökümlerini getriyor ondan kısası da yok bildiğim kadarı ile biraz kurcalayın olmassa ben yardımcı olurum.

Excel Vers. ve Dili
2003
Formül çok güzel olayı baya çözdüm ama burda tarihleri sadece ay olarak ayırıyor benim yapmak istediğimde yıl olarakta ayırmam gerekiyor. Eğer ilgilenebilirsen sevinirim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Ben dosyanızı hazırlarken siz yeni dosya eklemişsiniz.Yıl meselesine gelincede bende orda kitlendim işte daha önce böyle bişeye ihtiyacım olmadı çünkü.

Excel Vers. ve Dili
2003
Ilgine gerçekten çok teşekkür ederim.
Benim internetcafem var. Onun hesaplarını tuttuğum bir çalışmam var. Onun içinde bu formüle ihtiyacım var. Istersen onu sana gönderirim. Kendi bildiğim kadarı ile işime yarayacak bir çalışma yaptım kendimce. Ama çok fazla bir bilgim olmadığı için çok basit formülleri bile belki çok dolaylı olarak yazarak veya manuel olarak girerek yaptım. 3 yıldırda aynı dosyayı kullanıyorum. Dataya direk yazıp diğer taraflarda otomatik görmek mümkündür mutlaka ama benim o kadar bilgim yok maalesef.

Başını ağrıttım kusura bakma.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Formül çok güzel olayı baya çözdüm ama burda tarihleri sadece ay olarak ayırıyor benim yapmak istediğimde yıl olarakta ayırmam gerekiyor. Eğer ilgilenebilirsen sevinirim.
Yıl içinde ayrımadan kastınız nedir, her yıl için ayrı bir tablomu yoksa aynı tablo üzerinde değişken yılı göstermekmi. Ben bir örnek vereyim eğer bu şekilde değilse daha detaylı şekilde açıklayınız..

E1 hücresine almak istediğiniz Yılı yazınız, örnek 2009 gibi..

Daha sonra B4 hücresindeki formülü aşağıdaki gibi değiştirerek tablonun diğer hücrelerine kopyalayınız..

=TOPLA.ÇARPIM((METNEÇEVİR(TL!$A$2:$A$500;"aaaayyyy")=B$3&$E$1)*(TL!$B$2:$B$500=$A4)*(TL!$C$2:$C$500))

.

Excel Vers. ve Dili
2003
Etopla

Yapmak istediğim tam olarak yıllar bazında ve aylar bazında toplama işlemi. Data kısmına girilen dataların aylar ve yıllar bazında toplatmak istiyorum. Bir ayda 30 datada olabilir 1 datada olabilir.

Şimdiden yardımınız için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Yapmak istediğim tam olarak yıllar bazında ve aylar bazında toplama işlemi. Data kısmına girilen dataların aylar ve yıllar bazında toplatmak istiyorum. Bir ayda 30 datada olabilir 1 datada olabilir.

Şimdiden yardımınız için teşekkür ederim.
Merhaba,

B3 hücresine formülünü yazarak tablonun diğer hücrelerine kopyalayınız..

=TOPLA.ÇARPIM((METNEÇEVİR('DATA GİRİŞ'!$A$2:$A$50;"aaaayyyy")=B$2&ARA(2;1/($B$1:B$1<>"");$B$1:B$1))*('DATA GİRİŞ'!$B$2:$B$50=$A3)*('DATA GİRİŞ'!$C$2:$C$50))

.

Excel Vers. ve Dili
2003
Merhaba,

B3 hücresine formülünü yazarak tablonun diğer hücrelerine kopyalayınız..

=TOPLA.ÇARPIM((METNEÇEVİR('DATA GİRİŞ'!$A$2:$A$50;"aaaayyyy")=B$2&ARA(2;1/($B$1:B$1<>"");$B$1:B$1))*('DATA GİRİŞ'!$B$2:$B$50=$A3)*('DATA GİRİŞ'!$C$2:$C$50))

.
Çok Teşekkür Ederim
Ellerine Sağlık
Tam istediğim Bu işte.
Şimdi ben kendim uğraşarak esas uygulamayı yapacağım çalışma kitabında yazmaya çalışacağım bu formulü.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Rica ederim, iyi çalışmalar..

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Ömer Hocam
Günlerdir uğraşıyordum.
Gerçekten ellerinize sağlık.
Enfes.
Derde derman.

Teşekkür ediyorum.

Excel Vers. ve Dili
2003
Etopla Kullanımı

Merhabalar,

Excel de 11 ile gösterilen yerdeki formülle şunu yapmak istiyorum: A15 (01.05.2013) tarihinin olduğu değerleri toplasın.
Formüldeki =ETOPLA(A4:A6;"=01.06.2013";(C4:C6)) tarih aralığını A15’ten çekmeli oradan çektiğinde toplam 0 (sıfır) oluyor. Oradaki değer de 11 olmalı.
Konuyla ilgili yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

Ekli dosyalar

ZorBey_

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Merhaba İyi Çalışmalar
Denermisiniz
ETOPLA(A4:A6;A15;(C4:C6))

ZorBey_

Destek Ekibi
Destek Ekibi