Eğersay formülü yerine başka bir formül

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2021 TR 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29.03.2025
Herkese hayırlı akşamlar.

Gönderdiğim dosya içinde gerekli açıklamayı yaptım, EĞERSAY formülü ile şahısların sicillerini dosya içerisinde geçen siciller ile karşılaştırıp, kaç tane olduğunu buluyordum.

Ancak dosya içerisinde para kısmındaki rakamla siciller aynı olduğu zamanda şahsın sicil toplam sayısı fazla çıkıyor, EĞERSAY formülü yerine başka bir formül kullanılabilir mi? Bunu nasıl çözebilirim?

Şimdiden herkese teşekkürler.

Dosya linki.
http://s2.dosya.tc/server/hyVlVz/Yeniklas_r.rar.html

Excel Vers. ve Dili
2010-2013
26.07.2019
Herkese hayırlı akşamlar.

Gönderdiğim dosya içinde gerekli açıklamayı yaptım, EĞERSAY formülü ile şahısların sicillerini dosya içerisinde geçen siciller ile karşılaştırıp, kaç tane olduğunu buluyordum.

Ancak dosya içerisinde para kısmındaki rakamla siciller aynı olduğu zamanda şahsın sicil toplam sayısı fazla çıkıyor, EĞERSAY formülü yerine başka bir formül kullanılabilir mi? Bunu nasıl çözebilirim?

Şimdiden herkese teşekkürler.

Dosya linki.
http://s2.dosya.tc/server/hyVlVz/Yeniklas_r.rar.html
=EĞERSAY($H$2:$L$10;A2)&A2 bu formül işinizi görebilir

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2021 TR 64 Bit
29.03.2025
Sayın excel_ance ilginiz için teşekkür ediyorum, ancak hücreler G sütunu ile CD sütunu arasında olacak, sizin formülü E7 hücresine uyguladığım zaman 10666 çıktı, benim istediğim sicillerin toplanması değil, sadece dosya içerisinde bu sicillerin kaç tane bulunduğunu bulmaktı?

E7 hücresinde 3 tane 666 bulması gerekiyor.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
.

E2 hücresine;

İngilizce:

Kod:
=SUMPRODUCT((($G$2:$CD$10=A2)*(MOD(COLUMN($G$2:$CD$10)+1;2))))
Türkeçe:

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((($G$2:$CD$10=A2)*(MOD(SÜTUN($G$2:$CD$10)+1;2))))
Veya dizi formülü olarak:

Kod:
=SUM(($H$2:$CD$10=A2)*(MOD(COLUMN($H$2:$CD$10)+1;2)))

Kod:
=TOPLA(($H$2:$CD$10=A2)*(MOD(SÜTUN($H$2:$CD$10)+1;2)))

yazıp, yeterince aşağıya doğru kopyalayın.

.

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2021 TR 64 Bit
29.03.2025
İdris Bey ilginiz ve cevabınız için çok teşekkür ediyorum, ancak ilk formül DEĞER, ikinci formül AD şeklinde çıkıyor, sonuç üretmedi, ayrıca burada formül içerisindeki modülo'da bir hata mı var?

Excel Vers. ve Dili
2010-2013
26.07.2019
Sayın excel_ance ilginiz için teşekkür ediyorum, ancak hücreler G sütunu ile CD sütunu arasında olacak, sizin formülü E7 hücresine uyguladığım zaman 10666 çıktı, benim istediğim sicillerin toplanması değil, sadece dosya içerisinde bu sicillerin kaç tane bulunduğunu bulmaktı?

E7 hücresinde 3 tane 666 bulması gerekiyor.
orada gösterilen değer 10 tane 666 sicilinin olduğunu gösteriyor toplama yapmıyor esasında

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
.

Bazı sorularda dikkatimi çekiyor. Bunu nasıl anlatsam diye düşünüyordum

Sonunda sorunun sorulduğu yerde bu sorunun nasıl olması gerektiği sorunu sorulduğu yerde yaparsam daha uygun olacağını düşündüm. Ve bundan başlıyorum:

Soru nasıl olmalıydı:

"Eğersay formülü yerine başka bir formül" yerine "Sütun atlatarak koşullu sayma nasıl yapılır?"

şeklinde olmalıydı.

.

Excel Vers. ve Dili
2007 ingilizce
Aşağıdaki formül işinize yarayabilir:

Sicil ve Adı Sütunları arasına yeni bir sütun açın

=(A2&C2) ile sicil ve adı kutularını birleştirin, 111Ali gibi, aşağıya doğru çekince hepsi birleşir.

Boyalı kısımlardaki sicil no. yerine bu B sütunundaki bilgileri girebilirsiniz. Örn. 111 için =B2

yazarak olabilir.

B sütununu daha sonra Hide ile kapatabilirsiniz.

İyi çalışmalar,