eğer,yatay ve düşey aramanın beraber kullanımı

Katılım
12 Eylül 2006
Mesajlar
7
Excel Vers. ve Dili
ofis 2003
merhaba arkadaşlar,işyerinde kullanmak için tüik hayvancılık verilerinden değerleri toplamam gerekiyor,formülle yapmak istiyorum ama olmadı.
dosyayı ekte veriyorum,istenenler şunlar:
yıllara göre illerin toplam hayvan sayıları.
yapmak istediğim:
tabloda 2002-2003... yıllarına ait koyun sığır sayıları var,bu sayılarda 2-3 farklı kalemde yerli-melez gibi yazılmış.

a sütununda yıllar
b de hayvan kodu
c de hayvan türü
d de hayvan sayısı yazıyor

almak istediğim sonuç şu:

2002 yılına ait verilerden sığır (melez) ve sığır (yerli) olan hayvan sayısı toplamı
2003 yılına ait verilerden sığır (melez) ve sığır (yerli) olan hayvan sayısı toplamı
2004 yılına ait verilerden sığır (melez) ve sığır (yerli) olan hayvan sayısı toplamı
2002 yılına ait verilerden koyun(merinos) ve koyun (yerli) olan hayvan sayısı toplamı.......vs.
şeklinde.
basit bir şey ama 81 il var,her ilin yıllara göre hayvancılık sütunları farklı,örneğin 2002 de koyun merinos var,2004 de yok,sütun olarak da yer almıyor;0 değeride yok yani.2002 yılı için 15 satır veri 2003 için 10,2004 için 18 gibi.
sabit olan isimler ,onları da ara bul yaptırmak gerekiyor.
birde bu formülü kopyala yapıştır yapmam gerekiyor.

biraz uzun oldu,ilgilenen arkadaşlara teşekkürler.
 

İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Katılım
21 Ekim 2005
Mesajlar
17,104
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Dosyannız ekte.

En uygunu Pivot Table - Özet Tablo ile yapmaktır.

..

Dosya güncellendi.

..
 
Son düzenleme:
Katılım
12 Eylül 2006
Mesajlar
7
Excel Vers. ve Dili
ofis 2003
teşekkürler yurttaş,bunu denedim ama sığır (kültür)+ sığır (melez) ,koyun yerli + koyun merinos toplamını otomatik alamıyorum.
 

İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Katılım
21 Ekim 2005
Mesajlar
17,104
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Özel Mesajla:

"sayfa birleştirme

--------------------------------------------------------------------------------

merhaba,başka bir konuda bilgi almak istiyorum:
sizin yaptığınız dosyadaki gibi sayfaları nasıl birleştirebilirim?
birde birleştirirken verileri seçerek alabilirmiyim?

teşekkürler"

sorusuna yanıt.

Aşağıdaki kodlarla bir kitaptaki sayfaları "veritabanı" sayfasında toplayabilirsiniz.

Kodlar alıntıdır.

Option Explicit

Sub CopyUsedRangeValues()
Dim sh As Worksheet
Dim DestSh As Worksheet
Dim Last As Long
If SheetExists("veritabanı") = True Then
MsgBox "The sheet Anasayfa already exist"
Exit Sub
End If
Application.ScreenUpdating = False
Set DestSh = Worksheets.Add
DestSh.Name = "veritabanı"
For Each sh In ThisWorkbook.Worksheets
If sh.Name <> DestSh.Name Then
If sh.UsedRange.Count > 1 Then
Last = LastRow(DestSh)
With sh.UsedRange
DestSh.Cells(Last + 1, 1).Resize(.Rows.Count, _
.Columns.Count).Value = .Value
End With
End If
End If
Next
Application.ScreenUpdating = True
End Sub



Function LastRow(sh As Worksheet)
On Error Resume Next
LastRow = sh.Cells.Find(What:="*", _
After:=sh.Range("A1"), _
Lookat:=xlPart, _
LookIn:=xlFormulas, _
SearchOrder:=xlByRows, _
SearchDirection:=xlPrevious, _
MatchCase:=False).Row
On Error GoTo 0
End Function

Function Lastcol(sh As Worksheet)
On Error Resume Next
Lastcol = sh.Cells.Find(What:="*", _
After:=sh.Range("A1"), _
Lookat:=xlPart, _
LookIn:=xlFormulas, _
SearchOrder:=xlByColumns, _
SearchDirection:=xlPrevious, _
MatchCase:=False).Column
On Error GoTo 0
End Function
Function SheetExists(SName As String, _
Optional ByVal WB As Workbook) As Boolean
On Error Resume Next
If WB Is Nothing Then Set WB = ThisWorkbook
SheetExists = CBool(Len(Sheets(SName).Name))
End Function

..
 
Son düzenleme:
Katılım
12 Eylül 2006
Mesajlar
7
Excel Vers. ve Dili
ofis 2003
yurttas te&#351;ekk&#252;rler,yapmaya &#231;al&#305;&#351;t&#305;&#287;&#305;m buydu,son bir sorunum kald&#305;:size g&#246;nderdi&#287;im dosya boyutu foruma y&#252;kleme s&#305;n&#305;r&#305;n&#305; a&#351;t&#305;&#287;&#305; i&#231;in ben illerin bir k&#305;sm&#305;n&#305; silmi&#351;tim.t&#252;m illerin oldu&#287;u dosyaya bunu ben uygulayabilirmiyim?dosyay&#305; size mi g&#246;ndereyim?birde verilerden at,deve gibi s&#252;tunlar&#305;n g&#246;sterilmemesi m&#252;mk&#252;nm&#252;?
 

İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Katılım
21 Ekim 2005
Mesajlar
17,104
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
yurttas te&#351;ekk&#252;rler,yapmaya &#231;al&#305;&#351;t&#305;&#287;&#305;m buydu,son bir sorunum kald&#305;:size g&#246;nderdi&#287;im dosya boyutu foruma y&#252;kleme s&#305;n&#305;r&#305;n&#305; a&#351;t&#305;&#287;&#305; i&#231;in ben illerin bir k&#305;sm&#305;n&#305; silmi&#351;tim.t&#252;m illerin oldu&#287;u dosyaya bunu ben uygulayabilirmiyim?dosyay&#305; size mi g&#246;ndereyim?birde verilerden at,deve gibi s&#252;tunlar&#305;n g&#246;sterilmemesi m&#252;mk&#252;nm&#252;?
1. Yukar&#305;daki kodlarla kitapta yer alan t&#252;m illere ait sayfalar&#305; "veritaban&#305;" sayfas&#305;na aktarabilirsiniz.

2. Pivot Table - &#214;zet Tablo olduk&#231;a elveri&#351;li, esnek bir yap&#305;s&#305; vard&#305;r. Bunu &#246;&#287;renin.

3. Veriler olu&#351;unca Pivot Table - &#214;zet Tablo'nun bakt&#305;&#287;&#305; alan&#305; yeniden ayarlaman&#305;z gerekir.

4. Bu Tablo &#252;zerinde istemediklerinizi g&#246;rebilir veya g&#246;rmeyebilirsiniz. &#304;ster il baz&#305;nda ister hayvan baz&#305;nda ister y&#305;l baz&#305;nda veya hepsini neyi g&#246;rmak veya g&#246;rmemek istiyorsan&#305;z bu tablo ile oynayarak yapabilirsiniz. Onun i&#231;in bu tabloyu biraz kurcalay&#305;n derim.


.
 
Katılım
12 Eylül 2006
Mesajlar
7
Excel Vers. ve Dili
ofis 2003
tamam yurttas,u&#287;ras&#305;yorum tablo &#252;zerinde.
kodu &#231;al&#305;&#351;t&#305;rd&#305;m,sayfalar&#305; birle&#351;tirdim,&#246;zeti de ald&#305;m ama sizinki gibi olmad&#305;,deniyorum.y&#305;l-cins b&#246;l&#252;m&#252; sizinkine uymad&#305; bir t&#252;rl&#252;. :(
 
Katılım
12 Eylül 2006
Mesajlar
7
Excel Vers. ve Dili
ofis 2003
biraz oldu gibi,&#231;al&#305;&#351;&#305;p geli&#351;tirmem laz&#305;m. :)
 
Üst