"Eğer" komutunu performans değerlendirme için kullanmak istiyorum. Yardım ltf.

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
"Eğer" komutunu performans değerlendirme için kullanmak istiyorum. Yardım ltf.

Arkadaşlar merhaba. Çalışanlar ile ilgili performans değerlendirmesi yapacağım. Fakat işin içine bi kaç sütünda birbirine bağlantılı veriler girince, cüzi miktardaki excel bilgim yetersiz kaldı. Sizlerden bu konuda yardım rica ediyorum.

yukarıdaki resimde;

A sütunundaki tarihler içerisinden istediğim bir tarih içinde, B sütunu içinde istediğim bir isimdeki personelin O sütunundaki performans değerlerinin başka bir sayfada yada aynı sayfada ortalamasının direkt yazılmasını istiyorum.

Bana göre imkansız gibi geldi (cüzi bilgimle) ama belki bunun basit bir yolunu bilen, bu konuda bana yardım edebilecek bir arkadaş çıkar umuduyla yazdım.

İlgilenecek veya en azından yönlerdirecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-01-2026
Merhaba,

Dosyanızı yada küçük bir örneğini ekleyiniz, çabuk ve doğru çözüm almanız kolaylaşır.

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-01-2026
Merhaba,

Dosyanız ekte..

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
bir ricam daha var

Birşeyi fark ettim de;

Bazen aynı tarihte aynı personel 3,4,5... işlem yapıyor. o zaman formüldeki /2 kısmı yanlış hesaplıyor. "/2" yerine ne yazabiliriz ki, 2 den fazla işlemde o işlem sayısına bölebilsin performansı?

tekrar rahatsız ettim sizi.. kusura bakmayın lütfen..

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Birşeyi fark ettim de;

Bazen aynı tarihte aynı personel 3,4,5... işlem yapıyor. o zaman formüldeki /2 kısmı yanlış hesaplıyor. "/2" yerine ne yazabiliriz ki, 2 den fazla işlemde o işlem sayısına bölebilsin performansı?

tekrar rahatsız ettim sizi.. kusura bakmayın lütfen..

TOPLA.ÇARPIM((Sayfa1!A7:A203=A6)*(Sayfa1!B7:B203=B6)*(Sayfa1!O7:O203))/TOPLA.ÇARPIM((Sayfa1!A7:A203=A6)*(Sayfa1!B7:B203=B6))

FORMÜLÜN SONUNA "TOPLA.ÇARPIM((Sayfa1!A7:A203=A6)*(Sayfa1!B7:B203=B6))" YAZDIM OLDU.. SADECE ÇIKAN DEĞER 0 İSE,HATA OLARAK GÖSTERİYOR. Bİ BU KALDI :( SAYENİZDE KENDİM YAPABİLDİM. TEŞEKKÜR EDERİM..