Eğer Formülünde ince bir nokta

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Ortalama başlığı altında denermisiniz formülü aşağı doğru sürükleyiniz

Kod:
=EĞER((D2*40%)+(E2*60%)>=60;TOPLA((D2*40%)+(E2*60%));F2)

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Malasef bu formülde olmadı, aynı notlar üzerinde yaptığım iki farklı çalışmanın dosyasını ekliyorum.
Dosya içinde farklılıklara dair gerekli açıklamaları yaptım. Belki bu daha faydalı olabilir.

Ekli dosyalar

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
syn tountzai, önceki 23 mesajlarda, öğrencinin geçmek için hangi sınavda hangi notu alması gerektiği, kriterler nedir parça parça açıklamışsınız.
son örnek dosyanızda bunları belirterek tekrar ekleyiniz. hesabınızı kontrol etmek için önceki 23 mesajda ne yazmışsınız hepsini okuyarak kriterleri toparlamamız pek mümkün olmuyor.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Dosya içinde soru sordum
1. Sarı satır Kaldı sonuç doğru. Çünkü, öğrenci Final ve bütünlemede (ana koşul olan) ihtiyacı olan 60 puanın üzerine çıkamadı.
2. Yeşil satırda geçti, sonuç doğru. Çünkü Öğrenci Vizeden ve finalden yeterli puanı aldı ( Ana koşul olan Final >60 ın üzerinde)

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın tountzai,

Anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla, makro ile yazılmış örnek ektedir. Butona tıklayarak sonuçları gözlemleyiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Sayın tountzai,

Anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla, makro ile yazılmış örnek ektedir. Butona tıklayarak sonuçları gözlemleyiniz.
Şaban Bey, ilginiz için teşekkürler.

- 3. ve 8.satırda Geçmesi gereken öğrenci ( Mehmet ler ) Kaldı görünüyor,

Bu denetimi makro kullanmadan Eğer şablonu içinde nasıl yapabiliriz. Mevcut formülde eksik yaptığım nokta neresi

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın tountzai,

Malesef formüller hakkında yeterli bilgiye sahip değilim.

Eğer makrolu çözüm işinizi görürse, gözden kaçırdığım noktayı düzelterek dosyayı tekrar ekliyorum.

Not : İstediğiniz kadar öğrenci ekleyebilirsiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Dosya kaldırıldı yeni bir hata buldum.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Bu haliyle tam olarak uyum sağlamıyor. Mantık oalrak olabilir gibi geliyor. Aşağıdaki formülde eksiğim yada fazlam ne acaba

=EĞER(E2>59,5;D2*0,4+E2*0,6);EĞER(E2<59,5;D2*0,4+F2*0,6;D2*0,4+E2*0,6);EĞER(F2>59,5;D2*0,4+F2*0,6;D2*0,4+F2*0)

Excel Vers. ve Dili
MS Office 2016 TR
Aslında sitediğiniz şey basit gibi, üstadlarımız daha iyi anlar ama istekleriniz içerisinde esksikler var gibime geliyor.

Şimdi öğrencinin vizesi kaç olursa olsun eğer finalden ve bütünlemeden 60 altında alırsa kalsın diyorsunuz. Ben şahsen I2 hücresine =EĞER(E2>59,5;"GEÇTİ";EĞER(F2>59,5;"GEÇTİ";"KALDI")) bu formülü yazarak bunu elde edebiliyorum.
Ama birde öğrencinin finali ya da bütünlemesi 60'ın üstünde diyelim, bu öğrencinin geçebilmesi için ortalamasının kaç olması lazım? Yine 60 mı yoksa daha farklı bir ortalama mı lazım?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Evet hocam 35.mesajımda göndermiş olduğum dosya işinize geliyorsa onu kullanınız.Ama bence bu şekil öğrenciye puanda hata yapmış olabilirsiniz.

Aşağıda ki dosya ise bence tam puan hesaba katılıyor öğrencinin hakını yememiş olursunuz.

Yinede karar sizin hangi dosyayı kulanırsanız kulanın önemli olan finale geldik sayılır.

İyi çalışmalar.

Not:J ve K sütunları mavi renge boyatım yardımcı sütun olarak, formülleri çoğaltırken onlarıda çoğaltmayı unutmayınız.

İsterseniz başlığı değiştirin Vize+Final+Bütünleme yazarsanız başka hocalarımız arama yaparken daha çabuk neticeye ulaşırlar.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Alternatif olarak aşağıdaki formülü denermisiniz. Atladığım noktalar olabilir belirtirseniz düzeltmeye çalışırım.

Kod:
=EĞER(BAĞ_DEĞ_SAY(D2:F2)<2;"";EĞER(VE(E2>=60;F2="";(D2*0,4)+(E2*0,6)>=60);"GEÇTİ";EĞER(VE(F2<>"";F2>=60;(D2*0,4)+(F2*0,6)>=60);"GEÇTİ";"KALDI")))

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Değerli vakitini ayırıp Yardımcı olmaya çalışan Mami68 arkadaşıma, çalışmasıyla isteğime cevap veren Excel113 arkadaşıma ve bilgilerini benimle paylaşma cömertliğini sunan Uzmanamele, S.Yiğit, Haletiruhiyem, Şaban Sertkaya, Korhan Ayhan adlı arkadaşlarıma çok teşekkür eder, Sevgi ve saygılarımı sunarım.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Sayın tountzai

Doğru cevap almanıza gerçekten sevindim çünkü 2-gün uğraştık doğru cevap bulmak için.

Ve geri dönüşünüz için teşekkür ederim.Ama unutmayalım ki,burası excel.web.tr geçte olsa cevabınızı alırsınız.Pes etmek yok,hocalarımızın da ilgisine teşekkürler.

İyi çalışmalar.

Not: Başlığıda değiştirirseniz sevinirim.