Eğer formülü ve e topla formülünün birleşik kullanılması

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba Sayın BURAN.

Afaki sözler üzerinden değil de örnek veri üzerinden konuşmak lazım.
Aşağıdaki mavi renklendirdiğim cümleniz net değil bence.
Karşılaştırma kriterlerini net ifade etmelisiniz.
Benim KPSS olayı ile ilgili hiçbir bilgim, tecrübem yok o nedenle söylediklerinizi tam anlayamıyorum. Zira KPSS olayı çıktığında biz çoktan kamuda çalışmaya başlamıştık.
Gönderdiğim belge üzerinde bahsettiğiniz işlemi elle yazarak yapın ve bu işlemi nasıl yaptığınızı da bir metin kutusuna yazın ki formül oluştururken tüm seçeneklerin dikkate alınmasını sağlamış oluruz. Gördüğünüz gibi belgeniz ve sorunuz ilgimi çekti ve epeyce zaman ayırarak birşeyler yaptım, destek vermeye devam etmek isterim ve ihtiyacınızın tam olarak karşılanması hususunda elbette destek olurum. Yoğunluğum olmadığında bakarım.
Yani ben ösymnin açıklayacağı kılavuzu sisteme eklediğim zaman, aynı kadrolarda geçmiş yıllarda ne kadar alım yapılmış, hangi puana göre alım yapılmış tüm karşılaştırkmaları yaparak bize öneri sunması mümkün olur mu?
.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2013 Türkçe
hocam şimdi şöyle ekpss 2012'de yapılamay başlandı ve her dönemde kamu kuruluşları dpb'na boş kadroları bildirirler ve dpb'da ösym'ye bu kadroları teslim eder, ösym dpb tarafından kendisine sunulan boş kadroları tercih kılavuzu haline getirir ve adaylara sunar, dönem dönem yapılan bu yerleştirmelerde bu ösymnin tercih kılavuzu baz alınır, bu kılavuzdaki kurumlara tercih yapılır. ilk gönderdiğim dosyadaki ömss 2012-1 ömss 2013-1... bu listeler ösym tarafından o dönemde açılmış kadrolara ilişkin verilerdir, yani o dönemki tercih kılavuzu.

Benim yapmaya çalıştığım şeyse şu; ben engelli memur adayının bilgilerini girdiğimde, eğtiim düzeyi, hangi kuruma yerleşmek istediğini, öncelikli hangi ünvanlara hangi illere yerleşmek istediğiini belirtitğimde sistem o istenen kurumlar ve ünvanlara göre kişinin şimdiki puanını ele alsın ve geçmiş yıllarda yapılan alımlarla karşılaştırsın, aldığı puana göre veya başkaca kıstaslara göre (şu an aklımda yok) geçmişteki tüm alımları analiz ederek 30 tane tercih önersin.

biraz daha açacak olursak, kişi eğitim düzeyi, atanmak istediği 5 tane il tercihi, 5 tane kurum tercihi ve 10 tane ünvan tercihi yazsın örneğin, bunlar 1 tane de olabilir, fakat en fazla 5 5 10 şeklinde olsun. kişinin yerleşmek istediği bu il, ünvan ve kurum tercihleri ile puanını ele alsın sistem. bu tercihlerine göre geçmiş yıllarda yapılan tüm alımları irdelesin, ve yerleşme ihtimali olan kadroları önersin 30 tane.

Fakat bu kadrolar şu an mevcuttaki boş kadrolar değil de, ösym'nin temmuz ayı içinde açıklayacağı tercih kılavuzundaki kurum, kadro ve ünvanlar olsun, diyeceksiniz ki bu nasıl mümkün olur, biz ösym tercih kılavuzunu yayınlamış varsayımıyla eski bir kılavuz üzerinden hareket edelim, yeni kılavuz yayınlandığında ben onu kopyala yapıştır yoluyla ekleyeyim.

Nasıl bir tablo ihtiyacınız olduğunu bilemediğimden dolayı direk tercih kılavuzunun linkini vereceğim, bu linkte hem ortaöğretim hem lisans hem önlisank kılavuzları mevcut.
http://www.osym.gov.tr/belge/1-24798/20152-ekpsskura-ile-engelli-kamu-personeli-yerlestirme-.html

Kusura bakmayın çok uzun yazdım, belki yine dağıldı :) aslında yapmak istediğim şey kafamda çok net fakat yazıyla anlatamadım sanırım. inşallah anlatmışımdır. Çok emeğiniz geçti, çok teşekkürler.

Son düzenleme:

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Tekrar merhaba.

Son cevabıma (19 numaralı cevap) eklediğim belgeyi yeniledim, tekrar indirerek kontrol edin.
Eklenen sayfa : BARAN2

Belgenin biraz daha hızlanması için; son eklediğim sayfa işinizi görüyorsa,
önceki yapıya ilişkin işlemleri/formülleri ve sayfayı temizlediğimizde belge biraz daha hızlanacaktır.

Yeni sayfanın mantığı şu şekilde, tercih edilen iller/kurumlar ve unvanlardan en az birer tanesine uyup,
puanın yeterli olduğu kadrolar büyük puandan küçük puana doğru listelenmektedir.
.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Tekrar merhaba.

Son cevabıma (19 numaralı cevap) eklediğim belgeyi yeniledim, tekrar indirerek kontrol edin.
Eklenen sayfa : BARAN2

Belgenin biraz daha hızlanması için; son eklediğim sayfa işinizi görüyorsa,
önceki yapıya ilişkin işlemleri/formülleri ve sayfayı temizlediğimizde belge biraz daha hızlanacaktır.

Yeni sayfanın mantığı şu şekilde, tercih edilen iller/kurumlar ve unvanlardan en az birer tanesine uyup,
puanın yeterli olduğu kadrolar büyük puandan küçük puana doğru listelenmektedir.
.
ömer hocam ellerine sağlık, kılavuz da çok güzel olmuş, son olarak, yeni kılavuz yayınlandığında ben o kılavuzu nereye eklemeliyim, onun adı da EKPSS 2016/1 Olacak, yeni yazan bölüme EKPSS 2016-1 yazacağım, EKPSS 2015-2'yi de eskilerin altına yazacağım anladığım kadarıyla. peki kılavuzdaki verileri nereye ekleyeceğim. ve yeni kılavuzu eklediğim zaman, geçmişe dönük analizlere 2015-2'yi de dahil eder değil mi?

Bir de BARAN sayfasındaki ünvan ve kurum sıralamaları da lazım bana, o sayfayla ikinci sayfayı kopyala yapıştır yoluşla birleştirsem bir sıkıntı olur mu?

Son düzenleme:

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Merhaba.
Önceki eklediğim belgeden kalma BARAN sayfasındaki yapı lazım mıdır acaba?

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Ayrı sayfada mı olacak ? Yani BARAN sayfası kalacak mı silinecek mi?
Silinecekse o listelemeyi BARAN2 sayfasına almak lazım.

Excel Vers. ve Dili
Ayrı sayfada mı olacak ? Yani BARAN sayfası kalacak mı silinecek mi?
Silinecekse o listelemeyi BARAN2 sayfasına almak lazım.
tek sayfada olursa iyi olur, BARAN2 sayfasında eğitim durumu, ünvan falan seçildiğinde o tablolar da otomatik verileri getirsin

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Tekrar merhaba.

.