Düşeyarada sütun indis sayısının pratik bir yolu var mıdır?

Excel Vers. ve Dili
excel fonksiyonlar
Forumda emeği geçen tüm arakadaşlara merhaba. Düşeyara formülü ile çalışırken genelde A satırına ve A sütununa bir rakam dizisi yazıyorum ve düşeyara formülündeki sütun indise adres olarak A satırındaki değerleri veriyorum. Böylelikle tektek elle 2,3,4... gibi yazma derdinden kurtuluyorum. Ama bunları sabitlemek için tekrar elle girip F4'e basmak durumunda kalıyorum. Sorum şu : Yukardaki şekilde oluşturmuş olduğum bir düşeyara formülünün sütün indis bölümünü seçerek tek bir hamlede sabitlemenin imkanı var mıdır ? İlgilenen aekadaşlara teşekkürler :)

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
birkaç yöntem önerilebilir, örnek dosya ekleyebilirmisiniz.

Excel Vers. ve Dili
excel fonksiyonlar
Düşeyara sütun indis sabitleme

hocam örnek bir dosya yolladım. Teşekkürler :)

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
sütun indis sayısı yerine satır() veya sütun() kullanabilirsiniz
aşağıdaki formülü deneyin

=DÜŞEYARA($D$16;$D$8:$K$10;(SÜTUN()-3);0)

Excel Vers. ve Dili
excel fonksiyonlar
Hocam aklınıza yüreğinize sağlık. Çok teşekkürler. :)

Excel Vers. ve Dili
Windows 7 TR
Ofis 2010 TR
Merhaba,

Benimde sanırım aynı şeye ihtiyacım var. Bende DÜŞEYARA förmülünü çok kullanıyorum fakat ana sayfada yeni sütunlar eklemem gerektiğin de sürekli förmülü düzeltmem gerekiyor. İndis Sütun Sayısını sabitlemek istiyorum.

Belirtmiş olduğunuz
formülüde bu işe yarıyor sanırım. Formülde ki -3 ne anlama geliyor acaba. Bende aşağıda ki formülü kullanıyorum bunu nasıl yapabilirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.
=DÜŞEYARA($A2;'Araç Bilgileri'!$A$2:$AL$699;4;0)
4 yazan rakam D sütunudur bunu sabitlemek istiyorum. Teşekkür Ederim.

Excel Vers. ve Dili
Office2010 Türkçe
Merhaba,

Benimde sanırım aynı şeye ihtiyacım var. Bende DÜŞEYARA förmülünü çok kullanıyorum fakat ana sayfada yeni sütunlar eklemem gerektiğin de sürekli förmülü düzeltmem gerekiyor. İndis Sütun Sayısını sabitlemek istiyorum.

Belirtmiş olduğunuz
formülüde bu işe yarıyor sanırım. Formülde ki -3 ne anlama geliyor acaba. Bende aşağıda ki formülü kullanıyorum bunu nasıl yapabilirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.
=DÜŞEYARA($A2;'Araç Bilgileri'!$A$2:$AL$699;4;0)
4 yazan rakam D sütunudur bunu sabitlemek istiyorum. Teşekkür Ederim.
Adem bey merhaba,

Düşeyara’da arama ve sonuç sütunlarının sabit, yani sadece araya sütunların eklendiğini düşünürsek;

Sütun sayısı (örnekteki 4 rakamı) yerine; “SÜTUN($Z1-->sonuç sütunundan bir sonraki sütun)-SÜTUN($A1-->arama sütunu)” formülünü kullanırsan işin çözülür.
Kolay gelsin.

Aslında bu tür durumlarda, Düşeyara yerine İndis-Kaçıncı kombinasyonunu kullanmak daha iyi olur.

Kolay gelsin.