Düşey aramada ikinci bir satır görme sorunu

Katılım
4 Şubat 2007
Mesajlar
25
Excel Vers. ve Dili
excel 2003
acsess 2003
Arkadaşlar bir excel listem var bu listede ürün kodları bulunuyor bir ürün kodunu girdiğim zaman başka bir sayfada gösteriyor ama ikinci kodu girdiğim zaman ilk girdiğim kodun üzerine işliyor buda benim işime gelmiyor yani kısacası ikinci üçüncü kodları girdiğim başka bir sayfada girdiğim kodların ürünlerini alt alta görünmesini istiyorum örnek gönderemiyorum kusuruma bakmayın yardımlarınız benim için çok önemli teşekkür ediyorum şimdiden...
 
Katılım
4 Şubat 2007
Mesajlar
25
Excel Vers. ve Dili
excel 2003
acsess 2003
acaba bu konu makrolaramı girer araştırıyorum ama sonuç elde edemedim bir yorum yapacak üstad yokmudur acep ..yardımlarınızı esirgemeyin üstadlar...teşekkürler...
 

Necdet

Moderatör
Yönetici
Katılım
4 Haziran 2005
Mesajlar
15,230
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Örnek neden gönderemiyorsunuz? Basit bir tablo hazırlayın ve gönderin, verilerin gerçek olması önemli değil.
 
Katılım
4 Şubat 2007
Mesajlar
25
Excel Vers. ve Dili
excel 2003
acsess 2003
tamam bir tane örnek yaptım ama buraya nasıl ekliyeceğim hakkında bilgim yok yardım ederseniz sevinirim
 

Necdet

Moderatör
Yönetici
Katılım
4 Haziran 2005
Mesajlar
15,230
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
1. Mesaja hızlı cevap yaz
2. Hızlı mesajın altında Gelişmiş Moda Dön
3. mesajınızı yazdıktan sonra aşağılarda İlave Seçenekler bölümünde dosya Ekle veya Sil Butonuna Basıp dosyayı ekleyebilirsiniz
 
Katılım
4 Şubat 2007
Mesajlar
25
Excel Vers. ve Dili
excel 2003
acsess 2003
sayın üstadım dosyayı sayenizde ekleyebildim inceleyip hangi yolu izlemem gerektiğini söyerleseniz çok sevinirim yardımlarınız için tekrar teşekür ederim..
 
Katılım
18 Mart 2007
Mesajlar
4
Excel Vers. ve Dili
excel xp türkçe
Eğer bir örnek dosya eklerseniz bende elimden geleni yaparım...
 
Katılım
4 Şubat 2007
Mesajlar
25
Excel Vers. ve Dili
excel 2003
acsess 2003
sayın cagdasingin bir örnek ekte verdim ilginiz için teşekkür ediyorum ..
 

Necdet

Moderatör
Yönetici
Katılım
4 Haziran 2005
Mesajlar
15,230
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Sayın hakanmemik,

Sanırım ilk fonksiyonu yazdıktan sonra kopyalamışsınız diğer formülleri ve Alan değerleri değişmiş.

Alan 'TİCARİ ÜNV. VE AÇILIŞ TARİH'!$A$2:$F$203 olmalı, buna dikkat ederseniz sorun kalmaz
 
Katılım
17 Şubat 2006
Mesajlar
981
Excel Vers. ve Dili
M.Office Excel 2003 Tr.
Sn Necdet Beyin Dediğinden başka, İkinci söylediğiniz işlemin formül ile yapılması zor. Bu işlem için Makro gerekli.
 
Katılım
4 Şubat 2007
Mesajlar
25
Excel Vers. ve Dili
excel 2003
acsess 2003
sayın necdet_yesertener dediğiniz uyguladım lakin bir sonuç elde edemedim hatamı göstere bilirseniz sevinirim sayın kombonun dediği doğru gibime geliyor makrolar var galiba işin içinde anlamadığım için bu konuyu kurcalamadım yardımlarınızı bekliyorum ilginizden dolayı teşekkür ederim..
 
Katılım
17 Şubat 2006
Mesajlar
981
Excel Vers. ve Dili
M.Office Excel 2003 Tr.
Necdet Bey'in söylediği; DİLEKÇE sayfası C8 Hücresine,

=DÜŞEYARA(C5;'TİCARİ ÜNV. VE AÇILIŞ TARİH'!A2:F203;6)

Yazın.
 

Orion1

Uzman
Uzman
Katılım
1 Mart 2005
Mesajlar
22,254
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Merhaba.
Ekli dosyayı inceleyiniz.
İlk sayfada da veriyi girdiğinizde 3ncü sayfada alt alta yazıyor.
Kodlarda aşağıdadır.Ekli dosyayı çalıştırın.Kodları ekli dosyaya ben yazdım.
İyi çalışmalar.:cool:
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim sonsat As Long
sonsat = Sheets("ÖN KAPAK YAZISI").Cells(65536, "B").End(xlUp).Row
If Intersect(Target, [C5]) Is Nothing Then Exit Sub
If sonsat = 65535 Then
    MsgBox "ÖN KAPAK YAZISI sayfasında satır doldu..!!" & vbLf & _
    "YENİ GİRDİĞİNİZ VERİ KAYIT EDİLMEDİ..!!", vbCritical, Application.UserName
    Exit Sub
End If
On Error GoTo hata
Sheets("ÖN KAPAK YAZISI").Cells(sonsat + 1, "A").Value = sonsat - 28
Sheets("ÖN KAPAK YAZISI").Cells(sonsat + 1, "B").Value = Range("C6").Value
Sheets("ÖN KAPAK YAZISI").Cells(sonsat + 1, "E").Value = Range("C9").Value
hata:
End Sub
 
Son düzenleme:
Katılım
4 Şubat 2007
Mesajlar
25
Excel Vers. ve Dili
excel 2003
acsess 2003
merhaba sayın sezar gönderiğiniz ekli dosyayı inceledim fakat yapamadım kaçırdığım bir husus varsa lütfen beni uyrın yardımlarınız için herkese çok teşekkür ediyorum.
 

Orion1

Uzman
Uzman
Katılım
1 Mart 2005
Mesajlar
22,254
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
merhaba sayın sezar gönderiğiniz ekli dosyayı inceledim fakat yapamadım kaçırdığım bir husus varsa lütfen beni uyrın yardımlarınız için herkese çok teşekkür ediyorum.
Dilekçe sayfasında C5 hücresine KodNo giriyorsunuz.
Ön kapak yazısı sayfasında satır 29'dan başlayan Ünvan ve mahal'e bir alt satıra ekleniyor.
Veri girdikçe devamlı bir alt satıra ekleniyor.İsterseniz bir deneyin.:cool:
 
Katılım
4 Şubat 2007
Mesajlar
25
Excel Vers. ve Dili
excel 2003
acsess 2003
Sayın sezar elinize sağlık süper olmuş denedim tam istediğim gibi olmuş .Böyle bir şeyi ben yapmayı denersem nasıl bir yol izliyebilirim kodu vermişsiniz yukarıda ama ona bana ben ona bakıyorum sadece tekrardan elinize sağlık teşekkür ediyorum..
 

Orion1

Uzman
Uzman
Katılım
1 Mart 2005
Mesajlar
22,254
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Rice ederim.
iyi çalışmalar.:cool:
 
Üst