Düğün Davetiye Zarfı Basımı

Merhabalar
400 tane isimi düğün davetilerinin üzerine yazmam gerekiyor. ve elyazım çok kötü. Bunun için wordde mail marge gibi özellikleri denedim beceremedim. çünkü farklı alternatifler var. forumda da aradım bulamadım.
benim istediğim 3 ayrı liste olucak liste 1 Sn XXXXXXXX ailesi Liste 2 Sn. XXXX ve YYYY Ailesi liste 3 ise Sn XXXX YYYY ve Ailesi şeklinde olucak ve buton yardımıyla bunu seri olarak listeden yazdırmalıyım. fakat 2 bir sorun yazıcının zarf hanesi en fazla 20 tane zarf alır yazdır dediğimde 20 tane yazdırıp (veya açılır seçenek menüsünden seçilebilir) 2 sefer için onay beklemeli
Biraz karışık ve anlatamadığım için örnek bir boş dosya gönderdim
Yardımcı olursanız beni mutlu günümde mesut edersiniz :)
Şimdiden çok teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
office 2003
OFFİCE 2007
Dİ-----------------

Son düzenleme:

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Hep basit düşünün. Bende basit düşünerek mail merge (adres mektup birleştirme) hazırladım.

Bağlantıların değişmemesi için C diskinde Davetiye adlı bir klasör açın ve oraya kopyalayın.

İllakine Gruplama yapmak istiyorum diyorsanız datalarınızı belli sırada girin ve wordden dökerken ilgili satırları dökerseniz grup ayrımı yapmış olursunuz.

Ya da excel dosyasında yeni bir sütun açın örneğin adına Grup deyin kişileri 1-2-3, 5 ne kadar artık grubunuz varsa grup numarası verin. Döküm alırken şu grubu dök diyebilirsiniz. Tabi biraz deneyim gerekiyor burda da.

Kolay gelsin.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Yukarıda verdiğim örnek Ofis 2003 e göre hazırlandı, 2000 de farklı, 2007 de durum nedir bilmiyorum.

ofis 2003 kullanıyorum sizin verdiğiniz dosyalar ,excel.web.tr ve ofis 2007 eğitim cd si ile sorunu kısmen çözdüm en azından seri giriş yapabiliyorum
yardımlarınız için teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Benim de yakında olacak düğünüm için bu tip bir dosyaya ihtiyacım var yalnız sanırım yeni üye olduğumdan dolayı ekte ki dosyayı indiremiyorum lütfen yardımcı olur musunuz?

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Necdet Bey,
Hergün yaklaşık olarak 100 tane talimat yazıyorum.
Davetiye gibi düşünebilirsiniz?
Sadece isim, soyisim, tarihler, tc kimlik ve tutar kısımları değişik.
Talimat uzunca ve tam 1 sayfa.
Her seferinde word açıp içindekileri değiştirmek bıktırdı beni
diyorum ki;
excelde a sütununa yukarıdan aşağıya isim,
b sütununa soyisim
c stununa tc kimlik
d sütununa tutar
gibi daha sonra da bu talimata yani worddeki bulunan talimatı yazdırdığım zaman otomatik olarak exceldeki bilgileri alsa ve kaç satır varsa o kadar yazdırsa diyorum,
Herhalde fazla şey istememiş olurum,
Bunun zor olmadığını düşünüyorum,
Mümkn müdür acaba?

Şimdiden teşekkür ederim...

Excel Vers. ve Dili
2006
Teşekkürler