Ahmet54
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- Office365
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 22-01-2030
Arkadaşlar öncelikle merhaba;
Forumda aradım ancak benim problemime yakın bir tane konu var oda yanıtlanmamış.
Sizden yardımcı olmanızı istediğim konu şudur.
Elimde 1100 adet pdf dosyası var. Bunları posta olarak eğer posta adresleri yoksa faks olarak ilgili kişilerine göndermem gerekiyor.
Bunun için bir excell tablom var elimde
a sütununda gideceği kişinin ismi
b sütununda gideceği mail adresi
c sütununda gideceği faks adresi
(not a sütunundaki isimler ile pdf klasörü içindeki dosya isimleri aynı)
benim istediğim;
Z:\pdf klasörü içindeki dosyaları excell sayfamdaki kişilerle karşılaştırıp ilgili kişinin mail adresine standart bir başlık ile dosyayı da ekleyerek göndermek istiyorum.
Öncelikle bu mümkün müdür?
İşi biraz daha zorlamak gerekirse. Sanırım biraz hayal ama olmazda değil sanırım
Mail adresi olmayan kişileri yazıcı faks olarak kullandığım yazıcıya ilgili dosyayı yazdır komutu verip açılan sayfada faks yazıcısını seçip okeyledik ten sonra ilgili kişinin faks adresini yazıp gönder butonuna basmasını istiyorum.
Arkadaşlar en azından mail kısmını yapmalıyım. manuel olarak yaparsam bu işi beni 2 hafta meşgul edecek.
İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...
Forumda aradım ancak benim problemime yakın bir tane konu var oda yanıtlanmamış.
Sizden yardımcı olmanızı istediğim konu şudur.
Elimde 1100 adet pdf dosyası var. Bunları posta olarak eğer posta adresleri yoksa faks olarak ilgili kişilerine göndermem gerekiyor.
Bunun için bir excell tablom var elimde
a sütununda gideceği kişinin ismi
b sütununda gideceği mail adresi
c sütununda gideceği faks adresi
(not a sütunundaki isimler ile pdf klasörü içindeki dosya isimleri aynı)
benim istediğim;
Z:\pdf klasörü içindeki dosyaları excell sayfamdaki kişilerle karşılaştırıp ilgili kişinin mail adresine standart bir başlık ile dosyayı da ekleyerek göndermek istiyorum.
Öncelikle bu mümkün müdür?
İşi biraz daha zorlamak gerekirse. Sanırım biraz hayal ama olmazda değil sanırım
Mail adresi olmayan kişileri yazıcı faks olarak kullandığım yazıcıya ilgili dosyayı yazdır komutu verip açılan sayfada faks yazıcısını seçip okeyledik ten sonra ilgili kişinin faks adresini yazıp gönder butonuna basmasını istiyorum.
Arkadaşlar en azından mail kısmını yapmalıyım. manuel olarak yaparsam bu işi beni 2 hafta meşgul edecek.
İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...