dengeceteris
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- Office 2016
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 15-06-2025
Sevgili Forum yöneticileri herkese iyi günler. Bir tanımlama hakkında bilgi almak istiyorum. Geçenlerde sormuştum ama cevap veren çıkmadı bir kere daha şansımı deneyeyim istedim yardımcı olan olursa sevinirim.) ANALİZ isminde bir klasörüm var. Bu klasörün için de birisi VERİ diğeri HEDEF isminde 2 tane excel dosyam var. Ben HEDEF dosyamın içinde yan yana bulunan iki ayrı sayfamdan birinden diğerine kopyalama yaparken aşağıdaki gibi bir tanımlama ve formül kullanıyorum. Aşağıda kullandığım yapı benim bu forumdan iyi kötü öğrendiğim şeyler epeycede işimi görüyor. Ama yapmaya çalıştığım ise HEDEF dosyamın içinde ki veri sayfasını VERİ isimli çalışma kitabına alıp aynı işlemi farklı bir çalışma kitabında transfer şeklinde yapmak istiyorum. (Çünkü veri sayfam fazlaca büyük ve istediğim şeyleri alıp daha hızlı çalışmak istiyorum) Burada döngüyü sayfa tanımlamalarını öğrendim aynı çalışma kitabında bunları yapabiliyorum. Ancak diğer kısmı için yardım istiyorum.
Sub HEDEF()
Dim x As Double
Dim s1 As Worksheet, s2 As Worksheet, son As Double (Çalışma kitabı tanımlama nasıl yapılır)
Set s1 = Sheets("VERİ") (ANALİZ isimli klasörün içindeki VERİ isimli dosyada aynı isimdeki sayfadan getirtmek), (Çalışma kitabını set etmek)
Set s2 = Sheets("HEDEF")
son = s1.Cells(s1.Rows.Count, 1).End(xlUp).Row
s2.Range("A2:I" & Rows.Count).ClearContents
For x = 2 To son
If s1.Cells(x, 1)) <> "" Then (Buraları nasıl yazmam gerekir)
s2.Cells(x, 1) = Month(s1.Cells(x, 3))
s2.Cells(x, 2) = s1.Cells(x, 3)
s2.Cells(x, 3) = Left(s1.Cells(x, 1), 3)
s2.Cells(x, 4) = s1.Cells(x, 2)
s2.Cells(x, 5) = s1.Cells(x, 7)
s2.Cells(x, 6) = s1.Cells(x, 8)
End If
Next
End Sub
Sub HEDEF()
Dim x As Double
Dim s1 As Worksheet, s2 As Worksheet, son As Double (Çalışma kitabı tanımlama nasıl yapılır)
Set s1 = Sheets("VERİ") (ANALİZ isimli klasörün içindeki VERİ isimli dosyada aynı isimdeki sayfadan getirtmek), (Çalışma kitabını set etmek)
Set s2 = Sheets("HEDEF")
son = s1.Cells(s1.Rows.Count, 1).End(xlUp).Row
s2.Range("A2:I" & Rows.Count).ClearContents
For x = 2 To son
If s1.Cells(x, 1)) <> "" Then (Buraları nasıl yazmam gerekir)
s2.Cells(x, 1) = Month(s1.Cells(x, 3))
s2.Cells(x, 2) = s1.Cells(x, 3)
s2.Cells(x, 3) = Left(s1.Cells(x, 1), 3)
s2.Cells(x, 4) = s1.Cells(x, 2)
s2.Cells(x, 5) = s1.Cells(x, 7)
s2.Cells(x, 6) = s1.Cells(x, 8)
End If
Next
End Sub