Dolaylı+satır+düşeyara

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
office 2016
Sayın admin öncelikle konuyu diğer linkte yaklaşık 350 kez görüntülenmesine rağmen çözüm bulamadığımdan dolayı yeniden açtım. Diğer konuyu silmeyi beceremedim. Affola

Merhaba. Çalıştığım kurumda atama personeliyim. Ek'te bulunan excel dosyasında "Formül" sayfasının B3 hücresine bir formül yazıp aşağıya uzatmam gerekiyor.

ATAMA sayfasında a2:a8 de rakamlar mevcut.

B3 e aşağıdaki formülü yazmak istiyorum.

D2 boşsa; a2 de bulunan (çünkü grup b2 ile başlıyor ve boş olan yere (d3) kadar devam ediyor.) rakamın (1); ATAMA sayfası a2:a8 arasında bulunan rakamlardan bir büyüğü (örneğimde 5 ertem şener oluyor)'nün karşısındaki isim gelsin.
D2 boş değilse D2'nin kendisi gelsin.

yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum. iyi günler diliyorum. yarına kadar bitirmeliyim.

http://s3.dosya.tc/server19/AFcIzx/ATAMA-2.xls.html

not: iş yerindeki bilgisayar güvenlik sıkıntılarından dolayı sadece formül ile yardımlarınızı bekliyorum.

Excel Vers. ve Dili
office 2016
Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum. Bu konu benim için cidden önemli

Excel Vers. ve Dili
office 2016
Sayin moderatorler siteye katki yapabilmek adına altin uye bile oldum :) biryardim lutfen...korhan bey. Omer bey.nerelerdesiniz:)

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Sorunuz net değil, bu yüzden cevap alamıyorsunuzdur.

Formül sayfasında B2 hücresi hariç bütün hücreler formülle geliyor.
Bence siz açıklamanızı B3 ve sonrasının üzerinden değil, formül sayfasında tümüyle yapmak istediğinizi daha sade bir şekilde detaylı açıklayınız.

.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Sayın carpediems, e-postanızı kontrol ediniz. Bir öneride bulundum

Excel Vers. ve Dili
office 2016
Merhaba,

Bence siz açıklamanızı B3 ve sonrasının üzerinden değil, formül sayfasında tümüyle yapmak istediğinizi daha sade bir şekilde detaylı açıklayınız.

.
Peki. Tamam
öncelikle atama sayfasi sadece veriler almak icin kullandigim sayfa. Bu nedenle sizin oraya birsey yapmaniza gerek yok.

Formül sayfasında ise b2 de bulunan ahmet hakan, c2de bulunan necip fazilin yerine tayin oluyor. B2 de ahmet hakandan boşalan gorevede d2de bulunan hakan şükür geliyor. Sonra atama cevrimine bir alt satirda devam ediyoruz. Bunu d sutunda kim varsa bir alt b sutununa gecirerek devam ettiriyoruz. (burasının formüllenmesini istiyorum) Boylece b3 e hakan sukur geliyor ve c3 de bulunan ahmet hakanin gorevine tayin oluyor. Hakanin bosalltigi goreve ise kimse gelmiyor. Boylelikle ilk cevrimimiz bitiyor. Yani b2 deki ahmet hakan ile baslayan cevrim bos olan d3 de sona eriyor.
Can alici noktada burasi. D3 bos olduğundan b4 e bilgi gelmiyor. Istedigim sey ise az onceki cevrim ahmet hakan ile basladi ve ahmet hakan in atama sira nosu a2 de 1 olarak gorunmekte. Atama sayfasinda 1 den bir sonraki atama sira no 5 bu rakamda ertem şener in numarası. Yani b4 e ertem sener cikmali. Ertemin atamasida d7 bos oldugundan d7 de bitiyor. Bu durumda b8 e az once 5 ertem sener ile baslayip biten cevrimin atama sayfasindaki bir sonraki rakamina karsilik gelen 7 noda bulunan hakan şükür gelmeli.
Umarim kendimi ifade edebilmişimdir.
kolay gelsin.

Son düzenleme:

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Sayın carpediems, e-postanızı kontrol ettiniz mi acaba? Bir önerim vardı.

Excel Vers. ve Dili
office 2016
Sayın carpediems, e-postanızı kontrol ediniz. Bir öneride bulundum
Ömer bey merhaba.

Makro konusunda hiçbir bilgi sahibi değilim. Bilgisayarımın cd/dvd usb falan özelliği yok. ayrıcı biraz olsun hata falan olduğunda ya da yeni birşey eklemek istediğimde müdahale edebilmek adına formül ile istiyorum.

Diğer yandan mailinizi çok kez inceledim. Çözdünüz çözeceksiniz aşamasında. Hocam şaştığım şey ise (lütfen beni yanlış anlamayın) sizin diğer kullanıcılara yardımcı olduğunuz formüllerinizi incelediğimde fazlasıyla bilgi sahibisiniz. yanlışım varsa düzeltin. dolaylı + bağ_değ_dolu_say + satır() formülü ile çözülebilecek gibi duruyor ve siz bunların hepsine hakimsiniz. acaba bakış açısını bir tık değiştirsek çözebilir miyiz?

yani bu sayfadaki excel orneğinden yola çıkarsak.
b2 ye = d2 boşsa d sütununda üst satırdaki boş hücreye kadar gidip (boş hücreye değil bir altına), a sütununda karşılık gelen kişiyi atama sayfasında aratıp, bir altındakini yazdırmak, boş değilsede d2 yi yazdırmak.

Lütfen bu cahil bilgimle tereciye tere satmak gibi algılamayın beni. sadece böyle bakılabilir mi?

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
office 2016
Merhaba,

.
Ömer bey yardımlarınızı bekliyorum.

Excel Vers. ve Dili
office 2016
Sayın carpediems, e-postanızı kontrol ettiniz mi acaba? Bir önerim vardı.
Merhaba. Son mailinizi incelediğimde dediğiniz gibi yan yana gelen sayıları alt alta sıraladım mı olay bitecek gibi duruyor. Bir şey sormak istiyorum. Siz 20 bağlantıya kadar formülüze ettiğinizi söylemişsiniz fakat n:aq arası 30 sütün var ve bunların hepsi formülüze edilmiş görünüyor. acaba yanlış yeremi bakıyorum. yapmam gereken şey sizinde at sütununda verdiğiniz örnek gibi m:aq arasını alt alta yapıştırmak değil mi? ayrıca. ben satırları sağa doğru çeksem bağlantı örneğim çektiğim kadar artar mı? çevrimin 35 olacağını farz edersem 35 e kadar sütun çoğaltsam sıkıntı olur mu?

Ayrıca cidden zaman ayırdınız çok teşekkür ederim.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Sayın carpediems;

Evet formüller 30 sütuna çoğaltıldı (tabii ki daha da çoğaltılabilir).
Zaten sizin için; 50 sütuna göre yatay listeyi dikey hale getirmek için aşağıdaki YENİ KONUYU açtım.
http://www.excel.web.tr/f47/formul-kullanarak-syralama-t139314.html#post755535
Ancak, siz döngü adedine dair bir üst sınır (ben 50 varsaydım) kararı vermediğiniz sürece çözüm görünmüyor.

İyi günler dilerim.

AYRICA açtığım konuya eklediğim belgeye (linke tıklayarak) bakarsanız, konu açarken ilk ham verinizden nihai tabloya ulaşmaya yönelik konu açmak yerine, çözümü tasarlayıp, adım adım parçalar halinde destek istemek gerektiğini anlayacağınızı sanıyorum.

Excel Vers. ve Dili
office 2016
Sayın carpediems;

Evet formüller 30 sütuna çoğaltıldı (tabii ki daha da çoğaltılabilir).
Zaten sizin için; 50 sütuna göre yatay listeyi dikey hale getirmek için aşağıdaki YENİ KONUYU açtım.
http://www.excel.web.tr/f47/formul-kullanarak-syralama-t139314.html#post755535
Ancak, siz döngü adedine dair bir üst sınır (ben 50 varsaydım) kararı vermediğiniz sürece çözüm görünmüyor.

İyi günler dilerim.

AYRICA açtığım konuya eklediğim belgeye (linke tıklayarak) bakarsanız, konu açarken ilk ham verinizden nihai tabloya ulaşmaya yönelik konu açmak yerine, çözümü tasarlayıp, adım adım parçalar halinde destek istemek gerektiğini anlayacağınızı sanıyorum.
Ömer bey merhaba.

Aslında satır konusu tam olarak kararsızlık değil. Bu çevrim bazen bir satır bile olabiliyor. Örneğin kadro fazlası çalışan a kişisi, emekli olan b kişisinin yerine, ya da boş kadroya gidiyor. Kendisinin yerine de kadro fazlası olduğundan dolayı kimse gelmiyor. Haliyle burada 10-20...deme şansım ortadan kalkıyor.

Aklıma şöyle bir manuel çözüm geldi. Formüle dökülebilir mi bilmiyorum. (alttaki linkte bulunan excelin şekline göre örnekleme yapıyorum)
Farz edelim ki çevrim 200 kişilik olsun. Formül sayfasının her 200 ncü satırı d hücresine, atama sayfasından b hücresini sırayla manuel aldırayım.
örneğin
d2=atama!b2
d200=atama!b3
d400=atama!b4.....

formül sayfasındaki d3:d199, d201:d399.....aralıklarına ise;
d3=f2
d4=f3.....

sonrasında b sütununun her 200 ncü satırına 1 rakamını vereyim. süzdüğümde d hücresine sırayla atama b sütununu yazdırmamız gerek. burada yine takıldım. ve manuel yapabiliyorum.

Ben bir örnek yaptım. 200 satırlık yerine 5 satırda çevrimimizin değişiceğini farzedeceğimiz bir örnek.
Acaba biz b sütundaki 1 rakamlarını süzdürdüğümüz de karşılarına sırayla atama sayfası b hücrelirini yazdırabilir miyiz? ben örnekte b sütunundaki 1 lerin karşısına manuel aldırdım. Siz yapabilir misiniz?

http://s3.dosya.tc/server19/PdMnA5/_al__ma.xls.html

Açtığınız konu içinse teşekkür ederim. Beni aştığından dolayı onunla ilgili yorum yapamıyorum. Ama içerisinde parçaal, yerine koy gibi ileride kullanabileceği düşündüğüm bir sürü şey öğrendim sayenizde. Teşekkürler.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Merhabalar sayın carpediems !... (Ya da Sayın KADER mi desem acaba?)

ATAMA İLE İLGİLİ BELGE HAZIR.

E-POSTA ( carpediems_f......@hotmail.com adresinize ) şimdi gönderdim.

En fazla 50 kişilik DÖNGÜ ve en fazla 1000 kişilik liste için işlemi tamamladım.

E-posta hesabınıza bakınız.

Excel Vers. ve Dili
office 2016
Merhabalar sayın carpediems !... (Ya da Sayın KADER mi desem acaba?)

ATAMA İLE İLGİLİ BELGE HAZIR.

E-POSTA ( carpediems_f......@hotmail.com adresinize ) şimdi gönderdim.

En fazla 50 kişilik DÖNGÜ ve en fazla 1000 kişilik liste için işlemi tamamladım.

E-posta hesabınıza bakınız.
Ömer bey siz neler yapmışssınız öyle. Çok teşekkür ederim. İstediğimden daha öte birşey olmuş. İnanın bana bakış açımı genişlettiniz. Çok sağolun. Hakkınızı helal edin. İyi akşamlar.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İşiniz görülmüş ise; mesaj başlığına ÇÖZÜLDÜ deyip, son mesajınızda olduğu gibi, benim yazımdan alıntı yaparak bir teşekkür mesajı yazdıktan sonra İLGİLİ konuyu kapatırsanız, sevinirim.

GÖNDERDİĞİM BELGE İLE İLGİLİ BİR UYARI:
İlk üç (iki de olabilir) satırdaki formüller birbirinden farklı olabilir. Formülleri not ederken bunu dikkate almanızı öneririm. İşyerinizde yazıp aşağı doğru çoğalttığınızda sorun yaşamamanız adına hatırlatmak istedim.

İyi günlerde kullanınız. Umarım bugün saat 18:43 'te gönderdiğim versiyonunu görmüşsünüzdür. Zira dün gecekine göre farklılıklar var.

Bu arada sizin tarafınızdan açılan konulara şöyle bir baktığımda, aynı konu/konuların tekrar tekrar açıldığını gördüm. Sitede kirlilik oluşturmamak açısından, gereksiz konularınızı da bir tararsanız çok iyi olacağı düşüncesindeyim. Site yöneticisi gibi oldu ama kusura bakmayınız.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
office 2016
ÇÖZÜLDÜ

İşiniz görülmüş ise; mesaj başlığına ÇÖZÜLDÜ deyip, son mesajınızda olduğu gibi, benim yazımdan alıntı yaparak bir teşekkür mesajı yazdıktan sonra İLGİLİ konuyu kapatırsanız, sevinirim.

GÖNDERDİĞİM BELGE İLE İLGİLİ BİR UYARI:
İlk üç (iki de olabilir) satırdaki formüller birbirinden farklı olabilir. Formülleri not ederken bunu dikkate almanızı öneririm. İşyerinizde yazıp aşağı doğru çoğalttığınızda sorun yaşamamanız adına hatırlatmak istedim.

İyi günlerde kullanınız. Umarım bugün saat 18:43 'te gönderdiğim versiyonunu görmüşsünüzdür. Zira dün gecekine göre farklılıklar var.

Bu arada sizin tarafınızdan açılan konulara şöyle bir baktığımda, aynı konu/konuların tekrar tekrar açıldığını gördüm. Sitede kirlilik oluşturmamak açısından, gereksiz konularınızı da bir tararsanız çok iyi olacağı düşüncesindeyim. Site yöneticisi gibi oldu ama kusura bakmayınız.

Merhaba. İkinci mailinizide inceledim. Notlarımı aldım. Yarın bu iş tamamlanmış olacaktır. Çok teşekkür ederim.
İyi akşamlar diliyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...