Dönemsel veri aktarma rapor alma

Excel Vers. ve Dili
2007
İhale kapsamında depoya gelen malzemeleri ekte gönderdiğim çalışma kitabıyla takip ediyorum.

3 yıllık ihaleye ait bu malzemelerin ihale miktarından fazlasını depoya almamam için takibini iyi yapmam gerekiyor

Ne istediğim hakkında detaylı bilgiyi ekte gönderdiğim dosyada açıkladım. yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007
Ilave soru

ay sayfalarından veri girip yıllık icmal sayfasına aktarmanın yanında aslında tüm verileri tek sayfadan veya formdan girip duruma göre ilgili ay sayfasına veya dönem sonunda yıllık icmal sayfasına aktarmak belki daha mantıklı ve düzgün olur.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
ay sayfalarından veri girip yıllık icmal sayfasına aktarmanın yanında aslında tüm verileri tek sayfadan veya formdan girip duruma göre ilgili ay sayfasına veya dönem sonunda yıllık icmal sayfasına aktarmak belki daha mantıklı ve düzgün olur.
Merhaba;
Bence son tespitiniz doğru. 3 sayfa veri girişi, tasnif ve takip için yeterli.
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007
Sayın muygun

emek harcamışsınız çözüm getirmişsiniz teşekkür ediyorum ancak hazırladığınız dosyada şöyle bir aksaklık meydana geliyor.

1 - İhale 1 kez yapılıyor ve üç yıllığına bu yüzden 2010, 2011 gibi yıl devrettiği zaman yeni yılda başlangıç verisi olarak önceki yılın sonunda ihalenin kalan kısmını alması lazım. biz yıl değiştirdiğimizde yeniden aynı miktarlarda ihale yapılmış gibi ilk sayfada yazılan ihale miktarını veri olarak alıyor. mantık bir nevi depo stok yönetimi gibi olacak. bir malzemeden 50.000 adet ihale yapılıp 2010 yılında 15.000 çektiysek 2011 de kalan miktar 35.000 den aşağı düşmesi lazım.

2 - Açıklamamda belirttiğim gibi yapılan ihale miktarından fazla malzeme çekilmesine izin veriyor yani eksiye düşüyor. bu da ihale miktarı biten malzeme yanlışlıkla alındığı zaman ödeme sıkıntısına yol açar. bunu uyarı ile engellemek mümkünmüdür.

3- Hazırladığınız dosyada gelen sayfasında malzeme isimleri el ile giriliyor. bu da yaklaşık 500 küsür ihale kalemi ile çalıştığımız varsayarsak her ürünün ismini noktasına varana kadar ezberleyip doğru yazmamız gerekecek listede olamayan bir malzeme ismi yazıldığında (#YOK) hatası veriyor. kendi hazırladığım dosyada alfabetik sıralayıp görerek karşısına yazmayı bu yüzden tercih ettim.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
1 ihale , 3 yıllar ve 1 rapor sayfasından oluşan (girişlerin her tabloya yıllık yapıldığı) 5 sayfalı bir tablo oluşturdum. Ama formüllerden dolayı epey ağırlaştı. Ayrıca 500 kalem civarında ihale kaleminiz varsa (sütun sayısından dolayı) excel 2007'ye geçmenizi öneriririm.
Ayrıca sadece yazılım hatasını önlemek adına tüm listeyi her sayfada tekrar etmek yerine listeyi bir sayfaya yerleştirip burda açılır liste oluşturarak sayfalarda kullanmak hem daha mantıklı hemde dosya yoğunluğunu azaltacaktır.
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007
Sayın muygun

emek harcamışsınız çözüm getirmişsiniz teşekkür ediyorum ancak hazırladığınız dosyada şöyle bir aksaklık meydana geliyor.

2 - Açıklamamda belirttiğim gibi yapılan ihale miktarından fazla malzeme çekilmesine izin veriyor yani eksiye düşüyor. (Sanırım Koşullu Biçimlendirme ile renklendirmişsiniz) bu da ihale miktarı biten malzeme yanlışlıkla alındığı zaman ödeme sıkıntısına yol açar. bunu uyarı ile engellemek mümkünmüdür.
ayrıca ağırlaştığını bildirmişsiniz doğrudur müthiş derecede ağırlaşmış. 2007 ye geçmemi tavsiye temişsiniz ancak zaten 2007 kullanıyorum. bir de ürün isimlerini sütunlara koymuşsunuz sütun sayısı 255 ile sınırlı ve uzun isimler için hizalama kullandığımda okuma zorluğu çıkıyor. bu arada sayfada kullanmış olduğunuz formüllerden faydalanarak bende birşeyler yapmaya çalışıyorum ama bakalım başarabilecekmiyim.

Açılır kutudan seçtireceğim ama rapor sayfasında toplamını aldırıp nasıl sıraya dizeceğimi bilsem. sizin de belirtmiş olduğunuz gibi hataları önlemek için ilk dosyada Birim Fiyat sayfasına ürünleri yazıp ay sayfalarına da başvuru vermiştim