Denden işareti sorunu

Katılım
25 Mart 2017
Mesajlar
177
Excel Vers. ve Dili
2013
Merhabalar
Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.
Hücre içinde bir bilgi var.
Bu bilgi içerisinde Denden(") işareti var.
Bu excel sayfasını metin(sekmeyle ayrılmış) ile farklı kaydedersem metin dosyasının içine ekstradan dendenler ekliyor.
Örneğin; bu yaz "tatile"gideceğim dediğimde
Metin dosyasının içine
"Bu yaz """tatile""" gideceğim" şeklinde dönüşüyor.
Bunu önlemenin bir yolu var mıdır arkadaşlar?
Şimdiden çok teşekkürler
 

systran

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
15 Aralık 2007
Mesajlar
1,573
Excel Vers. ve Dili
2007 [TR], 2013 [TR]
" işaretini ' (tek tırnak) ile değiştirin?
 
Katılım
25 Mart 2017
Mesajlar
177
Excel Vers. ve Dili
2013
Denedim. Dediğiniz şeilde yapınca, metin dosyasının içinde tek tırnak oldu.
Oysaki denden olması gerekiyordu.
 

Ömer

Moderatör
Yönetici
Katılım
18 Ağustos 2007
Mesajlar
22,196
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Text dosyası içinde değişiklik yapabilirsiniz.

Text dosyasını açın;

ctrl + h / Aranan bölümüne : "" (2 adet çift tırnak) / Yeni değer bölümüne: " (1 adet çift tırnak) yazarak "Tümünü değiştir" butonunu kullanın.

.
 
Katılım
25 Mart 2017
Mesajlar
177
Excel Vers. ve Dili
2013
O şekilde bende denedim ancak, acaba bunun direk çözümü var mı diye merak ettim.
 
Katılım
26 Ekim 2016
Mesajlar
87
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-2013
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
16-05-2022
dosya yükleyebilir misiniz?
 
Katılım
25 Mart 2017
Mesajlar
177
Excel Vers. ve Dili
2013
Arkadaşlar konuyu tekrar anlatacak olursam;

Excel de A1 hücresine
Veri doğrulaması "yapıldı.
Yazıyor.
Bunu metin sekmeyle ayrılmış şeklinde farklı kaydedersem
"Veri doğrulaması "yapıldı."

Şeklinde başına ve sonuna denden ekliyor.
Excel de bu hatayı engellemenin yolu yokmudur
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,548
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Bu işlemi makro ile yapmak isterseniz çözüm üretilebilir.
 

systran

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
15 Aralık 2007
Mesajlar
1,573
Excel Vers. ve Dili
2007 [TR], 2013 [TR]
ben çıkamadım işin içinden, txt dosyaya yazdırmaya kalktığımda hep " işaretini başa, sona ekliyor. Üstelik aradaki " işaretinide hep çoğaltıyor.
Kod:
Sub deneme()
Dim myFile As String, rng As Range, cellValue As Variant, i As Integer, j As Integer
gecici = "C:\gecici.txt"
dosya = "C:\test.txt"
Set rng = Sayfa1.Range("A1:A3")

'geçiçi DOSYAYA YAZ
Open gecici For Output As #1
For i = 1 To rng.Rows.Count
    For j = 1 To rng.Columns.Count
        cellValue = rng.Cells(i, j).Value
        If j = rng.Columns.Count Then
            Write #1, cellValue
        Else
            Write #1, cellValue,
        End If
    Next j
Next i
Close #1
  
'geçiçi YAZDIĞIMIZ DOSYAYI OKU, TEST dosyaya yaz.
Open gecici For Input As #2
Open dosya For Output As #3
Do Until EOF(2)
    Line Input #2, textline
    Text = Mid(textline, 2, Len(textline) - 2)
    Write #3, Text
Loop
Close #2
Close #3
End Sub
 

systran

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
15 Aralık 2007
Mesajlar
1,573
Excel Vers. ve Dili
2007 [TR], 2013 [TR]
şu kodları dener misin? bu sefer oldu sanki. Sayfayı farklı kaydetmek yerine aşağıdaki kodları çalıştır.
C:\test.txt dosyasına yazar.
A sütununda son kullanılan satıra kadar yazar.
Kod:
Sub deneme2()

Dim fso As Object
Dim rng As Range
Dim cellValue As Variant, i As Integer
Dim strPath As String
strPath = "C:\test.txt"

Set fso = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
Dim oFile As Object
Set oFile = fso.CreateTextFile(strPath)
For i = 1 To Sayfa1.Range("A10000").End(xlUp).Row
    oFile.WriteLine Sayfa1.Range("A" & i).Value
Next i
oFile.Close
Set fso = Nothing
Set oFile = Nothing

End Sub
 
Katılım
25 Mart 2017
Mesajlar
177
Excel Vers. ve Dili
2013
Systran hocam çok teşekkür ederim.
Çok güzel çalışıyor.
Elinize sağlık.

İki konuda ricam daha olacaktı.
Ben a ile e sütunu arasını kaydetmek istiyorum. Ama sizin kodda sadece a sütununu kaydediyor.
İkinci konu olarak, son satırın altına (text dosyasında) bir boş satır ekliyor.
O boş satırıda iptal edebilir miyiz?
 

systran

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
15 Aralık 2007
Mesajlar
1,573
Excel Vers. ve Dili
2007 [TR], 2013 [TR]
bu kodları deneyin
Kod:
Sub deneme2()
Dim fso As Object
Dim rng As Range
Dim cellValue As Variant, i As Integer
Dim strPath As String
strPath = "C:\test.txt"
ss = Sayfa1.Range("E10000").End(xlUp).Row   'A sütunu kullanılan son satırı bul
Set rng = Sayfa1.Range("A1:E" & ss)         'A1 den, E ninSon satırına kadar aralık belirle
Set fso = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
Dim oFile As Object
Set oFile = fso.CreateTextFile(strPath)
satir = rng.Rows.Count
sutun = rng.Columns.Count
For i = 1 To satir
    For j = 1 To sutun
        deger = rng.Cells(i, j).Value
[COLOR="Red"][B]        If deger <> "" Then[/B][/COLOR]
        If (i <> satir) Or (j <> sutun) Then
            oFile.Writeline deger
        Else
            oFile.write deger
        End If
[COLOR="red"][B]        End If[/B][/COLOR]
        
    Next j
Next i
oFile.Close
Set fso = Nothing
Set oFile = Nothing

End Sub
 
Son düzenleme:
Üst