• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Değişen hücre veya satır

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 38can38
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010
Veri alarak otamatik değişen satırı takip edebilirmiyiz yaptığımız formül satırı takipe oradaki bilgileri sağlıklı biçimde bize versin

örnek lig tablosu kazanan takım satırı üste çıkıp kaybeden satır olduğu yerde kalınca yukarı çıkan satırdaki bilgi aynı takım olarak alabilirmiyiz inşallah anlatabilmişimdir

sorum sabit satır takibi ve içindeki veri bilgisi

Merhaba,

Sorunuz net değil, küçük bir örnek dosya içerisinde açıklarmısınız.

yardımcı olursanız sevinirim

makro bilgim hiç yok yapmaya çalıştım ama birden fazla bilgi istiyor
makrosuz olabiliyor ise sıkıntı yok ama makro ile yapılması gerekirse tam olarak açıklarsanız sevinirim teşekkürler

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim üstünde çalışıyorum takıldığım yer olursa yardım isterim

Merhaba,

B12 hücresine uygulayıp, sürükleyiniz.

verdiğiniz bilgi işime çok yaradı ama satır yukarı çıkınca yine altta kalan satır verisini alıyorum sadece a5 yazıyorum yazmayı önleye bilirmiyiz direk a5 takip etsek a5 yazarsam veri geliyor ama verdiğiniz çözüm satır değişince a4 verisi oluyor ama dediğim gibi çok işime yaradı üstünde çalışıyorum sadece başlığını değiştirmeden olurmu teşekkürler

tamam yaptım ama üstünde çalıştığım mantık ile uyuşmadı alt kısımdaki hücreler sabit kalacak yukardaki değişen hücrenin verisini alacak kusura bakma ben exceli yeni öğreniyorum yardımların için teşekkürler

istediğim şekili ekledim alt kısımdakiler sabit sadece içeriğini değiştirdim

yukardaki değişse bile sabit olan yere verisi gelecek inşallah anlata bildim

yardımlarınız için teşekkürler

Ekli dosyalar

Ne yapmak istediğinizi anlayamadım. A12 hücresine =A1 yazınca olmuyor mu? Olmuyorsa neden olmuyor?

excel ekledim eğer oraya bakarsanız altdaki sabit olacak satır içeriği değişiyor onu engellemek

ahmet yukarda hangi sırada olursa olsun yerinde kalacak sadece güncellenen verileri değişecek

gerçek anlatmak istediğim oydu tekrar açıklama yaptım yani alt daki liste halinde değil

Ne yapmak istediğinizi anlayamadım. A12 hücresine =A1 yazınca olmuyor mu? Olmuyorsa neden olmuyor?

A12 hücresine =A1 yazınca sadece A1 hücresine gelen veriler alıyorum ve bu ahmet olmuyor veriler değişince kişi ismide değişiyor

benim istediğim A12 hücresindeki sabit olarak ahmet verileri almak istiyorum nerede olursa ahmet verileri A1 de de olabilir A2 de de olabilir A5 de de olabilir ama A12 ahmet sabit olması gerekiyor

Sn 38can38 bir tane var olan, bir tane de olmasını istediğiniz şekilde yan yana ekleyiniz. ardaki farkı göreyim.

Geri