countifs sorunu

Excel Vers. ve Dili
2010
ingilizce
Merhaba yapmaya çalıştığım şey örneğin A ekibinde kaç adet 32B kodunun olduğunu saydırmak, countif ile veya countifs ile sadece tek hücreyi saydıra biliyorum ama A: D ye kadar deyince hata veriyor.

=COUNTIFS(A:A;"32B";E:E;"A") bu sekilde A ekibinde kac adet 32B olduğunu sayıyor fakat =COUNTIFS(A: D;"32B";E:E;"A") şeklinde sonuç alamıyorum hangi formulü kullanmalıyım.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Kod:
=COUNTIFS(A:A;"32B";E:E;"A")+COUNTIFS(B:B;"32B";E:E;"A")+COUNTIFS(C:C;"32B";E:E;"A")+COUNTIFS(D:D;"32B";E:E;"A")
olarak dener misiniz?

Excel Vers. ve Dili
2010
ingilizce
Kod:
=COUNTIFS(A:A;"32B";E:E;"A")+COUNTIFS(B:B;"32B";E:E;"A")+COUNTIFS(C:C;"32B";E:E;"A")+COUNTIFS(D:D;"32B";E:E;"A")
olarak dener misiniz?
çok teşekkür ederim, gerçekten çok işime yaradı peki 32B ile beraber aynı ekipte başka kodlarıda ilave etmek istersem örneğin 32B ve 16B leri saydırmak istersem formule +COUNTIFS(A:A;"16B";E:E;"A") şeklinde devam etmekten başka çarem yokmu bu şekilde fomül bir hayli uzayacak.

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Bu şekilde kendinize uyarlayınız.
Kod:
=EĞERSAY(A1:D30;"32B")
=EĞERSAY(A1:D30;"32B")+EĞERSAY(A1:D30;"16B")

Excel Vers. ve Dili
2010
ingilizce
Bu şekilde kendinize uyarlayınız.
Kod:
=EĞERSAY(A1:D30;"32B")
Bu şekilde 32B lerin toplamını veriyor, ben belirli ekipte kaç edet hangi koddan olduğunu saydırmaya çalışıyorum. Aslında bakarsanız her ekipte toplam kaç adet kod olduğunu yapmaya çalışıyorum(her kod değil belirtilen kodlar).Veriler yatay olduğu için sıkıntı yaşıyorum hepsi tek satırda olsa sorun olmayacak ama sürekli yapacağım bir iş olacak ve veriler hep böyle gelecek.

ilginize teşekkürler.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
.

Kod:
=SUMPRODUCT((E1:E10="A EKİBİ")*
((A1:A10="32B")+(B1:B10="32B")+(C1:C10="32B")+(D1:D10="32B")))

şeklinde deneyin.

İstediğniz koşulları bu mantıkla ekleyebilirsiniz.

.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
çok teşekkür ederim, gerçekten çok işime yaradı peki 32B ile beraber aynı ekipte başka kodlarıda ilave etmek istersem örneğin 32B ve 16B leri saydırmak istersem formule +COUNTIFS(A:A;"16B";E:E;"A") şeklinde devam etmekten başka çarem yokmu bu şekilde fomül bir hayli uzayacak.
Bence aradığınız kodları formül içine yazmaktansa hücrelere yazın ve formülleri hücreler üzerinden kurun. Farklı kodları da aynı hücrede toplamak yerine bir hücrede 32B'lerin başka bir hücrede 16B'lerin toplamını toplamını alın. İkisinin toplamını da sonradan alırsınız. Örneğin F1'e kodu, G1'e ekibi yazın ve H1'e de formülü yazın. formülde de "32B" yerine F1; "A" yerine G1 yazın. Böylece hangi kod ve ekibi istiyorsanız f ve g hücrelerini değiştirerek bulabilirsiniz. aynı işlemleri F2, G2 ve H2'ye uygulayarak başka bir kod ve ekip, alttakilere uygulayarak başka kod ve ekip vs uygularsınız.

Aynı sistemi sayın yurttaş'ın son verdiği topla çarpım formülü için de kullanabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
2010
ingilizce
Bence aradığınız kodları formül içine yazmaktansa hücrelere yazın ve formülleri hücreler üzerinden kurun. Farklı kodları da aynı hücrede toplamak yerine bir hücrede 32B'lerin başka bir hücrede 16B'lerin toplamını toplamını alın. İkisinin toplamını da sonradan alırsınız. Örneğin F1'e kodu, G1'e ekibi yazın ve H1'e de formülü yazın. formülde de "32B" yerine F1; "A" yerine G1 yazın. Böylece hangi kod ve ekibi istiyorsanız f ve g hücrelerini değiştirerek bulabilirsiniz. aynı işlemleri F2, G2 ve H2'ye uygulayarak başka bir kod ve ekip, alttakilere uygulayarak başka kod ve ekip vs uygularsınız.

Aynı sistemi sayın yurttaş'ın son verdiği topla çarpım formülü için de kullanabilirsiniz.
Harika bir çözüm oldu allah razı olsun.