Combobox daki seçilmiş veriye göre başka bir sayfadan veri çekmek.

Excel Vers. ve Dili
türkçe 2003
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20.12.2022
Combobox da sayfa isimlerini çektim. Şimdi Ana Sayfamda diğer sayfaların isimlerini bazı sütunlara da yazdım. Şimdi hazırladığım combobox dan seçtiğim veriye göre Ana Sayfa da hangi sütundaysa seçtiğim isim o sütundaki bazı hücre verilerini hazırladığım textbox lara gelmesini nasıl sağlarım. Yardımınızı rica ediyorum.

Excel Vers. ve Dili
türkçe 2003
20.12.2022
Dosya göndermemi istiyorsunuz

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Açıkçası tablonuza bir çok şekilde baktım ama , yapmak istediğinizi anladığımı söyleyemem.

Gördüklerim ; bir ana sayfa üzerinde 3 sunucu adı ve bunların altında teknik bilgiler ve daha altında siteler siteler

İkinci sayfada bir sunucuya ait veri başlıkları var. Buraya veri çekmek mi istiyorsunuz ?

Üçüncü sayfada bir şey yok.

Ancak kodlara bakınca yeni bir adla yeni sayfa açmaya kadar bir çok şey varken, üstündeki userform oldukça düzensiz ve anasayfaya göre eksik yapılandırılmış görünüyor, dolayısı ile kodlara bakarak da bir yere varamadım.

Özetle; sunuculara ait bir veri kayıt tabanı yaratmak ve buradan sayfaya ya da sayfalara veri çekmek mi istiyorsunuz ? Bunu userform ile kaydederek ama , daha sonra anasayfada combobox ile secim yapıp veriyi sayfaya çağırıp toplu görmek mi istiyorsunuz ?

Excel Vers. ve Dili
türkçe 2003
20.12.2022
Cem bey, öncelikle çok doğru söylüyorsunuz userform düzensiz ve tam anlatamadım bu yüzden kusuruma bakmayın.
Aslında bunu benim yapmamdaki amaç excel vba yı öğrenmek için çalışma yapmaktı. Bu yüzden daha işim tam değil, üzerinde denemeler yaparak ilerlemeye çalışıyorum. Excel de zaten bu verilerimi tutuyorum. Öğrenirken de işimi de görebileceğim bir şey olsun istedim.
Anlatamadığım şeyi de siz özet kısmında tam olarak söylemişsiniz. Aynen sizin dediğiniz şekilde usrform üzerinden bir veritabanı kaydı oluşturup combobox ile seçtiğimde verileri seçtiğim sayfaya getirecek ve düzenli bir şekilde userformda tüm bilgileri görebileceğim.

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Yeni bir userform oluşturup üzerine 16 adet textbox yerleştirdim , sağ tıklayarak tab order bulup sıralamayı duzgun yaptırdım. Ayrıca 16 adet label ekleyerek bunlara gelen adları da sayfadan ( userform initialize ) almasını sağladım. Yani veri sayfasında sütunbaşlığı değişirse labellerde de değişir

Daha sonra kaydet tuşu altına kodları , her yeni satır bir alta gelecek ve solda otomatik sıra no verecek şekilde yerleştirdim. Ustte comboboxta aranan ve bunu bulacak tuşu da yanına ekleyip bulma kodlarını yazdım

Ana sayfada ise DÜŞEYARA fonksiyonu kullandım. Comboboxta seçilen sayfaya yazılıyor ve bütün tablo bu yazılana göre yeniden diziliyor.

Değiştir ve Sil kodlarını siz araştırabilirsiniz.

Sitede " sıfırdan userform oluşturma " aratınız ,gelen bilgileri inceleyiniz
http://www.excel.web.tr/f60/userform-hazyrlama-ve-kod-yazma-t77164/sayfa2.html
http://www.excel.web.tr/f157/personel-kayyt-programy-resimli-anlatym-t67133.html

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
türkçe 2003
20.12.2022
Çok teşekkür ederim ama incelemek için dosyayı indiremiyorum Altın üyelik istiyor.

Excel Vers. ve Dili
türkçe 2003
20.12.2022
Göstermiş olduğunuz ilgi ve alakaya teşekkür ederim.

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Göstermiş olduğunuz ilgi ve alakaya teşekkür ederim.
Rica ederim, önemli olan amaç ve olanakları vba ile birleştirmek . Bunu yapmak için :

1- Basit düşünün
2- En temel gereksinimlerden başlayın , karışık kodlar toplamayın. Bu kafa karıştırır.
3- Kod aslında bir çeşit yabancı dil, ne söylüyorsanız kod dilinde söylemeyi deneyin. Kodların geldiğini göreceksiniz.
4- İlerleyin ama zıplamamaya dikkat edin , yani ağır uzun bileşik bir kod ile uğraşmayın ama depolayın . Bunu da bir arşiv sayfasında a1 e kısacık yapılan iş b1 e de bu kodu yapıştırın, orada anlayana kadar dursun. Bir gün lazım olur ve okumayı sökmüş de olursunuz.
5- Kodlardan önce üstteki ribbon denen şeritteki işlevleri çok çok deneyip öğrenin , zira aslında kodlar onların işini yapıyor .
6- Fonksiyonlardan çok kullanılanları öğrenin DÜŞEYARA YATAYARA EĞER EĞERSAY vs

Yol uzun ama sonucu güzel , kolay gelsin.