• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çoktan Seçmeli Sınav

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan jale
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 SP1 Ingilizce
Günaydın :hey:

50 şer adet sorusu olan 2 sınavı çok sayıda kursiyere uygulamam gerekiyor.
Her soru 4 seçenekli olacak.
Excelde option button ile seçmeli sınav yaptırtmayı planlıyorum.
Kursiyerler her soru için sadece 1 tane seçeneği kendi pc sinden seçip işaretleyecek.Sonrada dosyayı kendi isimleriyle kaydedecek.
Bende bunların kolaylıkla değerlendirmesini yapacağım.
Yani kursiyer 2 soruyu yanlış cevaplandırmışsa bunu makro ile ölçebilirmiyim.
Yani gözümle taramadan otomatik olarak 2 sorunun yanlış olduğunu görebilirmiyim..
Sonrada puanlama yapsın, 100 üzerinde 96 alsın gibi.
Çok mu şey istiyorum?

Not:yanlışlıkla xls göndermişim, silemedimde... :agla:

Þimdiden çok teşekkürler.

Jale hanım istediğinizi yapmak elbette mümkün,İstediğiniz biraz uğraş gerektiren bir çalışma olduğu için eğer aceleniz yoksa yarına size geliştirilebilecek bir örnek hazırlayabilirim. Diğer arkadaşlarda fikirlerini belirtirlerse güzel bir ortak çalışma ortaya çıkabilir.

Levent Bey

Çok teşekkür ederim tabii ki beklerim.

Jale Hanım benim hazırladığım access excel karışımı sınav programı var isterseniz mailinize gönderebilirim sizin dediğiniz konuların çok daha fazlasını yapıyor

Sn teknik

Eğer çok özel bir dosya değilse buraya ekleyip bizlerle paylaşmanız mümkün değilmi?

Böyle bir çalışma olur mu diye denediğim dosyayı çalışmam boşa gitmesin belki geliştirilebilir diye ekliyorum.

Dosyanın gerçekten işe yaraması için epey bir özellik daha eklenmesi gerekecek.

Benim düşüncem bütün kursiyerlerin dosyalarının bir klasöre belli bir isim formatı ile atılması ve bir makro ile bu dosyaların tek bir çalışma kitabında toplanması şeklinde. Bunları yaptırabileceğimizi sanıyorum. Bu dosya elde edildikten sonra ekteki dosyada 'Cevap anahtarı' adlı sayfada doğru cevaplar ile kursiyerlerin cevapları karşılaştırılabilir ve aldıkları notlar ya kendi sayfalarına (sarı zeminli hücre) veya başka bir sayfa da toplanabilir.

Bu çalışmada Sayın Hamitcan'ın daha önceden eklediği çift tıklayınca hücreye 'check atma' özelliğini kullanmaya çalıştım. Kursiyer doğru olduğunu düşündüğü cevabın yanındaki hücreye çift tıklayarak cevabını verecek.

Jale Hanım, eğer geliştirilmesinde fayda görürseniz çalışmaya devam edebilirim.
Ama option button daha iyi olabilir. Biraz daha beklersek böyle bir çalışma da yapılıyor olabilir belki.

Kolaylıklar.

Ã?zür : Bilgisayarımda winzip yok da... :(

Arkadaşlar yukarıda belirttiğim gibi dosya boyutu büyük olduğu için gönderemiyorum. ama eğer ilgilenen arkadaşlar varsa maillerine atabilirim. program access üzerinde soru bankası oluşturulabiliyor soru bankasından soru seçilerek sınav bölümüne aktarılıp öğrenciler access de sınav oluyor yani sınav bölümü tamamen access de daha sonra cevaplar makro ile excele aktarılıp orada hesaplanıyor. Sınava kaç kişi katıldı, başarı oranı her öğrencinin kaç doğrusu kaç yanlışı, kaç boş cevabı var, her soruyu sınava katılınlardan kaç kişi bilmiş kaç kişi yanlış yapmış veya kaç kişi boş bırakmış gibi çok detaylı soru cevap analizi yapabiliyor. Program bilgisayar laboratuar ortamında aynı anda bilgisayar sayısı kadar öğrenci aynı anda sına olabiliyor. isteyen arkadaşların maillerine gönderebilirim.

Jale Hanım;

Dün akşam biraz çalışarak bir model oluşturdum. Ekte sunduğum dosya sadece projenin ilk bölümü,bu bölümde dosya açılırken,ilk önce ayrı bir isimle kayıt isteniyor,sonrada soru bölümü açılarak,cevaplar bir sayfaya yazılıyor. Eğer bu kısmını beğenirseniz ikinci bölümde cevapların değerlendirilmesi ile ilgili bir çalışma yapacağım. Aşağıda dosyanın çalışma şekli ile ilgili bilgiler sunuyorum.

1-Dosyayı bilgisayarınızda herhangi bir yere kaydedin.
2-C sürücüsünün altında â??sınavâ? ismi ile bir klasör oluşturun. (bu klasöre her öğrencinin kendi ismi ile dosyaları kaydedilecektir. Siz daha sonra ağ üzerinde ayrı bir adres belirleyebilirsiniz.)
3-Dosyayı açın.
4-Dosya açıldığında bir auto_open makrosu çalışarak çalışma kitabını gizleyecek,ve dosyanın öğrencinin dosyayı kendi ismiyle â??sınavâ? klasörüne kaydedilmesini sağlayan bir userform açılacaktır. Burada isim yazmadan dosyanın açılmasını engelleyecek bazı önlemler koydum.
5-Dosya farklı bir isimle kaydedildikten sonra soruları ve cevap şıklarını gösteren ikinci bir userform açılacaktır.
6-Bu userformdaki bir spinbutton veya textbox1'e direk yazılarak sorular seçilebilir,cevapların yanındaki optionbuttonlar tıklandığında işaretlenen şık,cevap sayfasındaki yerine aktarılacaktır.
7-ANABELGE de â??SORULİSTESİâ? sayfasına tüm sorularınızı yazabilirsiniz. Burada gerekli açıklama mevcuttur.

Eğer buraya kadar uygun görürseniz bundan sonra aşağıda öngördüğüm ilaveler yapılacaktır.

1-Tüm öğrencilerin isimleri ile kayıtlı â??sınavâ? klasöründeki dosyalardan veriler ayrı bir dosyada toplanacaktır. Burada kapalı dosyadan veri alınması çok güzel olacaktır. Bu konuda Sn Raiderâ??den yardım rica ediyorum. (ADO ile kapalı dosyadan veri alınması çalışması burada güzel bir uygulama olacaktır.)
2-Ayrı bir dosyaya alınan bu verilerde doğru cevap sayısı tespit edilecek ve puan hesabı yapılacaktır.

Bütün bu işlemlerin tek bir butona basılması ile yapılabileceğini düşünüyorum.

Sonuç olarak sizin yorumlarınızı bekliyorum. Ayrıca tüm arkadaşlardanda dosyayı inceleyerek öneride bulunmalarını rica ediyorum,bu öneriler doğrultusunda gerekli ilaveleri yapacağım.

Güzel bir çalışma olmuş. Tebrikler. :bravo:

Leventm,Yakın zamanda tüm sınavları bu yolla yaparız artık.. :hihoho:
Eline sağlık Güzel bir çalışma olmuş.

Günaydın :hey:

Aman tanrım, ne kadar güzel olmuşşşşşşşşşşşşş.

Müthişsiniz Levent Bey.

Teşekkürler

Not:1.Serpil Hanım sizinkide çok güzel olmuş teşekkürler.

2.Sayın Teknik galiba Hüseyin beye gönderemediniz.

Tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Jale Hanım Beğendiğinize sevindim. Bu durumda ikinci bölüme başlayabilirim. Burada Sn Raider'den yardım rica ediyorum. Düşündüğüm yöntem aşağıdaki gibidir.

1-Bir çalışma kitabının bir sayfasının A1,B1,C1....hücrelerine "C" sürücüsü altındaki "sınav" klasöründeki dosyaların isimleri yazdırılacak(bu dosya isimleri aynı zamanda öğrencilerin isimleridir.

2-"sınav" klasörünün içindeki her dosyanın B2:B51 (51 sayısı soru sayısına bağlı olarak değişkenlik gösterecektir.) aralığındaki cevapları,1 nolu maddede öngörülen başlıkların altına A2 den başlamak üzere B2,C2,..... şeklinde aktaracaktır.

3- Bu işlemler hiç bir dosyayı açmadan kapalı dosyadan veri çekilmesi yöntemi ile yapılacaktır.

Merhaba;

Levent arkadaşım, biraz yoğun olduğum için aceleyle birşeyler hazırladım, tam da kontrol edemedim.

Ekli Sinav.zip dosyasını açınca içindeki Sinav klasörünü bilgisayarda C:\Sinav olarak yerleştirin.

Bu klasörlerin içinde sinav sonuçları vardır (her dosyadaki Cevap sayfasında B2:B51 aralığında).

Yani söz konusu dosyalar;

C:\Sinav\Ahmet.xls
C:\Sinav\Mehmet.xls
C:\Sinav\Veli.xls
C:\Sinav\Zerda.xls

Bunların haricinde bir de C:\Sinav\Test.xls dosyası var.

Bu dosyadaki Sonuc sayfası üzerindeki butona tıkladığınızda, C:\Sinav klasöründeki dosyaların herbirinin Cevap sayfasındaki B2:B51 aralığındaki cevaplar, bu sayfa üzerinde kendi isimlerinin altına gelecektir.

Dediğim gibi, aceleyle hazırladım. Eksiklikler için kusuruma bakmayın.

İyi çalışmalar dilerim.

Çok teşekkür ederim Sn Raider,merakla bekliyorum.

Sn Raider

Dosyanızı inceledim, tam düşündüğüm gibi olmuş,çok teşekkür ediyorum. Bu akşam örneğinizide uygulamaya alarak dosyaya son şeklini verebilirim.

Geri