• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çoktan Seçmeli Sınav

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan jale
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
leventm' Alıntı:
Dosyanızı inceledim, tam düşündüğüm gibi olmuş,çok teşekkür ediyorum

Tekrar merhaba leventm arkadaşım;

Ã?rnek dosyamı beğendiğine sevindim.

Konu kapalı bir dosyadan veri almak olunca tabii çeşitli alternatifler ortaya çıkabiliyor. Yukarıdaki örnekte Excel4 Makrosu kullanarak kapalı dosyalardan verileri almıştık.

Aşağıda ekli örnek dosyada ise bu kez, kapalı dosyadan verileri ADO yöntemiyle alıyoruz.

Bunun için ekli zip dosyasını yine C:\Sinav olarak yerleştirdikten sonra, içindeki Test2.xls dosyasını açıp, verileri alıyoruz.

Bu seferki örneğimizde, verilerin alıncağı dosyaların herbirinin B1 hücresine de bir başlık koydum.

Bana sorarsan, benim tercihim olan Excel4 makro yöntemi bu çalışmada daha iyi bir performans sergiliyor. Ama maksat, örnek çeşitliliği olsun.

İyi çalışmalar dilerim...

Tekrar merhaba leventm;

Sözkonusu kapalı dosyalardan veri almakla ilgili olarak yukarıdaki;

1) Excel4 makro yöntemi

2) ADO kullanımı

yöntemleri haricinde üçüncü bir yolu da burada belirtmek istedim.

3) Klasik Excel referansı kullanılması.

Bununla ilgili zipli dosya da ekte yer almaktadır. Daha öncekilerde olduğu gibi bu da C:\Sinav olarak yerleştirildikten sonra bu kez, içindeki Test3.xls dosyası ile amacımıza ulaşıyoruz.

Ã?rnek dosya ektedir.

Not: Tamam, tamam..... herkesi fena halde sıktım, biliyorum. Başka dosya yok.... söz .... :mrgreen:

Başka dosya yok.... söz ....

Bence başka dosya olmasında hiç bir mahsur yok,bu ders niteliğindeki alternatifleri başka nasıl öğrenebilirdik. :D

Sn Raider üç dosyanızıda inceledim. Hepside gayet iyi çalışıyor,her ne kadar teredütte kalsamda,Excel4 makrosu ile yapmış olduğunuz 1 nolu örneği kullanmaya karar verdim zaten sizinde önerinizde o yöndeydi. Bu değerli bilgiler nedeniyle size bir kez daha teşekkür ediyorum.

ehehe...

Yok canım, show falan yapmıyorum ....

1-2 gün sonra bir süre buralarda olmayacağım da .... onun sıkıntısıyla habire buradayım ... :mrgreen:

Raider' Alıntı:
ehehe...

Yok canım, show falan yapmıyorum ....

1-2 gün sonra bir süre buralarda olmayacağım da .... onun sıkıntısıyla habire buradayım ... :mrgreen:

Herşey için çok teşekkür ederiz sevgili Raider, yolunuzu dört gözle bekleyeceğiz.:mrgreen:

Sn Jale Hanım;

Çalışmanın veri değerlendirme kısmınıda tamamladım. Ekteki zipli dosyada 6 adet dosya mevcuttur. Bu dosyalardan isimleri â??Ahmetâ?,â?Veliâ?,â?Mehmetâ?,â?Zerdeâ? olanlar sadece örnek dosyalardır. Bu dosyalar mutlaka C sürücüsünün altında â??sinavâ? ismi ile oluşturulacak klasöre kopyalanmalıdır. â??ANABELGEâ? isimli dosya soruların cevaplandığı ana dosya olup ilk verdiğim dosyaya küçük bir ilave yapılmış şeklidir. â??degerlendirmeâ? isimli dosya ise â??sinavâ? klasörü altındaki öğrencilere ait dosyalardan veri alıp bunları değerlendiren dosyadır. Bu dosyayı açtığınızda iki adet buton göreceksiniz bu butonlardan â??VERİLERİ ALâ? isimli butona bastığınızda â??sinavâ? isimli klasörden öğrencilere ait cevapları â??sonucâ? isimli sayfaya aktarır ve doğru yanlış hesaplarını yaparak puanı hesaplar, ayrıca koşullu biçimlendirme ile yaptığım bir ilavedede yanlış cevapların rengini kırmızıya cevirerek gösterir. Burada önemli bir noktada, karşılaştırma için öncelikle â??degerlendirmeâ? dosyasındaki â??sonucâ? isimli sayfanın cevap anahtarı başlığı altına doğru cevapların girilmesidir.Bu işlemden sonra veri al butonuna basınca sonuç elde edilecektir. Bir diğer özellikte â??sonucâ? isimli sayfada bulunan bireysel sorgulama isimli 2.butonda seçilen kişiye ait bilgileri â??raporâ? isimli sayfaya aktarmaktadır. Bu sayfadan yazıcıdan çıkış almak mümkündür. Dosyayı inceleyecek diğer üyelerimize şunuda belirteyim â??ANABELGEâ? ve â??degerlendirmeâ? isinli dosyalar kesinlikle â??sinavâ? klasörünün altında olmamalıdır. Bu iki dosyayı herhangi bir klasör altında çalıştırabilirsiniz.

Sonuç olarak eklenmesini istediğiniz bir özellik olursa bildirirseniz üzerinde çalışmaya devam ederim. Konuyla ilgilenen tüm üyelerden de ricam öneri ve yorumlarını lütfen açıklamaktan çekinmesinler.

Not:Tüm dosyalarda örnekler mevcuttur. Dosyaları klasörlere yerleştirdikten sonra direk olarak çalıştırarak inceleyebilirsiniz. Detaylıca test ederek kullanıma alınız. Sonra öğrencilerin başını yakmak istemem. :D

1-2 gün sonra bir süre buralarda olmayacağım da .... onun sıkıntısıyla habire buradayım ...
Sizi özliyeceğiz Sayın Raider, iyi yolculuklar :arkadas: :hey:
Leventm gerçekten harika bir çalışma olmuş.Beynine sağlık :arkadas:

Sn Leventm çalışma gerçekten çok güzel olmuş.Elinize sağlık.Kızıma uygulamak üzere kullanacağım belki ona exceli sevdiririm.

Sayın Raider seyahat diye gidiyorsunuz,tatilmi yapıyorsunuz nedir?Havai adalarında....İyi yolculuklar.. :hey:
TRABLUS, bu mesajı gece yazacaktım.Ama yine Trablus çoluk çocuk der dedim.. :uyku: :hihoho:

Günaydın :hey:

Levent Bey, tek kelimeyle muhteşem olmuş, elinize sağlık.
:bravo: :bravo: :bravo:

Detaylı inceledikten sonra görüşlerimi bildireceğim.

Levent eline sağlık. Süper olmuş. :bravo: :bravo:

Bilgisayarlı eğitim yapan okullar için de çok kullanışlı olur sanırım.

Bence de ufukları açacak nitelikte güzel ve faydalı bir çalışma olmuş.

Tebrikler leventm arkadaşım.

Sayın Raider,
bu çalışmada olduğu gibi bir çok çalışmada emeğiniz var.
Her seferinde teşekkür etmeye belki yetişemiyorum, ancak yeri gelmişken sizede özellikle hem bu çalışma hemde forum geneline yaptığınız katkı ve açtığınız ufuklar için özel olarak teşekkür ederim. :bravo:

İyi ki varsınız. :arkadas:

İyi yolculuklar.

(belki bu sözlerim daha çabuk dönmenize vesile olur. :dua:)

Güzel sözleriniz nedeniyle hepinize çok teşekkür ederim. Fakat Sn Raider'e bu çalışmadaki desteği nedeniyle ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Hüseyin beyin sözlerinide gönülden katılıyorum.

Umarım bizi fazla bekletmeden çabuk dönersiniz,iyi yolculuklar diliyorum.

Merhaba arkadaşlar,

Gerçekten çok teşekkür ederim, beni gerçekten mahcup ediyosunuz ..... iş seyehatine yarın çıkıcam .... elimden geldiğince çabuk dönmeye çalışıcam merak etmeyin.

Bu arada, sevgili arkadaşımız leventm'in çalışmasına bir alternatif olması için Jale hanımın mesajı ile ilgili bir çalışma da ben yapmıştım sabahleyin ama, siteye bir türlü giremeyince post edememiştim.

Þimdi ekleyebilirim herhalde ... :mrgreen:

Ekli Sinav.zip dosyasını bilgisayarda C:\Sinav yerleştirdikten sonra, içindeki Test4.xls dosyasını açtığımızda;

- Sonuc sayfasında, sınav sonuclarının değerlendirilmesini yapıyoruz. Değerlendirme işi, sayfa üzerindeki Calistir butonuna tıklayarak yapılıyor. Kapalı dosyalardan gelen sonuçlar üzerinde kod çalıştıktan sonra, eğer istenirse sinav sonuçları grafiksel olarak görüntülenmektedir.

- C:\Sinav klasöründe, sınava giren adayların doldurdukları soru ve cevaplar, bu dosyalardaki Sorular isimli sayfada yer almaktadır. Cevaplar, OptionButton kullanarak işaretlenmektedir. Bu dosyalarda herhangibir makro yoktur.

- C:\Sinav klasöründe örnek olarak 4 ~ 5 adet dosya vardır. İstenidiği kadar dosya ilave edilebilir. (255 adedi geçmemesinde fayda vardır.)

Test4.xls dosyası sözkonusu C:\Sinav klasöründeki bütün dosyaları işleme tabii tutacaktır.

- Ã?nemli olan, cevapların işlendiği dosyaların aynı formatta olmasıdır. Ben, bu dosyaların bir şekilde C:\Sinav klasörü altına yerleştirilmiş olduğunu kabul ederek bu çalışmayı yaptım. Yani her sınava katılan, eline geçen dosyayı kendi adıyla kaydedip, Jale hanımın bilgisayarına yolladığını ve onun da, bu dosyaları C:\Sinav altına yerleştirdiğini kabul ettim. :mrgreen:

leventm arkadaşımızın çalışmasındaki gibi, bu dosyalar da üretilebilir tabii.

Alternatif çalışmam ektedir.

Herkese iyi çalışmalar dilerim.

Kolay Glesin,
Sayın Raider o zaman bu dosyanız Sayın Leventm'nin ANABELGE'sinden sonra,değerlendirme dosyasına ait.
*ANABELGE'yi kullanan öğrenci tekrar aynı isimle dosya açmak istediğinde Üzerine Yazayımmı Mesajı almaması gerekir..Yani O İmtihanı yapmış oluyor.Tekrar O Dosyasının Üzerine yazmasın.
Test4 dosyanızı güncelliyerek kontrol ettim.Ofis2003'de sorun çıkmadı.
Bence çok güzel olmuş.
Yavaş yavaş sonuca geliyoruz galiba..
En son sonuçları Ã?ğrenci bazında print etmek eh tabii güzel olur..Grafiğini verdiği gibi.
Kolay gelsin.

Merhaba :hey:

Yüz verilince hemen şımarırım. :hiho: :hiho: :hiho:

1.Timer yada progress bar gibi birşey eklenebilir mi?,Kursiyerin kaç dakikası kaldığını öğrenmesi için.Baştan sınav süresi yine bir yere girilecek tabii.
2.Belki de her soruda ne kadar zaman harcanmış bu bile ölçülebilir, ne dersiniz.

3.İstatistik grafiklerde otomatik çıkartılabilir mi?.
a.En çok doğru cevaplanan sorular grafiği. İlk 10
b.En çok yanlış cevaplanan sorular grafiği. İlk 10
c.Tüm grubun puan yüzdesi.K1:95, K2:90, K3:85 gibi. Line chart

4.Soru sayısı değişirse puanlama nasıl seçilebilir...Soru sayısı bir yerde seçilip printte ona göre alınabilir mi?

5.Tabiiki kursun sonunda sertifika verilecek.İşimler bir yere yazılı olsa ve oradan seçilse.

Tekrar teşekkürler

Yüz verilince hemen şımarırım.

1 »»» Kolay

2 »»» Þimdiden düşünemediğimiz sorunlar çıkabilir

3 »»» Yapılabilir

4 »»» Tam anlamadım .... Kodlar da soru sayısı sabittir (50 soru). Sayı değişirse, kodun mantığını revize etmek gerekir.

5 »»» Kolay

Bana kalırsa yukarıdaki çalışmalar basit bir sınav için yeterli ama, beyin jimnastiği yapmak isteyen arkadaşlar üzerinde çalışmaya devam edebilir tabii .... :mrgreen:

Geri