• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çoktan Seçmeli Sınav

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan jale
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu konuda yardımcı olabiliriz. Siz düşüncenizi ifade edeceğiniz bir örnek dosya hazırlayabilirseniz birlikte geliştiririz.

teşekkür ederim. hemen bir dosya hazırlamaya çalışacağım

Bir klasör içerisinde iki tane dosya hazırladım. Biri öğrenciye gidecek ve sonrasında öğretmene gönderilecek dosya. (SINAV SORULARI dosyası)

Diğeri ise öğretmende olacak olan DEĞERLENDİRME dosyası.

İçlerine açıklamalar yapmaya çalıştım.

Elbette bu benim yapmaya uğraştığım bir dosyaydı. Çok daha iyi bir şey yapılabilir. Bu konuda fikirleriniz olursa sevinirim. Örnek olarak 5 soru yaptım ama bunun çok daha fazla sayıda olabilmeside mümkün olacağından belki soru tarafında kısıtlama yapmamak lazım.

Şimdiden emeğiniz için teşekkürler

Ekli dosyalar

levent üstadım bu konuda bir çalışma yapmanız mümkün olabildimi?

Sn bono

Sorular mutlaka sayfa üzerindemi olmak zorundadır. Sorular ve cevaplar bir userform üzerinden girilebilse daha kolay olur diye düşünüyorum. Sayfa üzerinde de elbette işlem yapılabilir. Ancak bir çok optionbutona kod yazmak gerekir buda çok zahmetli bir iş. Ayrıca bu dosyalarda işlem yapmak için mutlaka makroların etkinleştirilmesi gerektiğide öğrencilere anlatılmalıdır. Eğer userform üzerinden işme uygunsa ben bir model hazırlayabilirim.

bir fikir

öncelikle öğrencinin cevap kağıdını değiştirip yanyana 4 kare yapalım abcd şıkları için öğrenci doğru cevapları için x koysun (buraya kadar olan bölüm dahada iyileştirilebilir, bilgim yettiğince yapmaya çalıştım.) öğrenci cevaplarını bitirdiğinde basit bir makro ile (tümünü seç kopyala öğretmen_değerlendirme.xls dosyasında 1 nolu sayfaya kopyala diğer öğrenci 2 nolu sayfaya kopyala 3 nolu sayfaya kopyala vb) yada cevap kağıdındaki numarası kaç ise öğretmen_değerlendirme.xls de sayfa adı ona göre verilip kopyalaması sağlanabilir) bu şekilde tüm öğrenciler işlemi bitirdiğinde öğretmen_değerlendirme.xls sayfasında oluşturulan basit bir makro ile tüm sayfalara örneğin aa sütununa bağ_değ_dolu_say komutu ile hazırlanmış cevap anahtarı yapıştırılıp öğrencinin değerlendirmeleri bir ana sayfaya aktarılabilir.Umarım algoritmamı başarılı bulursunuz.Dediğim tüm işlemleri yapabilcek bilgiye sahibim ama buradaki uzman arkadaşlar daha kısa ve daha basit çözümler bulabilir.Sistem geliştirilebilir ben sadece bir öneri getirmeye çalıştım.Sorularınızı cevaplamaya çalışacağım.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
bir süredir tatil yaptığımdan ancak görüyorum yazılanları. teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.

levent bey aslında söylediğiniz gibi bir formda olabilir. Hatta daha iyi olur ancak ben bundan önce hiç form yapmadığım için acaba uygulamada değişiklik yapmak istersem sorun yaşarmıyım diye düşündüm. Ancak artık bunuda öğrenme zamanım gelmiş anlaşılan :) Eğer bana bu konuda yardımcı olabilrseniz gerçekten sevinirim.

mpinal arkadaşım sanada teşekkür ederim. Ancak ekteki gibi bir çalışmayı sınav kağıdına çevirmek zor olabilirmi onu bilmiyorum. Sonuçta ben soruların ve şıkların görüneceği test usulü bir şey düşünmüştüm. Üstünde biraz kafa yorarak bundan nasıl yararlanabileceğimi düşüneceğim ama levent beyin söylediği gibi form şeklinde olursa çok daha güzel olacak gibi görünüyor

bir süredir tatil yaptığımdan ancak görüyorum yazılanları. teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.

levent bey aslında söylediğiniz gibi bir formda olabilir. Hatta daha iyi olur ancak ben bundan önce hiç form yapmadığım için acaba uygulamada değişiklik yapmak istersem sorun yaşarmıyım diye düşündüm. Ancak artık bunuda öğrenme zamanım gelmiş anlaşılan :) Eğer bana bu konuda yardımcı olabilrseniz gerçekten sevinirim.

mpinal arkadaşım sanada teşekkür ederim. Ancak ekteki gibi bir çalışmayı sınav kağıdına çevirmek zor olabilirmi onu bilmiyorum. Sonuçta ben soruların ve şıkların görüneceği test usulü bir şey düşünmüştüm. Üstünde biraz kafa yorarak bundan nasıl yararlanabileceğimi düşüneceğim ama levent beyin söylediği gibi form şeklinde olursa çok daha güzel olacak gibi görünüyor

sayın bono;
benim yapmaya çalıştığım amatör bir fikir, sorularıda aynı sayfaya yazabilirsiniz.
ancak benim yukarıda söylemeye çalıştığım yöntemle yaparsanız, soruları ayrı bir sayfada yayınlayıp, aynı formu defalarca kullanabilirsiniz diye düşünüyorum.Soruların aynı sayfada olması bence işinizi biraz daha uzatır.Ben de öğretmenim dediğinize benzer bir çalışmayı ben optik okuyucu şeklinde yaptım başarılı da oldum sayılır sadece sıkıntım öğrenci kağıda x leri güzel yazmazsa ocr programı karakter olarak algılamıyor ama onun dışında bir optik okuyucu programı sanırım teknik olarak yaptım.Bu konuda fikir verebilirseniz daha iyisini yapmaya çalışırım.Mantık şöyle; hazırlanan matbu cevap anahtarı yazılıda dağıtıyorum.Onları fine reader aracılığıyla excele aktarıp değerlendirmeye alıyorum.Bahsettiğim ufak problem dışında bir sorunum yok onu aşmanın yolunu arıyorum.Acaba gerçek optik formlardaki gibi kutucukları çocuklar doldursa ( x koymayıp ta )excelin onu algılamasını nasıl sağlayabilriz,excel dolu kutucukları karakter olarak algılarmı yada fine reader algılarmı?.Değerli fikirlerinizi bekliyorum...

Son düzenleme:
bu proğram bana çok lazım
banada gönderir misiniz..

Geri